BC Amööb vs BC Võiste Sopsud
Selle paaris lähevad vastamisi põhihooajal võitmatuks jäänud Amööb ning üsna vastuolulise hooaja teinud Võiste Sopsud.
Amööb tundub põhihooaja tulemusi vaadates teistest selgelt tugevam, ainult Santlaager suutis ühes mängus väärilist vastupanu osutada. Amööb peab nendes play-offides kandma tiitlisoosiku rasket koormat - seda näitab ka manageride vaheline küsitlus, et kes paneb 24. hooaja kinni. Aga mis on Amööbi saladus? Pakun, et Amööbi manager tunneb lihtsalt Buzzerbeaterit üsna hästi, sest pealtnäha ei ütleks, et Amööbi mängumehed oleks teistest niivõrd paremad. Amoeba on komplekteerinud korraliku pingi, kõigil poistel on mänguvorm väga hea või eeskujulik ja taktikaliselt mängib meeskond alati väga hästi. Ja tundub, et ka õnn eelistab Amööbi, sest mängus Santlaagri vastu tegi Amööb ulmelise, lausa uskumatu lõpu, kus õnnel oli kindlasti suur osa. Keeruline on välja tuua seda ühte võtmemängijat, sest tegijaid on tõesti mitu: de Tena (VT) on hooaja lõikes resultatiivseim mees, kes on eriti terav kolmese joone tagant; Schoppert (MJ) juhib liiga söötude edetabelit keskmiselt 8,8 sööduga mängus; lauas teevad alati puhta töö Nikonov ja Dixneuf.
Mõni võibolla kannaks meie liiga dinosauruse Võiste kohe maha, kuid ma nii ei arva. Põhihooajal oli probleeme, kuid praegu on meeskond terve ja valmis end tõestama. Võistel on liiga TOP10-s oma mängijad sees nii punktides, lauapallides ja söötudes. Pean Võiste hetke kõige olulisemaks relvaks tagamängijate paari Lemoine ja Tabak. Viimase kohta võiks juba kasutada väljendit "elav legend", sest on juba 36 aastane, kuid on kogu karjääri vältel hullu pannud. Tabak on Võistega liitumisest saadik 23. hooajal näidanud üldse oma karjääri parimaid tulemusi ja usun, et sellise kogemusega mängijad play-offides kehvemini ei esine. Veel niipalju fakte, et Tabak on 8 korda kolme erineva tiimiga liiga meistriks tulnud, korra on ta isegi võitnud Montenegro rahvuskarika 16. hooajal. Tüübil on seljataga juba 50 play-offi mängu, kus ta keskmine on 16,3 mängu. Korvi all on Võistel varuks Fugate nimeline mürakas, kes on korduvalt valitud liiga MVP valimisel TOP10-sse. Arvan, et Võiste hetke suurim nõrkus võrreldes Amööbiga on üsna lühike pink, ma ütleks et arvestatavaid mängumehi on ainult 5-6 tükki.
Ennustan: Oma kogemuse järgi ütlen, et head pingimehed mängivad suurt rolli. Kaks hooaega tagasi olin samade põhimeestega siin liigas ja sain suuri kaotusi ning langesin välja. Ühe eemaloldud aja jooksul lahendasin oma varumeeste probleemid ja nüüd uuesti samas liigas olles olen saanud palju edukamalt hakkama, kuigi põhimehi pole edasi treeninud. Seega - Amööb võidab tänu tugevamale pingile, kuid pakun et neljanda veerandini kulgeb asi võrdselt. Amööbi Nikonov saab Võiste Fugatega hakkama, mõlemalt meeskonnalt usun vägevat viskekontserti, sest kolmese tagant oskavad mõlemad paugutada. Viimasel veerandajal on äkki mõni Võiste mees veaprobleemiga ja pole väärilist asendust pingilt võtta. Amööb võidab umbes 10 punktiga.