Hát elmondom, ahogy én látom, de ez nem hivatalos, csak magánvélemény, ahogy én értelmezem.
Az össz bevételed mondjuk 280k (tudom, van akinek több, van akinek kevesebb, csak példa). Van mondjuk egy 200k-s kereted,így nem kell luxusadót fizetned. Tegyük fel, feljavítod a kereted 300k-sra, így 20k után fizetsz luxusadót. Tegyük fel, jövőre ugyanaz lesz a kereted, csak éppen nőttek a fizetések, így a játékosaid összesen keresnek 350k-t. Ilyenkor nem kell 70k után fizetned a luxusadót, csak 20k után, mert az 50k az az "edzés mentesség". De ha eladod a csapatod és újat veszel és így jön ki a 350k összfizu, akkor már 70k után fizetsz luxusadót.
Leegyszerűsítve, ha veszel egy 50k-s centert, akit feledzel 100k fizetésig, akkor a fizetési sapkába csak az 50k számít bele. Ha viszont eladod az 50k-s centert és veszel egy 100k-sat, akkor már az egész fizu beleszámít.
Kicsit nekem is zavaros ez az új rendszer, de reméljük, majd kijön valami bővebb tájékoztatás. Ha meg nem, akkor majd kitapasztaljuk. Esetleg Chosent meg lehetne kérdezni, hátha ő jobban érti.
Don't feed the troll