Včeraj smo igrali tekmo
(32973), ki je odločala o sezoni. Ker igramo še s Slovaško, kjer je poraz bolj ali manj zagotovljen, saj tam ne bomo zapravljali razpoloženja, bi včerajšnji poraz pomenil tri poraze in slovo od boja za drugo mesto.
Naloga ni bila lahka. Izrael je imel nekje 6-7 igralcev v odlični pripravljenosti, mi pa samo enega - Anžica, ki se je kot v posmeh vsemu našemu trudu poškodoval v prvi minuti tekme. Na srečo je na odlično pripravljenost šel tudi Anej Brezovnik, ki je igral proti zelo močnemu centru. Le-ta bi nas lahko pojedel, če ga ne bi Brezovnik zelo solidno ustavil.
Ko sem se odločal o taktiki, sem poskušal čimbolj upoštevati pripravljenost ter skille obojih igralcev. Grčija ima igralce z zelo dobro razvitimi sekundarnimi skilli - lahko rečemo, da je v temu zelo podobna nam. Glede na to, da igralci za zunanje taktike niso bili dobro pripravljeni (Fugina, Roškar), Krambergerjeva in še posebej Tilenova pripravljenost pa sta bila na dokaj visoki ravni, sem se odločil za igro pod koš. Glavni razlog pa je bila odlična pripravljenost Brezovnika ter Anžica in dejstvo, da sem tudi od njih pričakoval igro pod koš.
Anžica zaradi malo slabše zunanje obrambe namreč ne morem uporabiti, če mislim, da bo nasprotnik igral zunanjo taktiko; proti notranje usmerjenim ekipam pa je za branlica ali celo OI-ja odličen. Ni izključeno, da bi ob dobri pripravljenosti igral s postavo Anžic (OI), Neumann (B), Cimerotič (K). Vsi pa so tehnično krila!
Ker sem od Grčije pričakoval igro pod koš, sem to izkoristil tudi pri predvidevanju in mislim, da nam je prav to rešilo tekmo. Če bi namreč imeli samo za drobec slabšo notranjo obrambo, bi minuto pred koncem mi zaostajali za 2-4 pike in ne Grčija, ki nas je bila prisiljena faulirati, kar se ponavadi ne izkaže kot dobra strategija, če v ekipi nimaš dobrih šuterjev za tri.
Kot rečeno, se je Anžic že v prvi minuti poškodoval in odlično ga je nadomestil Mikuž, ki ima podobne skille. Neumann ni bil najbolj pri metu, a se je izkazal s skoraj trojnim dvojčkom. Vukojanec se je odlično izkazal s klopi. Prepričan sem, da Grčija na klopi nima niti pol tako dobrega KCja, kot je ravno Vukojanec, zato ga je lahko zdemoliral.
Vsi ostali so ravno tako zelo dobro opravili svojo nalogo in nas na srečo pripeljali do pomembne zmage...ki pa žal ni tako sladka, kot bi si želel zaradi te tekme:
(32975)Tako je, Makedonija je že v tretjem krogu šla igrati na vso moč proti Angliji! Verjetno so se bali njihovega predvidevanja, zato so za svojo ekipo izbrali zelo slabo taktiko, in sicer podaja na notranjega. Če bi igrali Look inside kot mi, bi Anglijo lepo zmagali in mi bi imeli skoraj odprto pot do napredovanja, tako pa so nam zapletli življenje v nulo.
Zdaj pa ima Anglija odprto pot do napredovanja, mi pa ji bomo seveda poskušali prekrižati načrte. Žal imajo veliko prednost v koš razliki. Do zadnje tekme, kjer igramo prav z Anglijo in je zmaga imperativ, moramo to koš razliko manjšati. Kako bomo uspešni, bomo lahko preverili vsak ponedeljek.
Načrt je torej tak: razen tesnega poraza proti Slovaški si ne moremo privoščiti ničeser drugega, kot zmage proti vsem ostalim tekmecem s čimvečjo razliko, za konec pa poslastica - tekma Anglija : Slovenija za drugo mesto.
Ampak najprej moramo seveda priti do tja s samo dvemi porazi. Aja, pa Anglija mora tudi proti Slovaški izgubiti...
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)