BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.72 in reply to 232639.71
Date: 3/2/2013 9:27:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
Sírok, anyám sírok.... :((((((( ennyire nem lehetsz értetlen........

a szupersztárból nem lesz Nt, az helyes. De nincs több vagy más magas potos, ezt értsd meg! ezek jönnek, amik edzhetők lennének. Slussz!

13-as BV-s kezdő játékossal is el lehet érni 11 -es belső védekezést az értékelésb

Papíron igen. De a franciák/olaszok stb ráeresztenek egy 17-18-as 2 pontosú embert a mi szerény 13 bv-és emberünkre, akkor az megsemmisül. Kapunk róla vagy 30-35 pontot! Nudli, az u21 mimnimum védekezés 14!!!, de még az sem sok
Én a 16-ot tartom korrektnek, azon nehezen megy át egy 17-18-as 2 pontosú ellenfél.
A pattanón tudunk "spórolni", mert az 1 szint is 8-10k-val dobja meg a fizut. Nem kell abból 14, elég a 13 is ha van mellé 16-16 2p +bv.

alapvető kérdés az hogy 17-es 2 pontos ér -e valamit egy 1-4-es tempoval?

Még mindig azt kérdezem: mi a fenéért edzenél 1-es tempót 2-re vagy 3-ra 3/4 év "ráfordítással"?? Felesleges!
ha 1-gyel nem tud dobni, 4-gyel sem fog! (de ezt te is írod... )

193 centis játékosnak a bv-jét max 12-re tudnád edzeni 21 éves kor végére! az lószar, nudli.
Abból sosem lesz center, mert most arról beszélünk.

Többesszámot azért írok, mert Te és superfrank is megkérdőjelezi a munkákat anélkül, hogy tudnátok a mostoha körülményekről bármit is!

A mentorkodásra azt írtam, hogy most még egyet sem tudsz kiutalni, alig van... Nemhogy 15-20 fő mellé tegyünk még mentort.. Nincs annyi ugyanis

Értem, hogy nem csinálnak semit a bérekkel, DE basszus ez nekem gond, kaygeenek gond meg az összes kapitánynak gond, aki 100-200-as játékosokat felügyel azoknak gond csupán! Ha jól számolom több ,mint 100 fő lehet az nt kapitányok és segítőik száma. Legalább 100-120 embert sírba tesz, ha elveszít tucatnyi NT esélyest holott ő éveket fáradozott vele.
Csak egy kirúgás gomb és nincs többé: Nincs többé Tasink, Csopankink, Lakatosunk, lassan Krizsánunk

Nem voltál scout, nem tudod milyen ha kirúgják azt a játékost, amibe te 3-45 évet beleöltél és tanácsokat adtál az edzéséhez. Borzalmas! Olyan mintha a saját eberedc rúgnád ki... olyat meg nem teszel , remélem.

Ezért vagyok csak kiakadva, semmivé teszik 6-8 szezionom munkáját egy k.. kirúgással.
Akkor vagy az töröljék vagy a béreket igazítsák eltartható tartományba.

Ennyi

azt hiszem sosem fogod megérteni, ha nem csináltad a scoutolást.
Tessék, átadom a helyem és gyere!

Edzz 12-bv-és multis lepkefingokat, amin átgyalagol az albán válogatott is!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 9:29:03 AM

This Post:
22
232639.73 in reply to 232639.72
Date: 3/2/2013 10:20:29 AM
Overall Posts Rated:
113113
Szerintem senki sem gondolja, hogy elég a 12-es bv, de a 20asnak sincs értelme ha kirúgják mert nem tudják fizetni :) Alkalmazkodni kell... és pl egy 17es 2 pontossal és 10-es tempóval rendelkező játékos jobb mintha lenne 20as 2pontos 2es tempóval viszont a fizetése közel sem annyi. Ha nincs olyan draft, akkor a 3-4-es tempóval születő játékost kell tempóra edzeni... nincs más választás. De akkor ennek a játékosnak nem lesz esélye u21-re, ez fix. Viszont mire odajut hogy benti edzés kapjon, lesz ideje előre lépni a csapatának hogy 100k-s fizetéssel ne 4ed osztályban kelljen eltartani. És lehet mondani, hogy az nem jó, mert akkor addig használhatatlan lesz a tulajának, de később rájön amikor elakarja adni, hogy igenis jól járt vele, mert az ilyen játékosoknak áll a piac jelenleg...

Amit még hozzáfűznék, tempót edzeni 22-23 évesen is kínkeserves ahogy én észleltem, sőt még fiatalabb játékosnak is... Nekem belső embereknél tűnt fel ez (elvileg a tempónál nem kéne számítson a magasság nem!?). Ezzel szemben a védekezést egészen könnyen sikerült edzenem 25 éves játékosnak is, ami kb szezononként 4-5 skillt jelent, az meg már bőven elég ha 24 éves koráig meg volt a 14, de addig sem kellett fizetni a 250k-s fizetését...

A jelenlegi pénzügyi helyzetemet tudva, kisebb áldozattal, de könnyedén eltudnék tartani egy 150k-s belső embert 3ad osztályban, úgy hogy a többi poszton is megengedhetnék magamnak 20-30k-s kezdő játékosokat. Max ráállnék higgadt játékra az eredményesség szempontjából, és dobna 60 pontot meccsenként :)

Ha meg a fizetéseket lecsökkentenék, akkor azt az 1 dolgot érnék el vele, hogy még tovább edzenék a játékosokat, és 3x20-as main skillel ismételten eljutna oda, hogy 300k a fizuja, és senki nem tudná letartani :)

This Post:
11
232639.74 in reply to 232639.72
Date: 3/2/2013 10:27:50 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
jaj!!! Ne sírjál attól nem lesz jobb :)

Többesszámot megint nagyon benézted:))) te irtad hogy téged és TITEKET szidlak és kritizállak, erre irtam hogy hol és mikor mutasd meg légyszi! Főleg e TITEKET-re lennék kiváncsi ? hogy hol bántottam én valakit is ahogy Te fogalmazol! Titeket többesszám vagy nem?:)

Kérdésre kérdéssel válaszolni megint nem szép dolog,
Tehát ér szted valamit egy 17-es 2pontos 1-es tempoval?
kb olyan mint egy 16--os dobótáv 6-as tempoval...

A 13-as BV-ről meg annyit hogy ki mit ereszt kire ... hát képzeld el Nizannak 13-as BV-je van...
jaj csak nem megdől valami benned? tudsz olyat mutatni hogy dobtak róla 30-35pontot?
és nem U21.es embereken védekezett...
és igy nem csak papíron létezik a 11-es BV- értékelés egy 13-as BV-s emberrel... ejha mi?
persze -e mellé kell hogy mellette lévő embereknek magasabb legyen a BV-je ... a lényeg itt hogy egy ilyen elfér a kezdőbe!

szóval az hogy Te mit tartasz jónak az egy dolog, de megint mondom hogy nem csak az a jó ami a Te fejedben van!
Pontosabban a Klubcsapatodnál bebizonyithatnád hogy az a jó, bár tudom most már edzésre koncentrálsz, mert ott is elegedett lett mindenből...

mentorkodásnál első körben 20-30-at írtál most 15-20-nál jár, pár nap múlva kiderül hogy hány darab MVP+ECS/C lesz aki uj IV. osztályos csapathoz kerül.. fogadhatunk hogy 10nél kevesebb lesz. és még azokat is nézhetjük akik 1-2szezon óta már játszanak.

Multist se kell edzeni C- poszton főleg U21-re
erre is kíváncsian várom a válaszodat hogy mikor irtam ezt? mert állandó jelleggel ezzel jössz? tempo tempo tempo!!!!
vagy tempo = multi már nálad?
Krizsánnál is a tempo volt a gondom hogy ahelyett hogy kapott volna 20,5évtől tempot ment tovább a BV és leppatanó, és lett 180ezres fizuja.
szóval nem kell agyonmultizni senki sem U21-re Belső poszton , ezt én is igy gondolom!

Még mindig azt kérdezem: mi a fenéért edzenél 1-es tempót 2-re vagy 3-ra 3/4 év "ráfordítással"?? Felesleges!
ha 1-gyel nem tud dobni, 4-gyel sem fog! (de ezt te is írod... )

Krizsán 4-es tempoval indult 3/4-év alatt min 9-es lett volna neki ugy hogy mellette a 2 pontosa is növekszik..
3/4év alatt 3 tempó fejlődés? haha:))
azért edzenék mert semmi nem ér sztem a magas 2 pontos az alacsony tempo mellett. aki 3-4 el szuletik azt mindenkepp edzenem tempora is.

Megint vannak kérdőjelek.. megpróbálsz válaszolni?

ciminek írtam hogy vállalok U21-nél vmit amit ő szeretne ennyi.

sztem menjünk át a csevegő topicba , mondom bármilyen kérdésre válaszolok, ha Te is megteszed ezt, és nem mellé beszélsz, meg kérdésre kérdéssel válaszolsz. És persze ha normális keretek közt tudsz maradni...

Last edited by Domi at 3/2/2013 10:44:23 AM

From: Domi

This Post:
00
232639.75 in reply to 232639.73
Date: 3/2/2013 10:33:58 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
köszi, hogy hozzászóltál:) azért örülök hogy valaki érti nagyjából hogy mire gondolok:)

This Post:
00
232639.76 in reply to 232639.75
Date: 3/2/2013 11:03:41 AM
Overall Posts Rated:
117117
srácok, tényleg nem érdemes .. felejtsétek már el :D majd donquijote megoldja egyedül..úgyis csak az a jó.

This Post:
00
232639.77 in reply to 232639.73
Date: 3/2/2013 11:49:47 AM
Overall Posts Rated:
350350
Alkalmazkodni kell, igen! Ha az olaszok, szerbek, lengyelek, csehek , spanyolok tudnak, akkor nekünk is tudni kéne. A centerprogram lényege: 1-2. ligásoknak átvenni a 3-4. ligásoktól azokat a centereket, akiket ők nem bírnak finanszírozni. Ezért csináltam a programot. DE!! Hiába soroltam a neveket: Krizsán, Dózsa, Zlatanov. Senki nem írt be nyilvánosan, hogy de jó! Én vinném ezt vagy azt a játékost. Dózsára is egy privát keresés volt, de sajnos elbukik az edzésen a dolog. Azt az edzést meg nem értem kértem, hanem cimi.
Ő bentre mondta, hogy erősítsük továbbra is, én viszont a támadó tempót húznám inkább.
Mivel ő a főnök, az ő szava lesz a döntő, bentre fog edzést kapni… Alul maradtam a Domi-féle tempózással… Megint én vagyok a hibás, mi??
Tempó és kieg edzés: Hogyne számítana a magasság! Pont olyan mint ha egy 183 centis dh helyett 196-ossal szenvednél, akkor meg egy 226-ossal 1 évig fogsz szenvedni!!
Erre tudok konkrét példát mondani: Aczéllal 1 évig kínlódott vele Dzsevasz IR poszton és semmit se lépett! Talán 1 skillt a 13-14. edzésnél… Már majdnem kivágta mérgében…Ennyit a magasságról én is próbáltam támadó tempót adni 208 centisnek nem ment pedig volt vagy 1 szezon benne.
A kis tempós (1-2) játékost jó esetben csak fő skillre tudjuk edzeni, ha lépne is az 1-ről 3-ra az rengeteg időt elvesz feleslegesen a fő skill edzésből.

Úgy gondoltam én is az eltartást, hogy a 100-as játékos mellé van egy komplett csapatod (30-40 emberekkel+ jó cserék!), nagy úgy azért megnézem, hacsak nem rendelkezel 18-20000-es stadionnal…
Attól nem félnék, hogy feledzenék jobban őket! Nem fogják 19-20-ig edzeni, maximum az a hatás lenne, hogy hosszabb ideig bírná eltartani a magas fizust, mint ameddig most.

This Post:
00
232639.78 in reply to 232639.74
Date: 3/2/2013 11:52:18 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az engem = a minket-tel, mert válogatott scout vagyok. Aki bármelyik stábtagot szidja, az a válogatottat is szidja… A válogatott közös kincsünk, mindenkié.

A kérdéseimre nem válaszolni, az meg milyen? Szerinted az szép?
Mindig várom, miért tempóznál 1-es tempót 3-4-ig ha azt írtad Krizsánra utalva: a 4-es tempó is kevés.

13- bv, nudli hidd el! Lehet az MKL-ben nem mindenkinek van 18-as 2 pontosú embere, de az tuti, hogy a szerbek/olaszoknak u21-ben van (halkan mondom, nekünk is van).
Ők legyalulnak minket, ha nem fogjuk meg őket legaláb 16 bv-vel.
Figyi, amikor a világbajnk csapatunk volt, akkor nem tudtam csak kínkeservvel 11 bv-ét hozni. Ami annyit jelentet, Hogy Ferling, Aczél 16-16, Vona 15, Skaliczki 13 és Gedó 14 bv-vel rendelkezett! Tehát egy C poszt 16+15 ECs poszt 16+13 Bd poszt 14 bv-énk volt. Szezon végére sikerült is (16903)
Oké, nem ma volt, de azt aligha hinném, hogy 3*13 bv-vel kiraksz 11-es ratingot ID-re csapatszinten. Max 13-as ts-sel, de olyan meg nincs a válogatottnál, max 9-10..

Valóban lehet más vélemény is, de amíg én vagyok a scout, az lesz, amit cimivel vagy a mindenkori kapitánnyal jóváhagyunk! Ők sosem kérterk tőlem olyat: csinálj csak 12-13 bv-ét! Az lószar, nudli, édeskevés, elhihetnéd.
Mivel én nem szóltam a klubodról, kérlek te is mérsékeld ezt az irányt!
Azt csinálok, ami nekem jól esik.

Mentorkodás: Ja, felőlem lehet 15 fő, nem számoltam azt viszont tudom, hogy minden jó MVP/legenda 90%-ban 4. ligába kerül. Sokszor bothoz, ahonnan cseszhetjük… Azokat ugyanis elbukjuk csípőből. 7-8 szezon válogatott mellett töltött idő mellett hihetnél már nekem!

Mivel a tempó, az nem center fő skill közvetetten, ezért igenis multinak gondolom felhúzni egy Ecs tempóját 10-11-ig. Lehet másképp gondolod, de a tempó nem fő skill edzés, azért az multi ugyanúgy ahogy dh-nál a 2 pontos+bv is multi. Szerintem.

Krizsánt én 20 éves kor végén leadtam másnak, arról hadd ne tegyek már, hogy a kapitánynak ott és akkor egy 16-17-es benti kellett. Ez van. Azt sajnálom, hogy a pattanóját nagyon felhúzták, ahelyett ment volna tempó… De ez sem az én saram.

Elhiheted, hogy nem 2-3 hét egy tempószint 210-es embernél!

Na, ácsi! Honnan veszed, hogy eddig mellébeszéltem??
Minden statisztika, skillek valósak. Ezek szerint te már a számoknak/tényeknek sem hiszel?
Akkor azt mondd meg, mivel lehet téged meggyőzni, hogy a tucatnyi 1-2 kieges magas potosból soha a büdös életben nem lesz „Dávid Kornél”. Az a „selejtes” tucat áll rendelkezésünkre, hogy NT playát edzzünk.

Többször rákérdeztem kaygee-nál, hogy az ilyen 1-2 kiegesből lehet-e Nt: Ő mindig elkeserít, hogy nem valószínű. Akkor egy dolgunk marad: imádkozni a jobb draftért, amiben akad egy Leszkoven2 is!

Mit nem értesz ebből?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 12:28:55 PM

This Post:
00
232639.79 in reply to 232639.77
Date: 3/2/2013 11:59:11 AM
Overall Posts Rated:
113113
Ebben biztos vagyok, hogy feledzenék úgyis 300k-s fizetésig, azok a válogatottak akik úgyis farmokból tartják el a centereiket :) Buták lennének nem kihasználni egy ilyen előnyt, hogy úgyis eltudják tartani, emiatt, hogy mások is versenyben tudjanak maradni, ők is feledzenék, pont ahogy mi is :) És megint ott lennénk, hogy nincs aki eltartsa hosszú távon :)

Ha nem húznák fel 19-20ig, akkor most sem húzták volna fel 18ig... badarság ezt te is látod :)

This Post:
00
232639.80 in reply to 232639.79
Date: 3/2/2013 12:07:40 PM
Overall Posts Rated:
350350
Miért? Szerinted ők most nem anyáznak, hogy a fenébe hogyan fogjuk ezt a játékost (pl 280k) elbírni?
Ha most anyáznak emiatt, akkor egy változtatás hatására megjön az eszük és hagyják 18-on, nem edzik, mert akkor megint anyáznának majd egy sort...

This Post:
00
232639.81 in reply to 232639.80
Date: 3/2/2013 12:19:51 PM
Overall Posts Rated:
113113
De lehetséges, viszont az valószínűbb, hogy a jobb eredmény miatt, páran megkockáztatnák "eddig is elbírtuk" alapon, és ez szépen húzná magával a többséget, hogy lépést tudjanak tartani :) De mivel ezt nem lehet előre tudni, emiatt inkább nem nyúlnék hozzá, ha én fejleszteném az oldalt, mert ha mégsem jön be, akkor 1-2 szezon után megint változtassak... Édesanyám sokat csuklana :)

This Post:
22
232639.82 in reply to 232639.78
Date: 3/2/2013 6:51:37 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
vicces vagy nagyon:)))

Mikor szidtalak? akár nyilvános akár nem nyilvánosan légyszi ird meg . Mikor (kérdőjel)
mert aki gilát szidja az az egész válogatottat szidja :)))

én válaszoltam már a kérdésedre és ezt sztem rajtad kívül mindenki felfogta sajnálom hogy neked ez nem sikerült, azért edzeném még az 1-es tempós játékost is tempóra mert semmit nem ér sztem a 17.-es 2pontos 1-es tempoval.
és a támadó tempo szépen huzza a 2pontost is amivel nem veszit olyan sokat a főkillből...

11 átlag feletti BV-t tettem ki ma az általad irt "nudli lószar" 13-as BV-s Kezdő játékosommal,
És körülnézhetsz MKL-ben is vannak olyan ECS-k akik bőven U21 felett vannak, + ott van a B 3-is , ott se szórtak 30-35pontot róla, mert te ezt állitod, + PL -ben ahol elvileg a legjobb magyar csapatok vannak ott tudsz olyat mutatni hogy 30-35pontot kaptam?
Nizan dobott 30pont felett és nem piskóta játékosoknak ,100ezres fizetéssel!
és megint egy szösszenet tőled : ki mondta hogy 3*13 sztem a jó? direkt írtam hogy mellé azért kell magas BV-s játékos. tehát nem nem jó a 3*13-as belülre az sztem se elég.
próbálod csűrni csavarni a mondanivalómat, de sajna nagyon nem jársz sikerrel.

Mentorkodás: 20-30ról indult 15-20lett most lehet felőled 15.is , nagyon kíváncsi leszek tényleg pár nap múlva hogy mennyi lesz mert biztos vagyok hogy 10 alatt lesz az olyan MVP+ játékos aki kezdő csapathoz kerül.

mellébeszélsz mert nem a kérdésre válaszolsz!
Légyszi válaszolj a kérdéseimre, igy is elszalasztottál jó párat mióta kértelek rá, pedig a kérdőjelet még el magyaráztam hogy néz ki...
Mert tényleg ha nem válaszolsz akkor teljesen felesleges nekem írogatni itt vagy PM-ben mert én sem fogok neked.

Szted mennyit ér egy 17 2pontos 1es tempoval?

Mikor szidtalak?

Advertisement