BuzzerBeater Forums

BB Srbija > BB Reprezentacija Srbije (Sezona 10)

BB Reprezentacija Srbije (Sezona 10) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
109747.72 in reply to 109747.66
Date: 10/28/2009 8:21:30 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
nije lako prebaciti igrace u ruke ljudi koji ce kvalitetno da ih treniraju tako da na to mislim da ne mozemo da se oslonimo.
meni je na prethodnom draftu izmaklo osamnaestogodisnje krilo sa MVP potencijalom i platom 7700 i pitanje je koliko se ono trenira uz svo zalaganje Jarley-ja ako se ne varam, jer se vlasnik tog tima ne loguje tako cesto.

EDIT:
obrisana poruka je identicna kao ova, ne znam sta se desilo pa je dvaput postovana...

Last edited by LA-Мартиненко at 10/28/2009 8:23:10 AM

No guts, no glory!
This Post:
00
109747.73 in reply to 109747.70
Date: 10/28/2009 8:22:49 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Mozes da budes cinican koliko hoces, ali verujem da ce se 90% menadzera koji iole nesto znaju, cak ne moraju puno ni da znaju, sloziti sa mnom oko tvog velikog pojacanja, cestitam ti na bacenim parama.
Da ne bi sirili pricu, nije ni tema ni mesto.

Pazi, nemozes da me prozivas pa da mi kazes da nije ni vreme ni mesto.
Ja bacam svoje pare, ali...
veliko ali... da ti objasnim neke stvri, ti nepratis mozda taj visi segment na tranfer listi, jer nemas parica, razlika u ceni izmedj ucu centra sa platom od 250k i 400k je bila oko 2,4 miliona (jeftiniji sa vecom platom).
Sto imam celu sezonu na raspolaganju da mi plata potrosi tih 2,4 miliona, a ja cui ih za to vreme okrenuti i napraviti novih 2,4.
Tako da bar kad su transferi u pitanju zna se ko je veliki mag:)

This Post:
00
109747.74 in reply to 109747.71
Date: 10/28/2009 8:23:50 AM
Overall Posts Rated:
22
Ne kazem da se skauti ne trude, ali uvek moramo biti jos bolji! Moraju svi da daju sve od sebe kako bi takav igrac dospeo u prave ruke, moramo pametno da pregovaramo...cak stavise, jako cenim rad skauta, svakog ponaosob, jer sam siguran da im nije lako.

This Post:
00
109747.75 in reply to 109747.55
Date: 10/28/2009 8:24:00 AM
Overall Posts Rated:
122122
Po mom misljenju, odgovor je: dobar rad sa klubovima koji poseduju talente.
Nije istina naprosto da svi talenti dospeju u timove koji se ne loguju.
Sigurno cu dobiti odgovor da te jake repke imaju dosta vise aktivnih timova...ali ja jos jednom ponavljam da nije poenta u kvantitetu, nego u kvalitetu, i stojim iza toga da je 3 talentovana klinca uz odlican rad sa njima, sasvim dovoljno da se podmire potrebe reprezentacije.
Mislim da sam ranije negde vec napisao ali evo opet ću
Pretpostavimo da se na draftu svake sezone pojavi oko
a) 8% igraca koji imaju potencijal 8+ (otprilike igraci koje se isplati trenirati i kad predju 23 godine).
b) Od tih 8%, 5% su igraci koji imaju po 18g (najisplativiji za trening).
c) Od njih, 2% ce imati dobar raspored skillova (dobri skillovi koji se teze treniraju, losiji skilovi koji se lakse treniraju).

U srbiji ima oko 700 aktivnih igraca, to je 2100 igraca svake godine sa drafta = 40ak igraca koji su 18g, potencijal 8+ (flavijus moze da potvrdi da li je dobar krajnji broj jer ima spiskove igraca). I to sve ukoliko se podesi da su menaderi dobro prosli na draftu tj da nisu dobri igraci poupadali u bot timove

Dakle u najboljem slucaju:
1. Imacemo 40ak igraca koji ce u svojoj 21oj godini da konkurisu za U21 selekciju. Ako su SVI trenirani maksimalno onda mozemo u top10 (u svim ostalim scenarijima nismo u top10). Prvi mozemo da budemo samo ako onih 2% iz stavce c) treniramo maksimalno
2. Od tih 40ak svake sezone, samo najbolji ce ulaziti u A tim a ostali mogu da se prodaju i strancima pa da nasi timovi mogu da izdrzavaju te preostale reprezentativce (zbog plata). E tek tada mozemo u top10 sa A timom (ili cak i u top5)

E sad, ti predlazes da se svake sezone radi samo sa po 3 igraca. Da li to znaci da ostale treba zanemariti?
Prvo, ako svake sezone radimo sa po samo 3 igraca onda U21 repka nece biti ni u top100 a ne u top10
- zar ne bi trebalo da imamo barem po 20ak svake sezone (za svaku poziciju po 3-4 igraca zavisno od izabrane taktike)
Drugo, posledicno, A tim ce nakon 7-8 sezona imati samo po 3 igraca i , u trenutku kad igraci prestare za reprezentaciju, imacemo A tim sastavljen od igraca koji imaju po 28, 27, 26, 25, 24, 23 godine (to je 6x3=18 igraca).
- Zar ne mislis da ce tada A tim da bude slabiji nego sto bi mogao da bude ako ima samo igrace sa 28, 27, 26 godina ??

O ostalim reprezentacijama (tipa Italija sa 6000 korisnika = 120 igraca sa 18g, 8+potencijalom i dobrim skillovima svake sezone) ne zelim da komentarisem puno.

Mislim da iz svega navedenog treba da NAM bude jasno koji sistem treba da primenimo. "Samo" nam jos ostaje da taj sistem optimizujemo i pocnemo da ga se pridrzavamo.

I btw, rezultati novog sistema (skauting, treniranje i sve ostalo) bi trebalo da budu vidljivi "tek" od sledece sezone kad igraci sa drafta iz sezone 7 budu imali 21g jer smo pocetkom sezone 8 poceli da radimo ovako organizovano ...
A naznake dobrog rada mislim da vec imamo iz sezone u sezonu ...

(mislim da mi je ovo najduzi post na forumu otkako igram ovaj BB)

Fair play!!!
This Post:
00
109747.76 in reply to 109747.73
Date: 10/28/2009 8:27:17 AM
Overall Posts Rated:
22
Aplauz... ne mogu vise da se smejem, ovo je stvarno vrh.
I samo sam ti odgovorio zato sto si ti prozvao mene, a ne ja tebe, kako stoji u tvom postu.
Ivinjavam se GM-u i moderatoru zbog spama koji nema veze sa temom, zavrsavam ovde.

This Post:
00
109747.77 in reply to 109747.75
Date: 10/28/2009 8:32:03 AM
Overall Posts Rated:
22
Uh bre, pises romane, a za to vreme ja u 2-3 posta odgovorim vec na nekoliko pitanja:)
Moram u vojsku...ali mislim da sam odgovorio na 80% pitanja koje si postavio u mojih zadnjih nekoliko postova.
Slicna razmisljanja imamo, ali ipak nije skroz identicno...
Poz svima.

This Post:
00
109747.78 in reply to 109747.74
Date: 10/28/2009 8:34:53 AM
Overall Posts Rated:
122122
Ne kazem da se skauti ne trude, ali uvek moramo biti jos bolji! Moraju svi da daju sve od sebe kako bi takav igrac dospeo u prave ruke, moramo pametno da pregovaramo...cak stavise, jako cenim rad skauta, svakog ponaosob, jer sam siguran da im nije lako.
A sto ti ne bi postao skaut (zvanicno) takodje? Mislim da bi to bio dobar pocetni korak u pomaganju (ovom sto ga GM zove "konkretno" ) a i taman da uradis dve stvari:
1. da primenis u direktnom razgovoru sa ljudima sve sto si naucio igrajuci do sada i time uputis detaljno u igru bar jos 5-6 menadzera (sto je veliki doprinos zajednici a posledicno i reprezentacijama)
2. taman da vidis da ponekad i ne ide sve to tako lako kad su u pitanju treninzi za potencijalne reprezentativce a pogotovo kad su u pitanju "preruchivanja" tih dobrih igraca u timove sa boljim budzetima

cek malo i ovaj smiley

Fair play!!!
This Post:
00
109747.79 in reply to 109747.75
Date: 10/28/2009 8:38:28 AM
Overall Posts Rated:
122122
Evo skraceno i izvuceno ono najbitnije tako da sad mozes lakse da odgovoris

Po mom misljenju, odgovor je: dobar rad sa klubovima koji poseduju talente.
Nije istina naprosto da svi talenti dospeju u timove koji se ne loguju.
Sigurno cu dobiti odgovor da te jake repke imaju dosta vise aktivnih timova...ali ja jos jednom ponavljam da nije poenta u kvantitetu, nego u kvalitetu, i stojim iza toga da je 3 talentovana klinca uz odlican rad sa njima, sasvim dovoljno da se podmire potrebe reprezentacije.

E sad, ti predlazes da se svake sezone radi samo sa po 3 igraca. Da li to znaci da ostale treba zanemariti?
Prvo, ako svake sezone radimo sa po samo 3 igraca onda U21 repka nece biti ni u top100 a ne u top10
- zar ne bi trebalo da imamo barem po 20ak svake sezone (za svaku poziciju po 3-4 igraca zavisno od izabrane taktike)
Drugo, posledicno, A tim ce nakon 7-8 sezona imati samo po 3 igraca i , u trenutku kad igraci prestare za reprezentaciju, imacemo A tim sastavljen od igraca koji imaju po 28, 27, 26, 25, 24, 23 godine (to je 6x3=18 igraca).
- Zar ne mislis da ce tada A tim da bude slabiji nego sto bi mogao da bude ako ima samo igrace sa 28, 27, 26 godina ??

Fair play!!!
This Post:
00
109747.80 in reply to 109747.59
Date: 10/28/2009 8:45:44 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
da predjemo sa reci na delo...covek je dobio tim posle drafta evo igraca koji ako neko ima para moze da napravi rsum u repki!!! sirite dalje

http://www.buzzerbeater.com/player/11513271/overview.aspx

GoHlube, posto si vec spomenuo da je potreban IQ 14+ za savladavanje ove igrice, 'ajde pocni da pokazujes da imas potencijala za to i stavi neki link normalno, a ne ovako. ovaj, doduse, nije veliki problem, ali sam video i da na TL temi stavljas bez linka pa moramo da se zafrkavamo sa kopiranjem ID-a igraca.
I da, ono sto si napisao da nemas milion-dva za nekog igraca to si delimicno u pravu. Secas se sta sam ti rekao kad si se hvalio da si doveo prvo milionsko pojacanje u tim?
Po meni, najveca greska koju si napravio je to sto si imao zelju da udjes u III ligu (posto si do njenog ostvarenja dosao uz pomoc bot timova, a ne tvojom zaslugom). Dakle, trebalo je da lepo ostanes u IV ligi, uzmes da treniras neke igrace i onda dodjes u III da ne moras da se sekiras da ces da ispadnes. A da sam na tvom mestu, razmislio bih da li da se vratim u nizu ligu i krenem iz pocetka, znaci, prodas to "pojacanje", uzmes mladog igraca sa dobrim potencijalom i izredjas ga na svim mogucim pozicijama i treninzima i pritom ne izgubis nijednu tekmu troseci entuzijazam samo na kup. E, tek posle takvog dolaska u III ligu moci ces da kazem da si uradio nesto i onda ces moci da pravis klanove i da pricas da nesto znas o igrici, a ne ovako kad imas rupu od tima.

No guts, no glory!
This Post:
00
109747.81 in reply to 109747.76
Date: 10/28/2009 8:49:59 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Aplauz... ne mogu vise da se smejem, ovo je stvarno vrh.
I samo sam ti odgovorio zato sto si ti prozvao mene, a ne ja tebe, kako stoji u tvom postu.
Ivinjavam se GM-u i moderatoru zbog spama koji nema veze sa temom, zavrsavam ovde.

Samo se ti smeskaj:)
I sacuj moje igrace, i ti ces jednog dana imati takve mozda, a mozda i neces.

This Post:
00
109747.82 in reply to 109747.66
Date: 10/28/2009 9:33:52 AM
Overall Posts Rated:
178178
Eto vidis kako mozemo lepo razgovarati i razmeniti misljenja.
To sto vas ja kritikujem nije sa namerom da bilo koga omalovazim...vec da probate sagledati i neke druge aspekte.
Ja sam izneo svoje misljenje, ti si izneo svoje i to je sasvim korektno, bitno je da i drugi imaju priliku ovako nesto da procitaju i da zakljuce neke zakonitosti, logicnosti itd...
Hvala ti na korektnosti.

Meni je zadovoljstvo da pricamo na ovaj nacin. Veruj mi da volim da cujem i kritike jer vise ljudi su pametniji od manje grupe i mogu da ukazu na eventualne propuste. Takodje, svi koji se ukljuce u komunikaciju su potencijalni, a ja bih voleo i konkretni saradnici u buducnosti bez obzira ko ja na "vlasti" i ko je kome saradnik...bitno je da se ide napred.
Samo mi je oslabio prag tolerancije na zluradost, licemerje, i ostale novokomponovane osobine naseg naroda pa ih ponekad mozda vidim i tamo gde ih nema...jebi ga, covek sam ne vise u godinama vec u decenijama.
Budi pozdravljen...

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
Advertisement