Ćwierćfinały za nami. Wyniki zgodne z oczekiwaniami, choć nie powiem, mieliście trochę łatwiej bo graliście z botami :)
Półfinały zapowiadają się bardzo emocjonująco. W Big 8 zmierzą się Warta (gra tu najdłużej i mają bardzo mocny skład, ale przegrali w tym sezonie już 3 razy, za każdym razem z zespołem kierowanym przez człowieka) z Vistulą, która przegrała tylko raz... ale za to z Wartą.
W Great 8 rywalizować będą Wieśniaki (przez większą część sezonu lider konferencji, ale kilka dziwnych porażek z botami sprawiło, że spadli na 3 miejsce) oraz moi Korsarze, którym ku miłemu zaskoczeniu Prezesa sezon poszedł wyjątkowo dobrze (przegrali tylko raz, z botem, absolutnie niezasłużenie).
Prawdę mówiąc jak zaczynałem grę w BB miałem bilans 5-8 i zastanawiałem się, czy uda się załapać na PO. Nie spodziewałem się pierwszego miejsca w konferencji i trzeciego wyniku w całej lidze. Tym bardziej, że nie kupiłem jeszcze żadnego gracza (trzeba trochę pooszczędzać i poznać grę, aby nie zrobić tego błędu jaki zrobiłem w hattricku - w ciągu pierwszego tygodnia rozbudowałem stadion za prawie 2mln zł, czyli za całą kasę którą się dostaje i zostałem z byle jakimi graczami i sporym długiem (który tylko się powiększał). Choć nie przeszkodziło mi to awansować w pół sezonu o trzy oczka w tabeli, a w kolejnym awansować do wyższej ligi, ale to już inna bajka :)
Tutaj zamierzam w miarę możliwości i moich umiejętności zadbać o finanse klubowe, a dopiero później myśleć o wzmocnieniach. Niestety nie zarabia się na sparach jak w HT, ale za to można w każdym sezonie za darmo dostać 3 graczy. Co prawda mogą trafić się absolutne łamagi, ale może być też zupełnie inaczej. Draft już wkrótce, więc się okaże :)