BuzzerBeater Forums

BB Poland > Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Set priority
Show messages by
This Post:
00
152140.72 in reply to 152140.71
Date: 7/25/2010 8:27:42 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Znowu płaczesz? Ludzie mają już dość tych Twoich ataków. Masz wątek "Rozmowy Polaków" i tam możesz sobie lolować i prowokować.
Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem moje posty, które pisałem o odwróconych (nie tylko podczas kampanii, ale też wcześniej oraz później). Odwróceni polegają na zmienieniu skilla głównego a nie na bokach.
Ale przy okazji odwróconych pojawiły się też takie moje posty:
- każdy zawodnik w NT powinien mieć każdy skill minimum porządny
- trening należy zaczać od skilli, które trenuje się na innej pozycji niż docelowa
- młodych zawodników należy skautować po sumie skilli a nie po rozkładzie
- zanim powstał pierwszy wątek rewolucyjny to zrobiłem listę draftu właśnie po sumie skilli
Wszystkie te elementy praktycznie pokrywają się z rewolucyjnym modelem. Poruszałem więcej zagadnień niż tylko samo odwracanie. Odpowiedni trening miał właśnie pomóc przy odwracaniu, ale pisałem także, że można to zastosować także do zawodników nieodwróconych w okresie przejściowym.
Niestety Ty skupiłeś się tylko na lolowaniu i trolowaniu. I przyczepiłeś się tylko elementów najbardziej kontrowersyjnych, w ogóle nie przemyślałeś sobie tego co pisałem (o czym świadczy, że nie przedstawiłeś swoich planów treningowych). A Hawkeyed się moimi postami zainspirował.
Co ciekawe od niego też wymagasz planów treningowych. Zaczynam mieć podejrzenie graniczące z pewnością, że Ty nie masz swoich planów i po prostu chcesz zobaczyć jak wyglądają u innych, żeby się czegoś nauczyć. Po prostu sam nie masz nic do zaproponowania więc skupiasz się na propozycjach innych i szukaniu w nich dziur.
Co więcej, z Twoich postów nic nie wynika. Gdy Ty sobie płaczesz i mękolisz to inni pracują. Jest lista, dyskutowane są kolejne aspekty. Jeden user z czołowej ligi pisał wyżej, że praktycznie wystarczy posiłkować się tylko moją listy. Inny nawet zaczął się zastanawiać, czy nieodwrócony center trenowany rewolucyjnym modelem nie powinien mieć 180cm. I przy okazji wypłynęło, że wzrost chyba nie wpływa na trening IS. A ja pamietam jakie aroganckie posty pisałeś gdy powiedziłem, że odwrócony center powinien mieć 175cm (a on nie potrzebuje ID).
Tak więc mam prośbę - skończ z tym płakaniem, bo nic z tego nie wynika. A moje posty, nawet gdy ktoś się z nimi nie zgadza w całości, to są bardzo inspirujące.

This Post:
00
152140.76 in reply to 152140.75
Date: 7/25/2010 9:37:18 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Skończ z tym płakaniem. Teraz już wszyscy widzą, że to efekt frustracji, że dostałeś mniej głosów ode mnie, sam to przyznałeś parę postów wyżej:
Co do B.B.Kinga...Zacząłem dyskusje ponieważ przeraził mnie wynik B.B Kinga w wyborach i wizja takiego selekcjonera i "odwróconych" w NT w niedalekiej przyszłości. Stwierdziłem, że trzeba jakoś zareagować, żeby sytuacja w przyszłości się nie powtórzyła...i nic do tego nie ma to, czy startowałem w wyborach czy nie. Dyskusja była jaka była...być może była też nudna i nie wszystkich interesowała;-)

Dostałeś mało głosów, bo miałeś słaby plan wyborczy, pełen frazesów i zero konkretów. Nawet planów treningowych nie masz rozpisanych. Twój wątek wyborczy do momentu zakończenia wyborów liczył bodajże 25 postów... Dopiero gdy zacząłeś mnie atakować to dobił do liczby o rząd większej.
A moje listy są używane, dodatkowo moje postulaty o treningu boków też.
A wynik wyborczy powinien Ci dać do myślenia, że to Ty się mylisz. BB-cy może specjalnie a może niechcący stworzyli taką grę, która jest inna niż Twoje wyobrażenia.
ale w moim przekonaniu

Przecież Ty nawet nie do końca rozumiesz na czym odwróceni mają polegać. Dla PG broniącego jako C skillem głównym ma być ID a bokiem OD a nie na odwrót. Zacznij opierać się na logicznym rozumowaniu a nie jakiś tam mglistych przekonaniach. Wyborcy Twoje przekonania ocenili.

--
@All: Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale sami widzice, że to nie ja zacząłem i sami widzicie wyżej jakie są powody tych nudnych ataków. Nie wiem co mam zrobić, żeby "przerażony wynikiem wyborczym" frustrat przestał biegać za mną po wszystkich wątkach i płakać w kółko na tą samą nutę. Niech moc będzie z Wami ;-)

This Post:
00
152140.77 in reply to 152140.76
Date: 7/25/2010 10:01:06 AM
Overall Posts Rated:
7474
Gorąco zachęcam do zaopiekowania się tym zawodnikiem:

(138252.710)

This Post:
00
152140.79 in reply to 152140.78
Date: 7/25/2010 12:15:16 PM
Overall Posts Rated:
7474
Prosiłbym, żeby kozlik4 i B.B. King założyli sobie albo wybrali jakiś własny wątek na dyskusję o wyborach. Głosowaniach. Wynikach. Wyborcach itd.

W tym wątku nie rozmawiamy o HISTORII ;)

Last edited by Hawkeyed at 7/25/2010 12:15:32 PM

This Post:
00
152140.80 in reply to 152140.78
Date: 7/25/2010 12:32:41 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Równie dobrze głosy mogłyby pójść na mnie, to tylko spekulacje. Ale jednak gdyby Kozlik był taki pewny, że głosy Matiego poszłyby na niego, to nie byłby tak przerażony moim wynikiem wyborczym ;-) To Kozlik ma problem z wynikiem wyborów a nie ja.

Dla mnie zresztą to nieistotne. Liczą się kwestie merytoryczne, wypowiadałbym się dokładnie tak samo wszystko jedno czy bym zajął piąte lub pierwsze miejsce. Natomiast zupełnie co innego gdy kogoś ataki są inspirowane wynikiem wyborczym, na co jest żywcem dowód kilka postów wyżej.

Kolejna kwestia to po co ten język ze wsadzaniem buty? Akceptuję, że możesz się ze mną nie zgadzać, ale nie podoba mi się taka forma. To do niczego nie prowadzi, tylko do napinek. Można się z kimś nie zgadzać, ale jednocześnie go szanować i z szacunkiem się do niego wypowiadać.

Pamiętaj też, że prawie nigdy nie jest tak, że jedna strona sporu posiada 100% racji a druga 0%. Racja jest zwykle podzielona. Oczywiście ja uważam, że mam te minimum 90% ;-) Ale z szacunkiem się odnoszę do innych, bo przecież jego uwagi mogą się przydać.

I najlepsze pomysły najczęściej właśnie powstają podczas merytorycznego sporu, a nie napinek. I z moich postów już trochę pożytecznych rzeczy chyba wyszło. Jest lista draftu, jest lista najlepiej zarabiających Polaków oraz zawodników na świecie - cenne źródło do analizy. Wreszcie nawet ten wątek jest inspirowany moimi wypowiedziami o minimalnym poziomie boków, o trenowaniu na począku trudnych skilli oraz o sugerowaniu się u młodych zawodników sumą skilli a nie rozkładem.

A napinka może być co najwyżej inspiracją do jeszcze większej napinki lub do zniechęcenia innych do czytania wątku.

This Post:
00
152140.81 in reply to 152140.80
Date: 7/25/2010 12:50:49 PM
Fragmin Team
IV.12
Overall Posts Rated:
11191119
A napinka może być co najwyżej inspiracją do jeszcze większej napinki lub do zniechęcenia innych do czytania wątku.

Nie, no jeśli chodzi Ci o to - to robisz wszystko w tym kierunku...
Jak dla mnie piszesz długie, elokwentne posty, które oprócz długości nic w sobie nie zawierają...
Ale ja się nie znam...

@GM's - może byście wykasowali posty "o dupie marynie", bo wątek może być naprawdę ciekawy i osoby zainteresowane w pewnym momencie nic nie znajdą w natłoku postów o wyższości B.B.Kinga nad wszystkim i nad wszystkimi...

Advertisement