Selle koha pealt ma olen nõus, et liigat ja treeningut on raske omavahel siduda, aga minu arust ei ole heal mehel ka ühtegi oskust alla tasemel keskpärane, sellest peaks kindlasti kõrgem olema.
Ma isiklikult võin endale vabalt lubada see aasta trenni korvi all oma tagameestele, sest tunnen et tiim on hea ja võin lubada PO koduväljakueelise kadumist, et ohverdada mõni võit treenitavasse mängijasse. Kuna buzzeris toimub kõik paberi peal võrdluses, siis minu arust määravad pisiasjad nii mõnegi korra kaalukausi just selle meeskonna kasuks, kellel nt tagameestel on hea lauavõitluse oskus või nad suudavad hästi kaitse alas esineda.
Universaalsed mängijad on ka reeglina kõrgemate reitingutega, kui seda on 3-4 skilli mehed kuigi neil võivad olla madalamad põhiskillid, siis kõrvalskillid teevad selle lihtsalt tasa.
See treeningu küsimus ikkagi, siis vaata sellist näidet nüüd: Oletame, et on mängija kellel on hüppevise 10, raadius 10 ja lähivise 10, nüüd hakkad sa arendama ainult hüppeviset kuni levelini 17 nt, selle ajaga arenevad ka raadius ja lähivise vb +1, +2, seega saad sa 10 poppi. Mina aga väidan, et varieerides treeningut nende kolme vahel, areneb su mees 11-12 poppi sama ajaga. Ma usun, et paljud mängijad on sellega nõus ja ka mängu tegijad on ise seda välja öelnud. Tahan öelda, et ühe skilliga eest ära saada on raskem ja aeganõudvam, seega ka mõttetum. Sest +7 saabub aeglasemalt ja raadius ja lähivise tulevad 7sele vahele sama kiiresti järele kui 2sele. Seega see eest ära saamine võtab mõttetult palju aega.
O50 koondise peatreener