BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.712 in reply to 102056.709
Date: 5/17/2010 9:51:43 AM
Overall Posts Rated:
3030
Rozhodne souhlasim s radami pro nove hrace, ale vy spis radite hracum, kteri maji perspektivniho hrace pro nasi repre...kdyby nikoho takoveho nemeli, urcite se jim ozyvat nebudete. Rwystyrk uz poskytl spoustu rad na foru a kdyz se ho nekdo zepta, tak odpovi, takze to stale jako zasluhu nepovazuju;)

Opet budu nesouhlasit, po draftu kontaktujeme prakticky kazdy tym, ktery ma hrace se kterym ma aspon minimalni sanci dostat se do repre, to ze v 18 letych je mraky vim z vlastni zkusenosti a taky ze to casem ridne :-( ne kazdy vydrzi s intezivnim trenovanim, ale co se da delat mame malo aktivnich tymu.

Proc treba nenechas trenovat hrace podle svych predstav a pak dokazovat Rwystyrkovi, ze je to tak lepsi?;)

Musim se Amareho zastat, Rwystyrk nezasahuje do toho jak Amare a scouti modeluji mlade hrace do budoucna, dava nam poznatky, ale urcite se ho neptame nad kazdym hracem-konkretniho tymu do jakeho lvl ma daneho hrace hnat a zda uz nezmenit trenink. Pokud je ale uz v repre v U21 diskuze na danne hrace je samozrejme intenzivnejsi.

This Post:
00
102056.713 in reply to 102056.709
Date: 5/17/2010 9:52:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Rozhodne souhlasim s radami pro nove hrace, ale vy spis radite hracum, kteri maji perspektivniho hrace pro nasi repre...kdyby nikoho takoveho nemeli, urcite se jim ozyvat nebudete. Rwystyrk uz poskytl spoustu rad na foru a kdyz se ho nekdo zepta, tak odpovi, takze to stale jako zasluhu nepovazuju;)

No to je Tvůj omezený pohled na věc. Troufnu si říct, že 80-90% českých manažerů ani forum pořádně nečte. Máme aktuálně 543 uživatelů, týdně může přicházet nových nějakých 20-30. Na to opravdu nikdo nemá čas, aby v rámci rovného přístupu (nebo nevím, o co Ti jde) jsme psali všem. Když si vezmeš, že po obesíláme po draftu ty, co něco draftovali, tak z logiky věci se pár hráčů objeví v 1. lize, dalších pár (cca. 4x více) v druhé a suverénně nejvíce je jich v 3. nebo 4., kde je spousta manažerů, co sotva začala nebo má odehráno pár sezon.
Podle mne je zcela v pořádku, že se ozveme každému, kdo draftuje nebo koupí z pohledu U21/NT nadějného hráče.
A jak tady bylo napsáno, v první fázi jde spíše o konzultaci. Obvykle to začíná dotazem, jaké s ním má majitel plány a až podle odpovědi se volí další postup.
Tim, ze jsem rekl, ze vize neni idealni je proto, ze hraci jsou skveli, platy maji nizke, ale na monstra proste stacit nebudou - nejspis;)

To ukáže čas, já věřím, že to stačit bude. Problém je v tom, že vlastně naše repre několik sezon stagnuje s výkonností, protože v ní hráli hráči, kteří už po dosažení potenciálu netrénují. Teprve nyní je dohnali hráči s vyššími potenciály a začínají je předhánět, takže už konečně začne úroveň repre růst. Jde o to, abychom můj styl hry pozvedli na vyšší úroveň výkonnosti, pak i s ním dle mého názoru máme šanci uspět proti monstrům.
Jinak na strategii monster nezbývá než opakovaně napsat. Chce-li někdo jít cestou monster, prosím, má možnost nabídnout tuto alternativu, já ji jako základ své strategie odmítám. Chce-li se někdo vydat cestou monster, pak se současně ptám: Kdo nám bude ta monstra vychovávat? Kdo je bude živit? Co s nimi budeme dělat, když se objeví na trhu a začnou být putovním suvenýrem?
Přesto jak jsem řekl, nebráním se tomu, aby pod docendovým vedením začala výchova monster z hráčů, co nezapadají do mé koncepce.

This Post:
00
102056.714 in reply to 102056.713
Date: 5/17/2010 9:55:46 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Dnes nás čeká Rusko. Ani Rusko ještě nemá jisté playoff, v případě, že by prohrálo s náma a za týden v Kanadě, playoff by jim mohlo utéct. Takže očekávám, že nejspíše budou hrát normal, asi si nebudou chtít ničit náladu CT. I když proti Brazílii už CT hráli (a prohráli). My samozřejmě CT hrát budeme.
Co budou hrát Rusové? V útoku hodně sázejí na Rychlou střelbou (Run and Gun), který hráli 4x a po jednom případě použili obě podkošové taktiky. My v obraně vsadíme asi na osobku, zvažoval jsem zonu 3-2, ale nakonec jsem vsadil na to, že ji od nás budou čekat a zvolí třeba jiný útok.
V obraně Rusové docela sázejí na zony, osobku ještě nehráli. Pokud bych si měl vsadit, tak na nás dají 3-2. Nabízejí se tedy hlavně 2 varianty, vsadit na podkošový útok nebo to využít jako test jako si s naším oblíbený rychlým útokem (Push the Ball) povedeme proti téhle zoně, protože si myslím, že ta zona docela funguje na tuhle taktiku, ale rád se budu mýlit.
Navíc jsme si višml, že Rusové obvykle na doskoku taky nijak neexcelují.
Co se sestavy týče, kromě SF jsem měl celkem rychle jasno. Vzhledem k záchranným pracím nebudu nabírat žádné posily na zápas, i když někteří hráči mimo repre mají formu 9 nebo vysokou 8.

Sestava:
PG - Žáček/Šimák/Lindner
SG - Uhrovic/Portavales/Lindner
SF - Vozka/Večeřa/Lindner
PF - Kubeš/Holub/Sedlár
C - Banobre/Hána/Sedlár

Mimo hru zůstane smolař sezony Žalud (kterému se forma drží asi 5 týdnů na 7, i když kromě posledního týdne byly minuty ok), dále Slezáček, který navíc tým opustí kvůli záchranným pracem a Zlatohlávek, který bvl nabrán nově a zatím není v optimální formě.

Last edited by rwystyrk at 5/17/2010 11:09:51 AM

This Post:
00
102056.715 in reply to 102056.714
Date: 5/17/2010 11:53:24 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Tak bohužel jsme i dnes po boji padli, po špatné 3. čtvrtině jsme soupeře dotáhli, ale nebyli jsme schopni přehoupnout vedení na svou stranu, ani v poslední minutě se to při několika šancích nepovedlo a nakonec jsme se s klaksonem snažili trojkou u vyrovnání, bohužel neúspěšně.
V ofenzivě nás ze základní pětky podrželi Vozka a Kubeš, bohužel se moc nedařilo Žáčkovi a Uhrovicovi, kteří měli navíc i velké problémy v obraně, kde jde vina i na mou hlavu, protože jsem neodhadl správně, že Rusové budou naši 3-2 zonu očekávat a zahrají jinak v útoku, než zahráli. A zbývá C, kde si Banobre v obraně a na doskoku zahrál své, ale váhám, jestli přece jen neměl dostat přednost Hána, byť byl v horší formě.

This Post:
00
102056.716 in reply to 102056.715
Date: 5/17/2010 12:38:52 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Můžeš s tou formou u NT být konkrétní? Jak jsem po zápase přiznal, v případě Banobre/Hána jsem připustil, že možná mohli hrát naopak. U ostatních hráčů ve formě 9 si myslím, že tam patřili, byť třeba na PG/SG měli problém, ale to bylo dáno spíše taktikou a ne výběrem hráčů.

This Post:
00
102056.717 in reply to 102056.716
Date: 5/17/2010 12:45:21 PM
Overall Posts Rated:
154154
na rozdíl od vás neznám čísla skillů - přivedl mě na to tebou zmíněný hána, do té doby jsem formu před dnešním zápasem nezjišťoval - konkrétně mi jde o Hánu a o Turka, kteří nejspíš měli být dnes v základu. Ale nejde mi ani tak o tyhle dva aktuální případy, jako o to, kde je pro vás ta hranice, kdy horší hráč s lepší formou bude hrát místo lepšího hráče s horší formou. Pokud by se o tom otevřela širší diskuze, bylo by to asi prospěšné, já mám dlouhodobě dojem, že máte tu hranici posunutou trochu moc ve prospěch formy. Taky je třeba vidět, že jsou zde mezistupně, kde je ovšem podpůrným vodítkem jen DMI.

This Post:
00
102056.718 in reply to 102056.717
Date: 5/17/2010 12:50:27 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Mezistupně jako vodítko samozřejmě používáme. Snažím se u hráčů i evidovat historii formy, aby se lépe odhadoval ten mezistupeň. Např. jen pro ilustraci, Hána měl minule 2,5M ve formě 9, tento týden 1,5M ve formě 8.
Na perimetru jsou ti nejlepší hráči docela vyrovnaní, takže tam je ta forma docela zásadní.
Nedá se říct, že by existovala nějaká striktní hranice, aspoň já to posuzuji zápas od zápasu dle toho co chceme hrát apod.

This Post:
00
102056.719 in reply to 102056.718
Date: 5/17/2010 12:59:43 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Ještě bych rád přidal jedno prohlášení:

Dění poslední dnů mě řádně znechutilo (jednak diskuze tady a taky diskuze s docendem dneska na chatu během zápasu) a vážně zvažuji, jestli tohle mám zapotřebí a jestli v takové atmosféře znovu po této sezoně kandidovat.
Kdyby se zde objevil někdo, kdo je ochotný kandidovat, usnadnilo by mi to rozhodování (ať již v jednom nebo druhém směru).
Chtěl bych poděkovat všem manažerům, kteří mé koncepci věřili a věnovali se rozvoji hráčů v souladu s ní.
Bohužel těch pár jedinců, kteří buď volají po výsledcích ihned nebo volají po monstrech, aniž by byli schopni říct, kde je budeme živit, co s nimi budeme dělat, až jim narostou platy a spoléhají na to, že třeba změní tvůrci hry výpočty platů, aby odstranili enormní platy apod., mě totálně otrávilo a sebralo mi chuť do pokračování.

Třeba se z toho vyspím a budu to vidět jinak, ale v tuhle chvíli to vidím takto.

From: Amare

This Post:
00
102056.720 in reply to 102056.717
Date: 5/17/2010 1:02:34 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
U mě to byla celkem jasná volba. Skillově jsou Kotala s Turkem srovnatelní (IS+ID+REB prakticky totožné) a Turek měl nižší formu. Turek měl proti druhému centru soupeře dobrou střelbu, ale jakmile hrál na Gusiče, bylo s ním taky zle. Jejich výměna by nic v náš prospěch podle mě nevyřešila, dopadlo by to plusmínus stejně.
Celkově mám pocit, že budeme muset v U21 trochu (o 1, max. 2 levely) přitlačit u podkošových hráčů hlavně REB. V zápasech se silnými soupeři nás prakticky vždycky přeskákali...

From: bulis

This Post:
00
102056.721 in reply to 102056.719
Date: 5/17/2010 1:08:38 PM
Overall Posts Rated:
33
Treba by to mohl zkusit Pavel Stasek..:D:D..(Bez urazky)

This Post:
00
102056.722 in reply to 102056.721
Date: 5/17/2010 1:10:48 PM
Overall Posts Rated:
154154
(odhlásilo mě to tak napodruhé)
Perimetr moc neřeším, tam je pravděpodobně z čeho vybírat. Horší je to pod košem, kde hráčů na okamžité použití už tolik nemáme a myslím, že občas odepisujeme kvůli formě nějakého, co kvalitativně vyčnívá, až trochu moc.

A viděl bych potenciálně problém v tom, že podkošáci z indicií, co se objevily zde na fóru trénují spíš s ohledem na budoucnost pro áčko než pro aktuální využití v jedenadvacítce. Ale to se možná mýlím, to bych musel vidět jejich čísla, která neznám a mohu se o nich jen dohadovat. Obecně najíždíme na to, že nemáme moc šanci trestat soupeře pod košem, protože preferujeme u hráčů jiné podkošové skilly než IS (což by jinak bylo imho na klubové úrovni víceméně správně) a nemáme tak konkurence schopné podkošáky v ofenzívě a body pak dávají hlavně pozice 1, 2 a 3. Dneska to bylo v u21 dost markantní. V seniroské reprezentaci se komplexní hráči vyplatí, ale možná bychom mohli diferenciovat cestu jak do takového stavu hráče vytrénovat, abychom pak měli na půli cesty v jedenadvacítce jak defenzivní, tak ofenzivní hráče. Jinak se můžeme stát pro soupeře trochu moc čitelnými,

Samozřejmě áčko by mělo mít přednost, ale neměli bychom to v tomto směru přehánět. U rozehrávačů to problém asi nebude - v u21 se dají ještě použít i nižší potenciály, ale pod košem už u21 kvalita vyžaduje vyšší potenciál a není tak možní trénvoat si nízkopotenciálové hráče šotré na míru u21 a ty ostatní s ohledem na budoucí potřeby áčka - bylo by dobré, aby se uplatnili jak na juniorské , tak (ti nejlepší z nich) na seniorské úrovni a tréninkový plán vysokopotenciálních podkošáků pro NT negeneroval šablonovitě stejné podkošové ve věku 21 let.

Advertisement