ad 3) tam jsou 2 faktory, na 200k potřebuje pot 10, to teď na perimetru nemáme, hráči jsou vesměs 8-9, na 200k můžeme samozřejmě formovat pot 10, jak budou dorůstat. Návod je dělaný tak, aby hráči byli použitelní pro U21, což hráči, kteří třeba 2 sezony pojedou jeden na jednoho, nebudou. (Nicméně beru to jako impuls k jeho auditu a případně revizi.)
Nicméně si psal původně, že by hráči Tvoji koncepcí byli připravení dříve než ti, které připravujeme nyní. A jak vidím tu cílovou představu, tak si troufnu říct, že nebudou, vyjde to plus mínus nastejno.
Ad U21 a SF, skauti až tak moc SF nepřipravují, většinou se jedná o hráče, kteří dostali dobré podkošové vlastnosti do vínku a trénují hlavně vnějších skilly (max. jeden na jednoho na SF/PF) a pro potřeby NT se dotvarovávají až od 21.
ad SG) počítej, že kalkulátor 210 bude reálně tak 250 (v současných relacích, ale předpokládám, že to bude zvolna klesat) Osobně mi ID 6 nestačí a budu spíše náročnějí do budoucna, než že bych slevoval. Vzhledem k rychlosti tréninku přihrávek mi přijde zbytečné obětovat zrovna je. Do platu lezou jen, pokud je hráč viděn hrou jako PG, naopak za ideálního považuju hráče, kterému se kalkulace platu PG a SG v ideálním případě rovnají.
ad PF) ID 14 je hraniční, OD 6 je nízká, pro mě velmi omezeně použitelný hráč pro inside útok, jen pokud by se nepovedlo dotvarovat žádný ze současných talentů
ad C) hráč by měl problém v jakékoli taktice konkurovat Hánovi (když počítám že dále trénuje a bude trénovat)
U PF/C klidně můžu mít i nižší bloky, dávalo by to platový prostor pro jiné skilly (vlastně se spokojím s tím, co dostane při draftu a co mu skočí sekundárně, hlavně žádný trénink bloků)
Takže nevidím až tak moc rozdílů proti své koncepci (kromě drobných detailů, které jsem zmínil) a hlavně nepředpokládám dřívější připravenost hráčů (zvlášť pokud bodou začínat třeba na součtu 40). Nicméně se nebráním tomu dát ti k dispozici pro tyhle účely hráče, kterými tým kolem U21 pohrdne. (Záleží, co považuješ za dostatečné výchozí vlastnosti pro ty posty, co si napsal, po draftu. Jak jsem psal, zase tolik těch hráčů s pot 10 není a ještě počítej s přirozeným úbytkem a tím, že ne všechny dá U21 k dispozici pro tyhle účely.)
Daleko zajímavější by mi přišla jiná koncepce přípravy hráčů pro U21. Ale to už je na rozhodnutí Tvém a týmu kolem U21 (hlavně budoucího trenéra) - čímž ale rozhodně nemyslím, že by se mi současná nelíbila.
Last edited by rwystyrk at 9/7/2010 4:17:00 PM