Co mi tedy vadi: Vadi mi zasahovani do hry vsech manageru, kteri se musi ridit presne taktikou treninku, kterou se mu snazi z repre naridit ja jsem napriklad tento tyden prohral zapas, protoze trenuju trenink, ktery se mi z hlediska vykonu nehodi, ale delat to musim, protoze nejaky prijem za repre hrace potrebuju.
Chceš-li snad naznačit, že jsem Ti na tento týden nařídil trénink na SF/PF, pak musím říct rezolutní NE, nic takového se nestalo. Je to Tvoje svobodná volba. Abych uvedl celou věc ohledně Večeři (a nakazování jeho tréninku) na pravou míru, ode mne dostal macros informace v tomto duchu: "
V tuhle chvíli má vlastnosti na takové úrovni, že se nemusím bát ho kdykoli postavit na SG. Bohužel má trochu smůlu, že na tento post je taky Uhrovic a Portavales. Aby byl trochu univerzálnější, potřeboval by buď vylepšit hlavně přihrávky, aby mohl hrávat na PG nebo podkošovou střelbu ideálně přes jeden na jednoho SF/PF, aby mohl hrávat na SF. Ale jinak v podstatě může trénovat cokoli, co se Ti hodí, tak aby vylepšoval svoji použitelnost na SG." Jestli tohle považuješ za příkaz, který Tě nějak strašně svazuje, tak asi mluvíme jiným jazykem.
Co se týče tohoto tématu obecně, je potřeba se na to dívat s více úhlů:
- spousta manažerů se tady v tom třeba sezonu, dvě, někteří možná i více plácá, tím, že draftuje někoho schopného a ozve se mu U21 skaut, je vtažen do hry, získá informace, které si předtím nebyl schopen sám dohledat, a to, že s ním komunikují lidi od repre naopak jeho tým pozvedne. Ti manažeři kolikrát nevědí, jak efektivně trénovat, kolik mít hráčů v týmu, aby je neplatili zbytečně, jak držet formu, jakého si pořídit trenéra, jaké hráče stavět na jaké pozice, netrénují mladé hráče, kteří tak rychle ztrácejí na ceně atd. Takže v 99% případů chceme po manažerech výhradně věci, kterou jsou pro jejich tým pozitivní.
- pokud někdo je schopen striktně trénovat to, co si řekneme, tak proč bychom to nedělali?
- největší problém bývá s potřebnými tréninky mimo pozice. Tam obvykle žádáme manažery, aby je trénovali v týdnech, kdy mají lehčí soupeře a nemělo by to mít dopad na výsledky nebo naopak, když mají soupeře, že jim nepomůže nic nebo na konci sezony, kdy nehrají playoff a mají volné týdny a hrají jen přáteláky. Samozřejmě jsou i výjimky, které nemají problém trénovat mimo pozice i v normálním týdnu.
- a znova opakuji všechno je na bázi dobrovolnosti
Nepracuje tak, ze si vybira z hracu, kteri jsou trenery svobodne tvoreni. Z nich bych si pak mel NT trener vybirat hrace do sve koncepce.
To je věc názoru, podle mne svobodně vytvoření jsou. A fakt bych chtěl vidět, kde by se dlouhodobě plácala repre, která by fungovala na tomto principu, že trenér vůbec nekomunikuje s majiteli hráčů.
Nesnasim domlouvani taktik pred zapasem, toto postrada jakoukoliv ferovou hru
Měl si asi na mysli hlavně domlouvání přístupů, že? K tomuhle se stavím už delší dobu v klubu pasivně, ale když mi někdo něco nabídne, tak proč bych o tom neuvažoval, pokud to není pro mne nevýhodné? Ale opět je to věc názoru, podle Tebe (ale nejsi sám) to není fér něco nabízet, podle mne (a spousty dalších) je to součást taktického arsenálu a poměrech naší země pro úspěch repre nezbytná. Samozřejmě občas mi v klubu přijde i informace, zápas s Tebou vypouštím, potřebuji aby mi na nějaké pozici odehrál hráč 48 minut pro trénink, můžeš tak dát na něj někoo slabšího, ať se nevyfauluje? Samozřejmě rád vyhovím, proč by ne.
Je pravda, ze kdyz budu mit penize, muzu posilat BB mail vsem managerum, kteri maji hrace v repre a zjistovat jejich skilly, ale to by se asi nikomu nelibilo.
To mohou přece všichni, jména adeptů repre nejsou tajná, zveřejňuju je tady na foru. Je to pak jen na jejich vyjednávacích schopnostech, jestli si nějakých přestup domluví. A pokud takový mail někoho obtěžuje, tak to může dát najevo nebo případně oznámit jako spam zprávy, pokud jsi neodbytný a bombarduješ ho zprávama.