Nederland
132 - 144 Bosna i Hercegovina
(47283)Jao jao jao, sta reci o ovoj utakmici.
Strasno bitna, sretna i spretna pobjeda protiv reprezentacije
Holandije.
Gubili smo vecinu tekme, a 23 sekunde prije kraja utakmice imali smo -5
Nakon toga nevjeropvatan rasplet dogadjaja. Bakarevic pogadja tricu ali samo 2 sekunde nakon toga Holandija pogadja za 2p i ide na +4.
Zabijamo 2 slobodna, a odmah nakon toga protivnik zabija prvo a fula drugo slobodno sto je -3 za nas i ostaje 8 sekundi do kraja meca.
4 sekunde pred kraj Čordaš pogadja tricu za izjednacenje! U narednom napadu Holandija fula tricu i izboreni su produzetci!
U produzetcima kao da smo igrali neku skroz drugu utakmicu, hladno i rutinski 20-8 bez ikakvih problema... nevjerovatno.
Poraz je skoro pa bio upisan na 20tak sekundi pred kraj meca, ali smo se izvukli i pokazali volju i snagu kad je najvise trebalo.
Prva utakmica u kvalama i toliko bitna pobjeda da je to nevjerovatno, daje nam svakako vjetar u ledja. Premostili smo prvu prepreku, jedva, na misice, a protivnik je zaista bio odlican.
Ekipa sa ovakvom suterskom linijom mora puno bolje od mjetsa kmoje trenutno zauzimaju na svjetskoj rang listi.
Sve ostale repke u grupi imace veliki problem protiv njih to mogu garantovati.
Živo me zanima kako ce igrati sa Ukrainom iduce kolo!
Drago mi je da smo zavrsili ovu utakmicu i da je sve ispalo ovako dobro po nas... prvo kolo je najteze...
Sreca odlucio sam da se ne kockam zbog forme i kvalitete protivnika (iako na prvu to nebi rekli zbog rankinga) pa sam odigrao normal sto se ispostavilo koa kljucno u ovom mecu...
Strasna utakmica koja me kostala puno zivaca, kao i sve prisutne na chatu...
Nadajmo se boljoj formi i uppovima da u iduce utakmice udjemo jos jaci...
Huh, zavrsi i ova sokantna tekma, laknulo mi je, moram jos jednom reci...
Iduci protivnik je reprezentacija
Azerbejdžana i tu nebi smjelo biti apsulutno nikakvih problema, tu smo veliki favoriti i svakako da to moramo opravdati na terenu.
Izbjegli smo prvo iznenadjenje u grupi dok Ukraina nije bila te srece. Danas su sokantno porazeni od Norveške 126 - 122
(47284)Norvezani su pobjedili na isti trud i jos jednom pokazali koliko nam je grupa komplikovana i neugodna, bice pakleno do kraja to je zagarantovano.
Bugarska je ocekivano savladala Wels, kao i Gruzija Azerbejdžan.
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=3...)Jos jedna velika senzacija u kvalama i cuvenom prvom kolu desila se u grupi C gdje je Andora savladala Njemačku +1
(47228)Cuda su moguca...
Vratimo se mi treningu nasih igraca i njihovoj formi, idemo lagano pripremati utakmicu po utakmicu, sve statisticke podatke mozete vidjeti u izvjestaju tekme, bilo je ludo i nezaboravno, ali na kraju +12 za nas...
Pozdrav za sve!
This is where we hold them!