BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt vol. 2

czik cziak on de najt vol. 2 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
90950.702 in reply to 90950.701
Date: 9/10/2009 3:48:45 AM
Fragmin Team
IV.31
Overall Posts Rated:
11191119
Święte słowa...

From: Dejvidd

This Post:
00
90950.703 in reply to 90950.701
Date: 9/10/2009 4:22:54 AM
Overall Posts Rated:
188188
Najsmutniejsze jest to, że wszyscy w jakimś stopniu zdają sobie z tego sprawę, ale i tak nikt nic z tym nie zrobi :( Kibice chyba najbardziej by chcieli, no ale póki co to na chęciach się kończy.. ale na co to piłkarzom, którzy kosza kasę za nie tak wielki wysiłek, na co to działaczom, którzy koszą kasę za w sumie chyba jeszcze mniejszy wysiłek, na co to ministrom, którzy są tylko po to, by kosić kasę?

Może i by powstała jakaś inicjatywa w tym 'kraju urodzonych trenerów, piłkarzy, menedżerów i działaczy', ale chyba jesteśmy za bardzo wyrozumiali dla naszych kopaczy i widzimy ich większymi niż są.. Zbyt ufamy obietnicom, że coś się ruszy - w końcu zaczęło się śledztwo w sprawie korupcji w polskiej piłce, nie?

W TV ostatnio widziałem ciekawy reportaż, jak to kibice się cieszyli z małostkowych zwycięstw w meczach o nic z 'zaściankowymi' krajami.. Fajnie że wygraliśmy z Portugalią, fajnie że walczyliśmy z Niemcami.. Tylko co z tego, jeżeli chcemy walczyć z najlepszymi, a na tych słabszych (znaczy, niżej w rankingu i takie tam) patrzymy z góry i podchodzimy do meczu z nimi z nastawieniem 'nie ma bata żebyśmy przegrali, przecież oni są niżej w rankingu, to się nie namęczymy' a potem płacz i rozpacz, jak to się mogło stać i dlaczego oni biegali a nasi stali i się przyglądali, dlaczego Krzynówek strzelał Panu Bogu w okno, Jop się toczył niczym zepsuty czołg pod górkę, dlaczego Smolarek nie uratował naszej kadry i inne.. Nieważne, my im zawsze wybaczymy, bo skoro jesteśmy gdzieś tam na 30. miejscu w rankingu, to jeszcze jest szansa, potrafiliśmy grać z Portugalią czy Niemcami, jeszcze jest nadzieja.. Nieważne, że męczyliśmy jakieś 2:0 z San Marino, nieważne, że dostaliśmy po tyłku od Irlandii Północnej, nieważne że zlał nas Ekwador, ważne że pokonaliśmy Kostarykę w meczu o przedostatnie miejsce..

I na koniec:
http://demotywatory.pl/134627/Pozegnanie-z-Afryka-2

Aż mnie wylogowało :p

From: Khazaad

This Post:
00
90950.704 in reply to 90950.703
Date: 9/10/2009 6:11:22 AM
Overall Posts Rated:
146146
Tak sobie myślę, jak byłoby fajnie, gdyby kibice przestali chodzić na mecze i oglądać te pośmiewiska w telewizji.

Albo jeszcze inaczej. Fajnie by było, jakby tak na mecz międzypaństwowy przyszedł cały stadion i w chwili wchodzenia Polaków na boisko by ich wygwizdali. Gwizdali by na nich przy każdym posiadaniu piłki, przy każdej akcji i decyzji trenera. Wygwizdali by ich i wybuczeli podczas schodzenia z murawy.
Niechby najedli się wstydu takiego, jaki przynoszą kibicom swoją postawą. Nie wynikami - bo ktoś musi przegrać. Ale postawą. Skoro nie potrafią szanować kibiców (a walka na boisku byłaby oznaką takiego szacunku), to dlaczego miałoby być inaczej.

Naturalnie podczas takiego meczu powinny być tak głośne owacje jak się tylko da dla rywali naszych "kopaczy".
Taki mecz z chęcią bym obejrzał :)

This Post:
00
90950.705 in reply to 90950.704
Date: 9/10/2009 6:45:11 AM
Overall Posts Rated:
2020
14/10/09 Chorzow Poland - Slovakia

Proszę bardzo, okazja będzie, bo wtedy już nie będzie żadnych pseudomatematycznych szans na awans

This Post:
00
90950.706 in reply to 90950.704
Date: 9/10/2009 7:44:17 AM
Overall Posts Rated:
188188
O czymś podobnym myślałem, ale raczej coś w stylu bojkotowania spotkań..
Ale (zawsze musi być jakieś 'ale' :)) :

Jakieś ścisłe kontrole musiały by być, bo taka akcja to niejako zachęcenie 'pseudokibiców' do przyjścia 'na mecz' i zrobienia burdy, za co wstydziliby się nie tylko piłkarze ale też i kibice.. Może nie tylko oni..

Poza tym, pewnikiem znalazłaby się taka grupka (i to pewnie wcale niemała) która zawsze wybaczy i będzie się na meczu świetnie bawić i dopingować naszych..

Zresztą, czy taka akcja zyskałaby aprobatę tłumów - z przyklejoną łatką chuligańskiej akcji (no bo naszą reprę trzeba ciągle wspierać, a że akurat jest w dołku to tym bardziej ;p) byłoby ciężko.. Media zmienne są, raz jak to dobrze gramy, super że jest ten i tamten, a chwilę później że to oni szkodzą naszej piłce, że źle się ogólnie dzieje i trzeba coś zmienić.. ;/

No ale każdy pomysł ma wady, Nobel wynalazł dynamit będąc dobrej myśli, a że źli ludzie wykorzystali go do złych celów to już nie jego wina :)

Mnie zastanawia kwestia, dlaczego chcemy w naszych piłkarzach widzieć takich superherosów, którzy najlepiej to by wygrywali ze wszystkimi.. A inne sporty sa 'kochane okresowo', tzn. wszyscy nagle zdają sobie sprawę, że jest taka dyscyplina jak np. skoki narciarskie, bo Adam Małysz zdobył złoto/kryształową kulę/jakkolwiek.. Wtedy jest kochany, super, ekstra, idol i w ogóle reszta powinna brać z niego przykład, uczyć się jak wygrywać itede, itepe, a jak coś nie pójdzie, to już nikt sobie takimi skokami nie zawraca głowy.. Oprócz, oczywiście, piłki nożnej, która nieważne jak będzie poniewierana, jak by z nią źle nie było i tak pół kraju będzie oglądać mecze.. Bo to najpopularniejszy sport świata? Cóż, my widocznie się do niego nie nadajemy..
Chociaż, może to i dobrze, w innych dyscyplinach czasem uda się jakiś sukces odnieść, więc może nie jest w nich tak źle? Może lepiej nie robić z nich naszych sportów narodowych, tylko po to, by uniknąć sytuacji w jakiej znajduje się nasza polska piłka?

Esz, powiało pesymizmem, pochmurno dzisiaj u mnie.. Za oknem też ;)

From: Wang

This Post:
00
90950.707 in reply to 90950.706
Date: 9/10/2009 8:00:02 AM
Overall Posts Rated:
22

Mnie zastanawia kwestia, dlaczego chcemy w naszych piłkarzach widzieć takich superherosów, którzy najlepiej to by wygrywali ze wszystkimi.. A inne sporty sa 'kochane okresowo', tzn. wszyscy nagle zdają sobie sprawę, że jest taka dyscyplina jak np. skoki narciarskie, bo Adam Małysz zdobył złoto/kryształową kulę/jakkolwiek.. Wtedy jest kochany, super, ekstra, idol i w ogóle reszta powinna brać z niego przykład, uczyć się jak wygrywać itede, itepe, a jak coś nie pójdzie, to już nikt sobie takimi skokami nie zawraca głowy.. Oprócz, oczywiście, piłki nożnej, która nieważne jak będzie poniewierana, jak by z nią źle nie było i tak pół kraju będzie oglądać mecze.. Bo to najpopularniejszy sport świata? Cóż, my widocznie się do niego nie nadajemy..
Chociaż, może to i dobrze, w innych dyscyplinach czasem uda się jakiś sukces odnieść, więc może nie jest w nich tak źle? Może lepiej nie robić z nich naszych sportów narodowych, tylko po to, by uniknąć sytuacji w jakiej znajduje się nasza polska piłka?

hmm... ale wg. mnie tak jest w każdym państwie. Ktoś nie wygrywa, spada na drugi plan. A co do Adasia to nadal jest on wielki. Po tylu sukcesach jakie on odniósł wiadome było, ze przyjdzie słabszy okres i chyba za sezon koniec kariery. I tak chwała mu za to, ze jeszcze skacze i czasami uda mu się skoczyć w ładnym stylu. Dla wielu młodych skoczków jest on idolem do naśladowania.

From: Khazaad

This Post:
00
90950.708 in reply to 90950.706
Date: 9/10/2009 8:13:40 AM
Overall Posts Rated:
146146

Może? Przecież to jest oczywiste :)

A co do tych "ale", to masz całkowitą rację. Dlatego napisałem, że byłoby fajnie... choć wiadomo, że i tak nic z tego nie będzie. Szkoda, bo obawiam się, że inaczej niewiele osób przejrzy na oczy, bo i po co...

Nad morzem dziś pogoda całkiem niezła, tak więc mój nastrój chyba podobny do pogody u Ciebie.
Na szczęście na youtube grają fajną muzę - Pearl Jam, Nickelback, Theory of the Deadman, Puddle of Mud, Good Charlotte, Ugly Kid Joe, Santana i paru innych :)

Last edited by Khazaad at 9/10/2009 8:15:35 AM

To: Wang
This Post:
00
90950.709 in reply to 90950.707
Date: 9/10/2009 8:34:40 AM
Overall Posts Rated:
188188
hmm... ale wg. mnie tak jest w każdym państwie. Ktoś nie wygrywa, spada na drugi plan.

Może i jest, tylko dlaczego gdzie indziej sportem narodowym jest sport, w którym zawodnicy odnoszą jakieś sukcesy a u nas sport, który jest na huśtawce, lata świetności minęły dawno temu, gdzie panoszy się korupcja, naszych piłkarzy nikt nie chce a największym sukcesem jest wygrana 1 meczu w grupie na MŚ z outsiderami, w klubowych rozgrywkach, o ile się nie mylę, faza grupowa LE?

Ja nie mówię, że Adam teraz jest be i w ogóle. Tylko, no ile o nim słyszy się teraz chociażby w wiadomościach? W czasach świetności był na ustach wszystkich, wszyscy myśleli, że jak udało mu się raz i drugi, to już tak w nieskończoność będzie, tymczasem przyszły gorsze czasy (albo lepsze dla innych, jak kto woli) i już aż tak często się o nim nie mówi - bo nie ma spektakularnych sukcesów, już tak wielu o nim nie pamięta. Kiedyś pewnie wyrecytowali by ci całą jego biografię, teraz 'Eee, no, to ten, co kiedyś tam wygrał kilka pucharów i medali'

@GM: U mnie nie jest źle, tylko tak jakoś smutno.. Na rozkładzie Linkin Park, bo dawno nie słyszałem :)

From: nieznam

This Post:
00
90950.710 in reply to 90950.709
Date: 9/10/2009 8:42:58 AM
Overall Posts Rated:
1010
A wiecie co mi się rzuciło w oczy?? To że jak Krzynówek grał dobrze to był po prostu brzydki, a teraz jak gra źle to jest jeszcze brzydszy ;)

From: maison

This Post:
00
90950.712 in reply to 90950.709
Date: 9/10/2009 8:48:23 AM
Overall Posts Rated:
33
nie czytałem wątku od początku ale widzę, że leci polska kadra w piłkę i pzpn. nachodzą mnie 2 myśli (być może już padły podobne zdania):
1. trener nie bierze czynnego udziału w meczu, co z tego, że piłkarzyków na boisku ustawi jak oni grać nie potrafią. Jest niepotrzebny według mnie
2. jak mówicie, żeby zaorać pzpn to ja bym dorzucił: wymienić całkiem kadre - wstawić młodzież, która grać potrafi i chce grać, nie patrzy na reklamy, sławę itp tylko na to co lubi robić i będzie to robić dobrze czyli pozamiata

i jeszcze cytat mojego ojca po meczu: "Ja bym ich ku**@ nauczył grać w piłkę. Oni nawet biegać nie potrafią. Jakbym był trenerem o bym im 30 kilo kamieni do plecaka załadował i kazał na Rysy wbiec. Jak nie pasuje to wypad"

Advertisement