BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt vol. 2

czik cziak on de najt vol. 2 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Wang

This Post:
00
90950.707 in reply to 90950.706
Date: 9/10/2009 8:00:02 AM
Overall Posts Rated:
22

Mnie zastanawia kwestia, dlaczego chcemy w naszych piłkarzach widzieć takich superherosów, którzy najlepiej to by wygrywali ze wszystkimi.. A inne sporty sa 'kochane okresowo', tzn. wszyscy nagle zdają sobie sprawę, że jest taka dyscyplina jak np. skoki narciarskie, bo Adam Małysz zdobył złoto/kryształową kulę/jakkolwiek.. Wtedy jest kochany, super, ekstra, idol i w ogóle reszta powinna brać z niego przykład, uczyć się jak wygrywać itede, itepe, a jak coś nie pójdzie, to już nikt sobie takimi skokami nie zawraca głowy.. Oprócz, oczywiście, piłki nożnej, która nieważne jak będzie poniewierana, jak by z nią źle nie było i tak pół kraju będzie oglądać mecze.. Bo to najpopularniejszy sport świata? Cóż, my widocznie się do niego nie nadajemy..
Chociaż, może to i dobrze, w innych dyscyplinach czasem uda się jakiś sukces odnieść, więc może nie jest w nich tak źle? Może lepiej nie robić z nich naszych sportów narodowych, tylko po to, by uniknąć sytuacji w jakiej znajduje się nasza polska piłka?

hmm... ale wg. mnie tak jest w każdym państwie. Ktoś nie wygrywa, spada na drugi plan. A co do Adasia to nadal jest on wielki. Po tylu sukcesach jakie on odniósł wiadome było, ze przyjdzie słabszy okres i chyba za sezon koniec kariery. I tak chwała mu za to, ze jeszcze skacze i czasami uda mu się skoczyć w ładnym stylu. Dla wielu młodych skoczków jest on idolem do naśladowania.

From: Khazaad

This Post:
00
90950.708 in reply to 90950.706
Date: 9/10/2009 8:13:40 AM
Overall Posts Rated:
146146
Chociaż, może to i dobrze, w innych dyscyplinach czasem uda się jakiś sukces odnieść, więc może nie jest w nich tak źle? Może lepiej nie robić z nich naszych sportów narodowych, tylko po to, by uniknąć sytuacji w jakiej znajduje się nasza polska piłka?

Może? Przecież to jest oczywiste :)

A co do tych "ale", to masz całkowitą rację. Dlatego napisałem, że byłoby fajnie... choć wiadomo, że i tak nic z tego nie będzie. Szkoda, bo obawiam się, że inaczej niewiele osób przejrzy na oczy, bo i po co...

Nad morzem dziś pogoda całkiem niezła, tak więc mój nastrój chyba podobny do pogody u Ciebie.
Na szczęście na youtube grają fajną muzę - Pearl Jam, Nickelback, Theory of the Deadman, Puddle of Mud, Good Charlotte, Ugly Kid Joe, Santana i paru innych :)

Last edited by Khazaad at 9/10/2009 8:15:35 AM

From: Dejvidd

To: Wang
This Post:
00
90950.709 in reply to 90950.707
Date: 9/10/2009 8:34:40 AM
Overall Posts Rated:
188188
hmm... ale wg. mnie tak jest w każdym państwie. Ktoś nie wygrywa, spada na drugi plan.

Może i jest, tylko dlaczego gdzie indziej sportem narodowym jest sport, w którym zawodnicy odnoszą jakieś sukcesy a u nas sport, który jest na huśtawce, lata świetności minęły dawno temu, gdzie panoszy się korupcja, naszych piłkarzy nikt nie chce a największym sukcesem jest wygrana 1 meczu w grupie na MŚ z outsiderami, w klubowych rozgrywkach, o ile się nie mylę, faza grupowa LE?

Ja nie mówię, że Adam teraz jest be i w ogóle. Tylko, no ile o nim słyszy się teraz chociażby w wiadomościach? W czasach świetności był na ustach wszystkich, wszyscy myśleli, że jak udało mu się raz i drugi, to już tak w nieskończoność będzie, tymczasem przyszły gorsze czasy (albo lepsze dla innych, jak kto woli) i już aż tak często się o nim nie mówi - bo nie ma spektakularnych sukcesów, już tak wielu o nim nie pamięta. Kiedyś pewnie wyrecytowali by ci całą jego biografię, teraz 'Eee, no, to ten, co kiedyś tam wygrał kilka pucharów i medali'

@GM: U mnie nie jest źle, tylko tak jakoś smutno.. Na rozkładzie Linkin Park, bo dawno nie słyszałem :)

From: nieznam

This Post:
00
90950.710 in reply to 90950.709
Date: 9/10/2009 8:42:58 AM
Overall Posts Rated:
1010
A wiecie co mi się rzuciło w oczy?? To że jak Krzynówek grał dobrze to był po prostu brzydki, a teraz jak gra źle to jest jeszcze brzydszy ;)

From: maison

This Post:
00
90950.712 in reply to 90950.709
Date: 9/10/2009 8:48:23 AM
Overall Posts Rated:
33
nie czytałem wątku od początku ale widzę, że leci polska kadra w piłkę i pzpn. nachodzą mnie 2 myśli (być może już padły podobne zdania):
1. trener nie bierze czynnego udziału w meczu, co z tego, że piłkarzyków na boisku ustawi jak oni grać nie potrafią. Jest niepotrzebny według mnie
2. jak mówicie, żeby zaorać pzpn to ja bym dorzucił: wymienić całkiem kadre - wstawić młodzież, która grać potrafi i chce grać, nie patrzy na reklamy, sławę itp tylko na to co lubi robić i będzie to robić dobrze czyli pozamiata

i jeszcze cytat mojego ojca po meczu: "Ja bym ich ku**@ nauczył grać w piłkę. Oni nawet biegać nie potrafią. Jakbym był trenerem o bym im 30 kilo kamieni do plecaka załadował i kazał na Rysy wbiec. Jak nie pasuje to wypad"

From: nieznam

This Post:
00
90950.714 in reply to 90950.713
Date: 9/10/2009 4:58:35 PM
Overall Posts Rated:
1010
wrócił? a gdzie był?:)

From: m4ti_

This Post:
00
90950.716 in reply to 90950.715
Date: 9/10/2009 5:30:57 PM
Overall Posts Rated:
2121
nawet grałem z nim ostatni oficjalny mecz przed zakończeniem, ba! Nawet dałem mu wygrać aby nie rezygnował no ale i tak odszedł... :(;p

This Post:
00
90950.717 in reply to 90950.716
Date: 9/10/2009 5:37:16 PM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
ale powrócił i teraz nie masz z nim już wogóle żadnych szans

Ave Wisła!
Advertisement