BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 IV

Národní tým U-21 IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
201418.717 in reply to 201418.716
Date: 10/8/2013 3:02:12 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Však vstupné jako nováček budeš mít dost dobré, pokud ho máš dobře nastaveno. TV mají všichni stejné v lize a suvenýry máš právě vyšší, když máš hráče v NT nebo české hráče apod.

O tom trénovaní Vanše se raději nebudu zmiňovat, hlavně sezónu kdy už byl v U21 :) To nebylo pro U21, ale pro tebe :)

From: Pe7a
This Post:
11
201418.718 in reply to 201418.717
Date: 10/8/2013 4:45:43 PM
Overall Posts Rated:
77
Zdravim Vás,já jsem na tom podobně. Toto je má čtvrtá sezona v BB. Naše forum pročítám,ale zatím jsem nepsal.Nemám zatím tolik zkušeností jako jiní manažeři,ale připravuji si podmínky a když se podaří,tak snad i někoho rozumného začal trénovat pro U21 od příští sezóny. Otázkou však jsou ty ceny hráčů...

This Post:
00
201418.719 in reply to 201418.716
Date: 10/9/2013 2:26:15 AM
Overall Posts Rated:
913913
Sorry, ale tvoje pripominky jsou naprosty alibismus. Kdybys opravdu chtel, tak ceskeho hrace mas. Ty mluvis o prijmech, ale co treba vydaje - my mame sice prijmy vyssi, ale abysme se udrzeli, tak mame o to i vyssi vydaje. A to, ze nemas trenera svedci o tom, ze hrajes naprosto nekoncepcne, protoze trener je zaklad. Tak nerikej, ze to nejde, ale zes nad tim nidky neuvazoval a nikdy jsi to nechtel.

This Post:
00
201418.720 in reply to 201418.709
Date: 10/9/2013 2:32:56 AM
Overall Posts Rated:
913913
No jo, smir se, ze jsme takovy narod...kazdopadne si myslim, ze uplne bezduvodne to nikdy neni - mozna jsou reakce nekdy trochu prudsi, ale co;) A je skoda, ze k tomu nic nemas, kdyz bys treba prave prinesl trochu kultury mezi nas:)

This Post:
00
201418.721 in reply to 201418.710
Date: 10/9/2013 2:36:24 AM
Overall Posts Rated:
913913
Bohati a chudi? Co to jako je...treba vrta, nebo i ja jsem mel na konte skoro nulu a prijmy lehce v minusu a presto jsem nas povazoval za bohatsi tymy...toto rozdeleni je nelogicke...aspon dle me.

This Post:
11
201418.722 in reply to 201418.720
Date: 10/9/2013 4:14:29 AM
Brněnští Saláti
II.1
Overall Posts Rated:
5050
Tak to nevím jelikož klamu tělem :D a sprostej jsem jak kanál a to často i víc, zeptej se manželky, třeba po včerejšku..... Chtěl jsem jen poznamenat, že je to "jen hra", tak co do sebe šít jak v normálním životě. Samozřejmě to neznamená, že tu člověk nechce nic dokázat, když ho to baví.

This Post:
00
201418.723 in reply to 201418.721
Date: 10/9/2013 4:33:05 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Pár poznámek k tomu, co tu zaznělo:
- nezaměňovat pojmy zisk a příjmy a ano, to je něco, o co jsem se dlouhodobě snažil, aby co nejvíce týmů v první lize pomáhalo NT, protože u nich je největší šance bez problémů aspoň jednoho hráče třeba s platem i 200k držet, ale dá se to zvládnout i ve druhé lize, i když tam už asi trochu na úkor vlastních ambicí, bohužel spolupracujících týmů v první lize poslední dobou docela ubylo
- týmy ze 2. a 3. ligy klidně mohou trénovat mladé vysokopotenciálové hráče s NT budoucností, je jen na nich, jestli, než toho hráče vytrénují, pokážou třeba i postoupit do 1. ligy nebo ho v určitou chvíli z ekonomických důvodů prodají třeba někomu v první lize
- obecně je to ale taky o ochotě apod., uvedu příklad Hurdy, což byl nejlepší draft u nás, jaký jsem kdy viděl. Draftoval ho na konci sezony 16 tým, který začal hrát v sezoně 15. Po té, co jsem mu napsal, že draftoval takového kabrňáka, přestože byl absolutně nezkušený, rozhodl se ho trénovat sám. Chtělo to poměrně intenzivní komunikaci, ale dobré dílo se podařilo a až na nějaké drobné nedostatky celou dobu u něj vzorně trénoval. Manažer se v něm vzhlédl natolik, až jeho prodej oddaloval, jak to jen bylo možné a prodal ho až minulou sezonu v 25 letech, kdy měl plat tuším kolem 140 tis., celou dobu se pohyboval ve IV. a III. ligách
- samozřejmě má každý právo volby, jestli bude spolupracovat nebo nebude spolupracovat, pokud první kontakt proběhne ze strany trenérů nebo skautů U21/NT slušnou formou, myslím, že by bylo vhodné aspoň odpovědět, byť by odpověď měla být ve smyslu, že manažer nemá zájem spolupracovat ... na druhou stranu nechápu některé manažery, kteří draftují trénovatelné hráče a ani je netrénují, ani je neprodají, každý má samozřejmě právo naložit s hráčem, jak uzná za vhodné, ale takový postup mi přijde vyloženě proti zájmům vlastního klubu
- co bych já osobně navrhoval, pokud se bavíme o U21 je v rámci ročníku hned po draftu udělat na guardech i podkošem rozdělení na 5 nejlepších, druhých 5, třetích 5, čtvrtých 5, plus další sledovaní a průběžně, jak budou spolupracovat a trénovat, tak tyhle kategorie aktualizoval, vzhledem k tomu, jaký je běžný odpad, tak by i po draftu zařazení do třetích 5 mohlo nakonec znamenat stabilní hráč U21 a čtvrtých 5 hráč do rotace, který občas hraje a občas ne. Ta aktualizace by mohla probíhat třeba 4x do sezony, popřípadě po draftu udělat jasný přehled, kdo komunikuje a řekněme první 4 i přehled, kdo trénuje nebo minimálně dává minuty, které by mohly znamenat trénink, tohle všechno bych dělal maximálně transparentně a veřejně

This Post:
00
201418.724 in reply to 201418.722
Date: 10/9/2013 4:44:28 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ano, je to jen hra, ale jak si napsal, každý má nějaké cíle. V klubu je člověk svým pánem a je prakticky na všech nezávislý, i když třeba výměna informací a získávání cenných poznatků na foru může být užitečná.
V NT/U21 je situace o dost jiná, protože tam je trenér závislý na spolupráci s ostatními manažery. Takže musí najít dostatek ochotných spolupracovat a jít za společným cílem. A další dimenzi tomu dává draft, protože potenciální adepti se objevují často i v týmech nespolupracujících, takže pak je to o tom namotivovat je ke spolupráci, případně dohodnout přestup. A největší bezmoc pro trenéra nastává v situaci, kdy spolupracující manažeři přestanou spolupracovat, případně udělají nějaké neočekáváné kroky jako nekontrolované umístění hráče na trh.

This Post:
00
201418.725 in reply to 201418.723
Date: 10/9/2013 5:17:14 AM
Brněnští Saláti
II.1
Overall Posts Rated:
5050
Pěkně napsáno. Podepsal bych hlavně část 4 kde toto dělá spousta "lopat" a ani mně to hlava nebere. Je škoda nechat takhle chcípnout hráče. Doufám, že si to přečte hodně hlavně nováčků, co je to baví a něco si z tohoto odstavce vezme. Já naivka :D

This Post:
00
201418.726 in reply to 201418.725
Date: 10/9/2013 12:22:45 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Všechno zaleží na tom jak chtějí spolupracovat a trénovat manažeři týmů aby měli nějakého 10 hráče ve svém týmu a zaroven vychovali hráče pro U21 či NT. Je to běh na dlouhou trat a není to otázka sezony. Hlavně to chce přitáhnout manažery aby se přidali do diskuze a projevili zájem hlasovat pro některého kandidáta ve volbách.Ta účast ve volbách je žalostná. Když je nějakých 300 manažerů této hry

.

This Post:
00
201418.727 in reply to 201418.726
Date: 10/10/2013 10:34:37 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Včera jsem tu bohužel z nečekaných důvodů nebyl a nemohl jsem reagovat na probíhající výměny názorů Sice jsem je přečetl, ale neměl jsem čas ani sílu.

Chtěl bych se ještě omluvit Flumpince, že jsem ji v pondělí nějak zazdil a neodpověděl jí na následující otázku. Napsala to zrovna v době, když jsem odpovídal Macsovi a pak jsem večer řešil už zápas a nepodíval se co bylo předtím. V úterý se to zaspamovalo debatou s paulem.

Takže opožděná odpověď na dotaz Flumpinky:
Ano ztratil by tím šanci. Chtěl bych, aby hráči u zkušených manažerů, kteří by hráli za U21, tak byli s potem na NT (případně je tu možnost udělat ještě variantu, že by manažer měl jiného hráče pro NT a mohl by tak mít menší pot v U21). Dolů dám další návrhy :)

K ostatním: No debata se trošku upnula jiným směrem než jsem očekával. Chtěl jsem podebatovat o konceptu jak dál vést U21 a případných změnách v mém konceptu. Zatím je tu až na nějaké výjimky pouze kritika navrhovaného konceptu bez nějakého vlastního nápadu.

K Rwystyrkovi:
Jestli to chápu dobře, tak s něčím podobným jsem šel do kandidatury v loňské sezóně, když jsme to chtěl dělit na skupiny. Problém nastal už během sezóny, když někteří manažeři nespolupracovali podle představ. Z 15 vybraných hráčů ze skupiny TOP po draftu, tak jich zbylo pouze 7 (zbytek buď zbotovali nebo netrénují).
Jinak tohle by k ničemu si myslím pořád nevedlo, aby se zvýšil zájem o hráče pro NT.

Dávám další návrhy:
1) Rozdělení na nováčky a zkušené by se mohlo zvednout o 2 sezóny, takže nováčci pod 5 sezón a zkušení nad 5 sezón.
2) Rozdělení by mohlo být podle lig: všichni manažeři, kteří nikdy nehráli vyšší než 3. ligu by mohli trénovat nižší pot. Manažeři, kteří už někdy hráli 1. nebo 2. ligu, tak by museli trénovat hráče se šancí na NT, aby jejich hráč mohl hrát za U21 nebo museli by mít někoho staršího co je trénován pro NT a pak by mohl hrát od nich i hráč s menším potem.
3) Všichni manažeři ve 3. lize by mohli trénovat pro U21 menší pot. I. a II. liga by měla stejná pravidla jako v bodu 2 (buď samotný hráč má šanci na NT nebo má staršího se šancí na NT).
U tohoto pravidla by se zavedl u těch 3. lig systém, který navrhoval rwystyrk. Vybralo by s pouze 20 nejlepších na perimetr a 20 nejlepších podkošáků a rozdělili by se do 4 skupin po 5.
Dále by se zvedl i požadavek na pot o 1 stupeň, takže na perimetr min 7 a podkoš 8.

Last edited by Lukainos at 10/10/2013 10:36:11 AM

Advertisement