ale co to jest ?
to jest PG pod kadre u21 ?
def = 7 to jest chyba respectable
Fajnie że ma D, H, P, ale ja bym tego nie ośmielił się nazwać graczem. Z całym szacunkiem to jest jakaś popierdułka.
Odpuszczacie JS i JR jak rozumiem wychodząc z założenia że ma ono przełożenie na rzut z dystansu. Moim skromnym zdaniem rzuty u obwodowych mają zasadniczo przełożenie na wszelkie rzuty i z dystansu i z pół dystansu. Poza tym wystawiając takiego gracza siłą rzeczy obniżacie siłę ataku obwodem również SG bo ma to bezpośrednie przełożenie na wartości pomeczowe, widoczne w zestawieniu. Po drugie primo moim skromnym zdaniem im lepszy PG i SG (im lepsze ma rzuty może tak) przy LI tym więcej tych rzutów z dystansu/półdystansu będzie. Sprawdziłem, w ostatnim meczu gdzie grałem LI moi PG mieli samych rzutów za 3 - 6. Tych z półdystansu nie liczę bo nie chce mi się włączać meczu.
O OD tego pana nawet nie wspomnę.
Jedyny plus to że ma zbiórki i że punktu może zdobywać z wejścia pod kosz dzięki D.
PS. Jak widzę staminą też wymiata.
Podsumowując, jeżeli ktoś powoła tego gracza do U21 nazwe go wprost wariatem.
Strata treningowa żeby coś z tego zrobić jest ... niepomierna do korzyści jakie może on dać.
Zupełnie na marginesie zostawiam pytanie po co ktoś robi takiego gracza.
Natomiast jak chcecie mieć temat do dyskusji to wam go podrzuce.
Jeżeli upieracie się grać LI z PG bez rzutów. to czemu nie rozważycie koncepcji gry dwoma PG i z rzutami, obroną i z wysokim Passingiem.