A multisok alacsonyabb alapskilljének a felfogását a keresetek elviselhetetlen nagysága hozta magával, én személy szerint különösen a scoutolásom alatt nem elsősorban abban gondolkodtam, hogy az alapskillek alacsonyabbak legyenek, hanem hogy másképp jussunk el odáig. Mára beláttam, hogy valamennyit áldozni kell, de a te példádban (hogy is fogalmazzam) szó szerint "beáldozva van".
Erre engedj meg egy reakciót.
Miért is van így lebutítva? Nos, az a probléma, hogy a jelen helyzetünkben - (Te mondtad korábban: kritikus időket élünk magas ember poszton.) - nem engedhetjük, meg idő szempontjából, hogy 26-28 évesen érjen be egy játékos, aki multizva is van.
Márpedig vagy alapskill mondjuk 23 éves korig és utána kiegbe ez-az vagy 23 éves korára fullra felnyomni az alapskillt és akkor ott van egy benga monster brutál fizuval (Tasi, Ferling stb...)
Minket jelenleg az idő szorít, azt gondolom. Bocsánat, hogy bevonom pörkölt ötletét, de ő "kiskorban" már multiztatna és későbbre hagyná a főskilleket.
Azért nem jó - ezt már azt hiszem túltárgyaltuk - mert se mennyiségileg, sem farm kapacitás híján nem megvalósítható csak NT-re való center képzés. Másfelől az időskori főskill-edzés rejtelmeit nem kell Számodra ecsetelni mennyire is "kapós" ....
Kényszerből nevelődik a mostani elvek szerint minden NT esélyes
- részint még nincs kimondottan NT farmunk*
- másrészről a kis klubok anyagi helyzete véges, addig mehetünk csak amíg a takaró ér.
*: Alakul ez a kofa-Norbi-féle nyomvonal, de ott is igyekszünk U21 kompatibilis emberekre hangsúlyt fektetni.
Annak ellenére is, hogy idén kimondottan erős draft volt és számos kis csapat vállalta be az edzést.
Kofáék jelentik az U21 számára is a biztos sikert, melléjük beérhet 3-4 másik "külsős" erős jelölt.
A kérdés már csak az, hogy meddig tudunk elmenni fizuban a farmokon, az ő lehetőségeik is végesek idővel.
Ha ismét nem járnánk sikerrel a fizuk terén - ez a játékalkotók még ismeretlen döntésein is múlik - újrakezdődhet a kallódás a farmokról kikerülve. Így egy tapodtat sem jutunk előrébb a jelen helyzethez viszonyítva.
Alapvetően a fizukat újra kéne gondolni és egy
bér-reform új helyzetet teremhetne a hosszú távú építkezésben.
A mostani szitu olyan, mint Déva várának építése: nem lehet hosszú távra tervezni.