BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Amare

This Post:
00
102056.700 in reply to 102056.698
Date: 5/17/2010 2:28:20 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Ohledne Amareho volnosti - jak rekl, nemluvi mu do tech, co nejsou pro NT duleziti - ale to je prave to, o tech perspektivnich mu prikazuje, jak je vyvijet - to volnost neni;)

Myslím si, že máš dost zkreslené představy o tom, jak spolupráce NT+U21 vypadá. Pár lidí tady rwystyrka démonizuje, a pár lidí ze mě dělá nesvéprávného blbečka, který dělá všechno tak, jak mu někdo jiný řekne. No prosím, jak je ctěná libost.

Skutečnost je taková, že rwystyrka se dotazujeme na radu ohledně dalšího tréninku u hráčů, u kterých jejich další směřování (co se týká např. pozice) prostě není v danou chvíli jasné (zejména SG-SF, SF-PF), nebo se domlouváme ohledně např. levelu některého ze skillů, který je potřeba vyjet. Jestli si někdo myslí, že rwystyrk rozešle maily s pokyny typu "tomu jeďte tohle, tomuhle támhleto", tak je mi ho celkem líto, protože mu zřejmě paranoia už přerostla přes hlavu. Při tréninku hráčů pro U21 taktak stíháme vyjet na patřičné úrovně primární skilly, a to snad zvládneme poradit ostatním sami. Ani rwystyrk by asi nebyl rád, kdybychom ho s takovými základními věcmi stále otravovali.

Co se týká např. sestavy a taktických variant U21, konečné rozhodování je vždycky jen na mě. Samozřejmě, pokud mám nějaké pochybnosti, žádám ho o konzultaci, vždyť je jeden z nejzkušenějších manažerů v celé hře vůbec - byl bych hloupý, kdybych se jeho znalostí nesnažil využít. Ne ve svůj prospěch, ale přece ve prospěch české U21. Stejně tak se můžete k plánům ohledně zápasů vyjádřit vy, ve federaci nebo na externím fóru. Věřte mi, že každý názor beru v úvahu. Ale definitivní nastavení týmu do zápasu je čistě moje věc, protože jen já mám odpovědnost za výsledky.

Tím bych už diskuzi "démon rwystyrk - blbeček amare" z mé strany blbečka považoval za skončenou.

This Post:
00
102056.701 in reply to 102056.698
Date: 5/17/2010 2:28:35 AM
Overall Posts Rated:
3030
Pro Nightwalkera- takze to jako zasluhu nepovazuju;)

Ja ano, protoze misto toho aby se tu lidi placali ve hre, ktere ne vsichni naplno rozumeji( ja se taky porad ucim), pomahame jim vytvaret dobre hrace, nemaji na zacatku koncepci a pak ano, a pak uz maji predstavu o treninku, co a jak rychle skace, a pak uz jim neni treba tolik pomahat a ceske ligy se zkvalitnuji a tim i konkurenceschopnost.

PS: cetl jsem to cele

This Post:
00
102056.702 in reply to 102056.698
Date: 5/17/2010 4:11:10 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12331233
Second Team:
Jirkov
Ještě pár dalších reakcí, napoprvé jsem nezvládl odpovědět na všechno.
NT system: Uprimne je mi repre ukradena a jeji vyskedky taky, protoze tato hra je delana spise pro managery tymu, nez statu.
NT/U21 je legitimní součást hry, ať Tebe konkrétně zajímá nebo ne.
Trochu si protiřečíš. Jednak sis pořídil českého hráče a chtěl by si dalšího a na druhé straně jsou Ti výsledky ukradené. Ale výše příjmů ze suvenýrů (merchandise) je závislá i na tom, jak úspěšný je NT (zatím přesně neznáme jak moc, ale kdybychom se třeba dostali na MS, může to být třeba nezanedbatelné).
Navic zabyvat se ji uz mi prijde opravdu moc, uz ted si rikam, jestli nejake virt. hre nedavam prilis moc ceneho casu!
Než se rozhodneš ten čas omezit na 0, tak prosím dej vědět, domluvíme Večeřův transfer (ale rád bych našel jiného kupce než Hostivař, pokud v té době ještě bude trénovatelný), bylo by škoda kdyby přestupoval až po zbotování Tvojeho týmu.
U nas se to ale spis vse zvrhlo tak, ze se vsichni snazi udelat neco pro NT, bohuzel je to z vetsi miry vina vyvojaru, kteri do hry zapojili marchendise...a nic jineho tymum nezbyva
Kdyby tomu tak bylo, byl bych opravdu rád, ale není to tak. Jak už jsem zmínil, spousta manažerů v první lize žádné české hráče s vyhlídkama na NT/U21 nemá a v nižších ligách je to nejspíše podobné, ale tam nemám až takový přehled po ligách, zajímají mě konkrétní hráči.
At si rwystyrk drzi svou vizi a uvidi se, jestli je opravdu dobra. Myslim si, ze az tak uplne ne
Já se všemožným podnětům nebráním. Když se mi budou zdát užitečné, klidně je do koncepce zahrnu. Samozřejmě po důkladném zvážení všech pro a proti a všech konsekvencí.
Staci se jen podivat na ABK u nas, ktery je kazdy rok v play off a jeho 100k pivot urcite nema skilly, ktery by si R. predstavoval;)
Co si tímhle chtěl říct, fakt nevím. Koupil ho před touto sezonou. A playoff hrál za 7 sezon 5x, zrovna 2 sezony zpátky se zachraňoval v baráži (ale v těch 7 sezonách tento hráč nehrál žádnou roli). Navíc když ho kupoval během playoff, měl plat 63k, takže mohl být po updatu platů docela nepříjemně překvapený těmi 108k.

Last edited by rwystyrk at 5/17/2010 4:12:30 AM

From: Maxson
This Post:
00
102056.703 in reply to 102056.701
Date: 5/17/2010 4:18:23 AM
Overall Posts Rated:
7979
Ahoj, tak už to tady trochu utichlo, tak se k celé organizaci REPRE vyjádřím nevím jak to probíhá nyní, ale myslím, že to bude podobné. Před pár sezonama jsem po draftu nakoupil české, mladé, nadějné hráče pro pozici PF/C. Po chvíli se mi ozval myslím, že to byl Nightwalker, jestli jsem hráče nakoupil do tréninku, moje odpověď byla ano, na což mi napsal jaký mám tréninkový plán a jestli nechci poradit. Poslal jsem mu tedy plán snad na celou sezonu, myslím že tam proběhla mírná připomínka z jeho strany že je zbytečné trénovat podkoš. střelbu, za což jsem mu byl vděčný. protože dobrá rada nad zlato. Také jsem mu napsal, že si myslím že hře rozumím na tolik, že rady nepotřebuji a že si budu trénovat podle sebe. Odpovědí bylo OK, můžeš mi tedy posílat skilly hráčů po tréninku, z mé strany přišla zpráva OK není problém. Takovým to způsobem to již probíhá několik sezon, akorát s rozdílem, že 20 leté hráče posílám Amaremu, ale kdybych chtěl nemusím, nebo napíšu Amaremu, nechci aby ses díval na mé hráče a on na 100% řekne dobrá není problém. Takže závěrem co jsem chtěl říct, do tréninku mi nikdo nikdy nekecal, že posílám skilly hráčů, nebo že se na ně sami podívají díky nabrání do repre je moje volba. Trénink který jedu je podobný představám Amareho, pro něj super mám hráče do U21. Nevím kolik z vás co tady píšete o mafii a jiných blbostech má vůbec nadějné hráče a přišlo do kontaktu s těmito lidmi. Já jsem s jejich prací spokojen a to si s nimi již nějakou tu sezonku dopisuji. Neznáte je a rýpete. Běžte si tedy hrát HT, když tam máte takové úspěchy... A nechte nás tady na pokoji... Jinak já trénuji i naděje na HT pro U20 na pozici obránců a tam to probíhá stejným způsobem, že posílám skilly hráčů manažerovi bouncerk, jenom jesli nevíte :-) Tak to je vzkaz všem rýpalistům!!!

This Post:
00
102056.704 in reply to 102056.698
Date: 5/17/2010 4:45:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12331233
Second Team:
Jirkov
Co mi tedy vadi: Vadi mi zasahovani do hry vsech manageru, kteri se musi ridit presne taktikou treninku, kterou se mu snazi z repre naridit ja jsem napriklad tento tyden prohral zapas, protoze trenuju trenink, ktery se mi z hlediska vykonu nehodi, ale delat to musim, protoze nejaky prijem za repre hrace potrebuju.
Chceš-li snad naznačit, že jsem Ti na tento týden nařídil trénink na SF/PF, pak musím říct rezolutní NE, nic takového se nestalo. Je to Tvoje svobodná volba. Abych uvedl celou věc ohledně Večeři (a nakazování jeho tréninku) na pravou míru, ode mne dostal macros informace v tomto duchu: "V tuhle chvíli má vlastnosti na takové úrovni, že se nemusím bát ho kdykoli postavit na SG. Bohužel má trochu smůlu, že na tento post je taky Uhrovic a Portavales. Aby byl trochu univerzálnější, potřeboval by buď vylepšit hlavně přihrávky, aby mohl hrávat na PG nebo podkošovou střelbu ideálně přes jeden na jednoho SF/PF, aby mohl hrávat na SF. Ale jinak v podstatě může trénovat cokoli, co se Ti hodí, tak aby vylepšoval svoji použitelnost na SG." Jestli tohle považuješ za příkaz, který Tě nějak strašně svazuje, tak asi mluvíme jiným jazykem.
Co se týče tohoto tématu obecně, je potřeba se na to dívat s více úhlů:
- spousta manažerů se tady v tom třeba sezonu, dvě, někteří možná i více plácá, tím, že draftuje někoho schopného a ozve se mu U21 skaut, je vtažen do hry, získá informace, které si předtím nebyl schopen sám dohledat, a to, že s ním komunikují lidi od repre naopak jeho tým pozvedne. Ti manažeři kolikrát nevědí, jak efektivně trénovat, kolik mít hráčů v týmu, aby je neplatili zbytečně, jak držet formu, jakého si pořídit trenéra, jaké hráče stavět na jaké pozice, netrénují mladé hráče, kteří tak rychle ztrácejí na ceně atd. Takže v 99% případů chceme po manažerech výhradně věci, kterou jsou pro jejich tým pozitivní.
- pokud někdo je schopen striktně trénovat to, co si řekneme, tak proč bychom to nedělali?
- největší problém bývá s potřebnými tréninky mimo pozice. Tam obvykle žádáme manažery, aby je trénovali v týdnech, kdy mají lehčí soupeře a nemělo by to mít dopad na výsledky nebo naopak, když mají soupeře, že jim nepomůže nic nebo na konci sezony, kdy nehrají playoff a mají volné týdny a hrají jen přáteláky. Samozřejmě jsou i výjimky, které nemají problém trénovat mimo pozice i v normálním týdnu.
- a znova opakuji všechno je na bázi dobrovolnosti
Nepracuje tak, ze si vybira z hracu, kteri jsou trenery svobodne tvoreni. Z nich bych si pak mel NT trener vybirat hrace do sve koncepce.
To je věc názoru, podle mne svobodně vytvoření jsou. A fakt bych chtěl vidět, kde by se dlouhodobě plácala repre, která by fungovala na tomto principu, že trenér vůbec nekomunikuje s majiteli hráčů.
Nesnasim domlouvani taktik pred zapasem, toto postrada jakoukoliv ferovou hru
Měl si asi na mysli hlavně domlouvání přístupů, že? K tomuhle se stavím už delší dobu v klubu pasivně, ale když mi někdo něco nabídne, tak proč bych o tom neuvažoval, pokud to není pro mne nevýhodné? Ale opět je to věc názoru, podle Tebe (ale nejsi sám) to není fér něco nabízet, podle mne (a spousty dalších) je to součást taktického arsenálu a poměrech naší země pro úspěch repre nezbytná. Samozřejmě občas mi v klubu přijde i informace, zápas s Tebou vypouštím, potřebuji aby mi na nějaké pozici odehrál hráč 48 minut pro trénink, můžeš tak dát na něj někoo slabšího, ať se nevyfauluje? Samozřejmě rád vyhovím, proč by ne.
Je pravda, ze kdyz budu mit penize, muzu posilat BB mail vsem managerum, kteri maji hrace v repre a zjistovat jejich skilly, ale to by se asi nikomu nelibilo.
To mohou přece všichni, jména adeptů repre nejsou tajná, zveřejňuju je tady na foru. Je to pak jen na jejich vyjednávacích schopnostech, jestli si nějakých přestup domluví. A pokud takový mail někoho obtěžuje, tak to může dát najevo nebo případně oznámit jako spam zprávy, pokud jsi neodbytný a bombarduješ ho zprávama.

This Post:
00
102056.705 in reply to 102056.704
Date: 5/17/2010 5:56:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12331233
Second Team:
Jirkov
Na trhu je 5 zachráněných 18 letých českých hráčů (více jsme nezachraňovali, viz. komunikace v tomto vláknu minulý týden):

Ladislav Bělík (19/05/2010 07:24:27) - toho jsme znali předem, ideální vytrénovat z něj SF
Vladimír Furch (20/05/2010 12:08:27) - taky asi na SF, jen bude tahat JS, JR z hodně nízkých hodnot
Jaroslav Brzoň (20/05/2010 22:25:27) - škoda kondice a trestných hodů, jinak nemá vyloženou vadu, i ani když nemá žádnou 7
Josef Binar (20/05/2010 22:51:28) - taky špatné trestné hody, ale jinak celkem slušný, šlo by z něj PF vytrénovat
Jiří Radil (21/05/2010 01:08:27) - adept na SG, asi nejpěknější z těch hráčů, jen škoda trochu nižšího ID, ale zase není tak nízké, aby to nemohl dohnat

This Post:
00
102056.706 in reply to 102056.703
Date: 5/17/2010 7:28:35 AM
Overall Posts Rated:
3030
Jen doplnim, ze jsem rekl ze podkos. strelba se da jet jinak a efektivneji pres trenink forvardu a popr dohonit, samotnym treninkem podkos. strelby ale ze do zacatku to neni dobry trenink, pokud nemas vylozene odstrasujici skilly :-)

Jen abych predesel detailistum a rypalum

From: Honza
This Post:
00
102056.707 in reply to 102056.706
Date: 5/17/2010 7:44:42 AM
Overall Posts Rated:
3737
Mě by jen zajímalo coby bylo s reprezentacema kdyby ta naše "mafie" skončila hned ted jak to pujde . Určitě by se hned našli nějací manažeři kteří byto z fleku daleko lépe zvladli a odvedli tu všechnu práci lépe tak aby nikdo neměl připomínky ktomu jak to vedou ( většinou tu jsou jenom slova okolo ale žadný rozumný navrh na řešení).

This Post:
00
102056.708 in reply to 102056.698
Date: 5/17/2010 9:03:38 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Z vlastní zkušenosti si troufnu říct, že trénink mimo ideální pozice není až takový problém. Jen to chce mít trochu na to přizpůsobený tým a netrénovat 6 vnějších hráčů na SF/PF nebo PF/C. Ale já teď trénuju poslední 4 týdny na PG jedno SF a dvě PF a je to celkem v pohodě.

This Post:
00
102056.709 in reply to 102056.707
Date: 5/17/2010 9:05:47 AM
Overall Posts Rated:
913913
Jejda mane, to jsem rozjel diskuzi...trochu jsem tusil, ze se vsichni na me sesypou. Na konci jsem uvedl, ze to nemyslim ve zlem. Jen jsem upozornil na nejake aspekty, ktere se tady objevuji a jak na venek pusobi. Nezlobte se, ale dlouhe reakce se mi cist nechteji...mozna nekdy pozdeji.

Rozhodne souhlasim s radami pro nove hrace, ale vy spis radite hracum, kteri maji perspektivniho hrace pro nasi repre...kdyby nikoho takoveho nemeli, urcite se jim ozyvat nebudete. Rwystyrk uz poskytl spoustu rad na foru a kdyz se ho nekdo zepta, tak odpovi, takze to stale jako zasluhu nepovazuju;)

Dobre Rwystyrku, kdyz rikas, ze sveho postaveni trochu nezneuzivas, tak OK...

ABK - myslel jsem tim, ze tento hrac svedci o tom, ze se neriidi NT pravidly a i pres to dela hodne dobre vysledky...

Amare - Dobra, nevim o tom nic. Presto si myslim, ze trochu pravdy mam. Proc treba nenechas trenovat hrace podle svych predstav a pak dokazovat Rwystyrkovi, ze je to tak lepsi?;)

Ze nemam navrhy - ano je to tak, psal jsem, ze se teto hre neminim venovat nejak extra moc, ale myslim, ze to neni duvod, abych uplne mlcel;) Tim, ze jsem rekl, ze vize neni idealni je proto, ze hraci jsou skveli, platy maji nizke, ale na monstra proste stacit nebudou - nejspis;)

Tot vse....vsem hodne zdaru a uz se do me nepoustejte, jsem takova dobra duse:D

P.S. Ty pripominky nebyly vedene jen vuci Rwystyrkovi...to snad pochopil - myslim ty moje hlavni tri veci;)

P.S.S. A jakmile budu mit penize, taky se budu snazit kontaktovat nekoho, kdo ma perspektivniho hrace v repre. Bohuzel je tim budu prudit, protoze musim napsat vsem...nemam zdani jak si vedou. Pokud se s R. nedomluvim;)

From: Amare

This Post:
00
102056.710 in reply to 102056.709
Date: 5/17/2010 9:20:35 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646

Amare - Dobra, nevim o tom nic. Presto si myslim, ze trochu pravdy mam. Proc treba nenechas trenovat hrace podle svych predstav a pak dokazovat Rwystyrkovi, ze je to tak lepsi?;)

- říkal jsem, že máš zkreslené představy, ne že o tom nevíš nic. to je poněkud rozdíl.

- už jsem to tu psal - na trénink hráčů U21 je strašně málo času, nejdůležitější jsou u nich primární skilly na patřičné úrovni, to ostatní jsou jen třešničky na dortu. s rwystyrkem se v primárních skillech, troufám si tvrdit, naprosto nelišíme, ostatně asi jako s většinou ze zkušených lidí tady - různili bychom se max. v levelech, kam až je nutné je dotáhnout. takže ti hráči trénují podle mých představ, které v jejich věku jsou téměř totožné s představmi trenéra NT. to je to tak těžké pochopit? nebo mám na just nechat mladé trénovat blbě, jenom abych se od rwystyrka odlišil? ty bys netrénoval vysokým ID+REB? áááách jo....

Advertisement