BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Amare

This Post:
00
102056.720 in reply to 102056.717
Date: 5/17/2010 1:02:34 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
U mě to byla celkem jasná volba. Skillově jsou Kotala s Turkem srovnatelní (IS+ID+REB prakticky totožné) a Turek měl nižší formu. Turek měl proti druhému centru soupeře dobrou střelbu, ale jakmile hrál na Gusiče, bylo s ním taky zle. Jejich výměna by nic v náš prospěch podle mě nevyřešila, dopadlo by to plusmínus stejně.
Celkově mám pocit, že budeme muset v U21 trochu (o 1, max. 2 levely) přitlačit u podkošových hráčů hlavně REB. V zápasech se silnými soupeři nás prakticky vždycky přeskákali...

From: bulis

This Post:
00
102056.721 in reply to 102056.719
Date: 5/17/2010 1:08:38 PM
Overall Posts Rated:
33
Treba by to mohl zkusit Pavel Stasek..:D:D..(Bez urazky)

This Post:
00
102056.722 in reply to 102056.721
Date: 5/17/2010 1:10:48 PM
Overall Posts Rated:
154154
(odhlásilo mě to tak napodruhé)
Perimetr moc neřeším, tam je pravděpodobně z čeho vybírat. Horší je to pod košem, kde hráčů na okamžité použití už tolik nemáme a myslím, že občas odepisujeme kvůli formě nějakého, co kvalitativně vyčnívá, až trochu moc.

A viděl bych potenciálně problém v tom, že podkošáci z indicií, co se objevily zde na fóru trénují spíš s ohledem na budoucnost pro áčko než pro aktuální využití v jedenadvacítce. Ale to se možná mýlím, to bych musel vidět jejich čísla, která neznám a mohu se o nich jen dohadovat. Obecně najíždíme na to, že nemáme moc šanci trestat soupeře pod košem, protože preferujeme u hráčů jiné podkošové skilly než IS (což by jinak bylo imho na klubové úrovni víceméně správně) a nemáme tak konkurence schopné podkošáky v ofenzívě a body pak dávají hlavně pozice 1, 2 a 3. Dneska to bylo v u21 dost markantní. V seniroské reprezentaci se komplexní hráči vyplatí, ale možná bychom mohli diferenciovat cestu jak do takového stavu hráče vytrénovat, abychom pak měli na půli cesty v jedenadvacítce jak defenzivní, tak ofenzivní hráče. Jinak se můžeme stát pro soupeře trochu moc čitelnými,

Samozřejmě áčko by mělo mít přednost, ale neměli bychom to v tomto směru přehánět. U rozehrávačů to problém asi nebude - v u21 se dají ještě použít i nižší potenciály, ale pod košem už u21 kvalita vyžaduje vyšší potenciál a není tak možní trénvoat si nízkopotenciálové hráče šotré na míru u21 a ty ostatní s ohledem na budoucí potřeby áčka - bylo by dobré, aby se uplatnili jak na juniorské , tak (ti nejlepší z nich) na seniorské úrovni a tréninkový plán vysokopotenciálních podkošáků pro NT negeneroval šablonovitě stejné podkošové ve věku 21 let.

This Post:
00
102056.723 in reply to 102056.719
Date: 5/17/2010 1:20:34 PM
Overall Posts Rated:
154154
Ještě bych rád přidal jedno prohlášení:

Dění poslední dnů mě řádně znechutilo (jednak diskuze tady a taky diskuze s docendem dneska na chatu během zápasu) a vážně zvažuji, jestli tohle mám zapotřebí a jestli v takové atmosféře znovu po této sezoně kandidovat.
Kdyby se zde objevil někdo, kdo je ochotný kandidovat, usnadnilo by mi to rozhodování (ať již v jednom nebo druhém směru).
Chtěl bych poděkovat všem manažerům, kteří mé koncepci věřili a věnovali se rozvoji hráčů v souladu s ní.
Bohužel těch pár jedinců, kteří buď volají po výsledcích ihned nebo volají po monstrech, aniž by byli schopni říct, kde je budeme živit, co s nimi budeme dělat, až jim narostou platy a spoléhají na to, že třeba změní tvůrci hry výpočty platů, aby odstranili enormní platy apod., mě totálně otrávilo a sebralo mi chuť do pokračování.

Třeba se z toho vyspím a budu to vidět jinak, ale v tuhle chvíli to vidím takto.

Tak tohle neberu, to je laciný útok. Přepis toho, o čem jsme se bavili na chatu nemám a nebudu se to tu snažit reprodukovat. Stejně tak neberu argument "tak si to běžte zkusit sami" ten zase znechucuje mne. A snažit se mi přišít, že chci výsledky ihned - bez komentáře. Jde mi o dobro reprezentace a pokud v jinak kvalitní koncepci vidím potenciální trhlinu, tak se na ní snažím podnětně upozornit. Že to nejsi schopen tak vnímat, mě mrzí, netrdím, že musím mít pravdu, že ovšem nejsi o jiném přístupu ochoten ani uvažovat a raději reaguješ odřeknutím kandidatury, není moje vina.

From: iwenzee
This Post:
00
102056.724 in reply to 102056.723
Date: 5/17/2010 1:48:30 PM
Napálsko
II.3
Overall Posts Rated:
2323
No tak teď už tu diskuzi přestávám úplně stíhat a ty extra dlouhé komentáře mne odradili od čtení, bo mám zkouškové a fakt nestíhám, přesto bych se rád vyjádřil alespoň k těm posledním zápasům. To že jsme takzvaně "experimentovali" s taktikami, se mi asi jako jedinému líbilo a doufám, že se nevrátíme ke "klasice" kterou budeme hlava nehlava drtit furt dokola a alespoň jednou za čas překvapíme... prostě jsme měli kopec smůly, kterou jsme si doufám vybrali na několik sezon dopředu. Ikdyž ne ze vším s rwystyrkem souhlasím (např. dnešní nasazení Hány do druhé pětky), tak si myslím že pro vedení seniorské NT u nás zatím nemá konkurenci a doufám, že bude šéftrenérem co možná nejdéle to půjde. Jen by jsi to měl brát víc s nadhledem a ne vlastně po první větší vlně kritiky psát, že jsi z toho znechucený a pomalu se vzdávat kandidatury na další období, protože každý volič se má právo vyjádřit a ne každého kritika je konstruktivní, ale to patří prakticky ke každé vyšší funkci. Takže hlavu vzhůru a šťastnou ruku pro volbu taktik ;)

Last edited by iwenzee at 5/17/2010 1:49:50 PM

This Post:
00
102056.725 in reply to 102056.719
Date: 5/17/2010 1:56:44 PM
Overall Posts Rated:
4040
Ber to s nadhledem, když se nedaří, tak je třeba hledat recepty proč se nedaří. Osobně bych byl nejradši, kdyby jsi zůstal u kormidla a to ještě dlouho, protože se zatím neobjevil lepší kandidát. Ti ostatní se ještě stále učí a měl bys využít toho, že se učíš nejrychleji. Jednou si o tobě budeme číst v čítance, až tu (třeba) nebudeš:)

This Post:
00
102056.726 in reply to 102056.723
Date: 5/17/2010 2:11:37 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Já nemůžu za to, že jsi vztahovačný a dělá Ti problém číst. Psal jsem o diskuzi tady (myšleno obecně) a na chatu s Tebou (myšleno s Tebou). Dál asi není potřeba rozebírat, že sis sám připsal, co nebylo myšleno na Tebe.

Nicméně v tuto chvíli mohu říci jednu věc, projekt "monstra" se pozastavuje z mé strany, dokud mě zde veřejně nepřesvědčíš, že má smysl.
A to z důvodu, že mi opakovaně nejsi schopen odpovědět na otázku, kdo se o ty hráče bude starat, kdo je bude živit, až budou mít platy 250k a více? (A místo toho tvrdíš, že nejsem ochoten připustit změny v koncepci a jen říkáš udělejme monstra a uvidíme, ono to nějak dopadne.) Kdybychom chtěli, můžeme mít monstra (platově, skillově jsou to často už teď docela pěkní hráči) docela rychle, stačilo by současným reprezentantům (Banobre, Kubeš, Holub, Sedlár ale i třeba ještě dále Hána, případně pár dalších na hraně NT) rychle dle libosti nechat dotrénovat IS, ID, REB a netrénovat nic jiného.
Takže mám na Tebe 2 otázky:
1. Jak budeme tyto hráče živit?
2. Jakou si představuješ úroveň IS, ID, REB, SB těchto hráčů po vytrénování? Zvol si kolik chceš variant monster, jestli si tam chceš přidat nějaké vnější skilly, tak prosím.

Jinak já teda zásadně nesouhlasím s tím, že na perimetru jsme v pohodě a problém máme pod košem. Vidím to přesně naopak.

Last edited by rwystyrk at 5/17/2010 2:27:35 PM

From: Amare

This Post:
00
102056.727 in reply to 102056.722
Date: 5/17/2010 2:44:07 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646

A viděl bych potenciálně problém v tom, že podkošáci z indicií, co se objevily zde na fóru trénují spíš s ohledem na budoucnost pro áčko než pro aktuální využití v jedenadvacítce. Ale to se možná mýlím, to bych musel vidět jejich čísla, která neznám a mohu se o nich jen dohadovat. Obecně najíždíme na to, že nemáme moc šanci trestat soupeře pod košem, protože preferujeme u hráčů jiné podkošové skilly než IS

Mě tahle debata o U21 jako farmě pro NT připadá jako bludný kruh. Furt se tu řeší skilly, které se přesně neznají, usuzuje se z indicií, jako za časů Sira Arthura Conana Doyla. Znovu bych chtěl zdůraznit, že naši hráči s vysokými potenciály NEJSOU trénováni striktně podle toho, jak si přeje trenér NT. Pokud je na tom příslušný hráč skillově tak dobře, že to podle mého názoru stačí - což je asi tak 10% hráčů na soupisce - zeptám se, co za další trénink by (jako jeho budoucí trenér) preferoval. To je vše. Víc po lopatě už to neumím.

Preferovat IS na úkor ostatních inside skillů? Jako že by bylo lepší IS 15, ID 10, REB 10 a ne naopak, jak to je teď? Případně rezignovat zcela na míčové dovednosti, aby se vůbec časově dalo stihnout IS+ ID+REB 14+? Podle mě nesmysl, výsledky by dle mých zkušeností lepší nebyly.
Podobné vyjetí všech podkošových skillů už v U21 je samozřejmě možné, ale jen u vyjímečných hráčů - musí se sejít spousta věcí najednou: dobré výchozí skilly, vysoký potenciál, žádná zranění, drsný trénink od samého začátku a v neposlední řadě bohatý majitel. Tento souběh náhod samozřejmě není zcela vyloučený, ale nelze předpokládat, že takových hráčů bude v českých podmínkách 5 v jednom ročníku. Když jeden, bude to skvělé.

/edit - překlep/

Last edited by Amare at 5/17/2010 2:45:30 PM

From: mpesa

This Post:
00
102056.728 in reply to 102056.726
Date: 5/17/2010 3:09:49 PM
Medlanky
III.1
Overall Posts Rated:
1212
1. rwystyrk jasne pred volbama rekl, co ma v planu, tak ho to nechte dodelat, zatim mu spis hazete klacky pod nohy, nez abyste mu pomahali; hodnotit muzete az to, co slibil, nesplni.
2. Co se tyce skillu, tak postaveni jeho tymu v lize/poharu/bbb za posledni sezony mluvi za vse, vi sam nejlip z nas, co potrebuji, ostatni lamy necht predvednou, co umi, v lize a pak muzou kecat.

From: Morous

This Post:
00
102056.729 in reply to 102056.728
Date: 5/17/2010 3:30:12 PM
Overall Posts Rated:
8181
Pod to bych se podepsal.

From: bik_76

This Post:
00
102056.730 in reply to 102056.724
Date: 5/17/2010 3:32:26 PM
Overall Posts Rated:
22
No tak teď už tu diskuzi přestávám úplně stíhat a ty extra dlouhé komentáře mne odradili od čtení, bo mám zkouškové a fakt nestíhám, přesto bych se rád vyjádřil alespoň k těm posledním zápasům. To že jsme takzvaně "experimentovali" s taktikami, se mi asi jako jedinému líbilo a doufám, že se nevrátíme ke "klasice" kterou budeme hlava nehlava drtit furt dokola a alespoň jednou za čas překvapíme... prostě jsme měli kopec smůly, kterou jsme si doufám vybrali na několik sezon dopředu. Ikdyž ne ze vším s rwystyrkem souhlasím (např. dnešní nasazení Hány do druhé pětky), tak si myslím že pro vedení seniorské NT u nás zatím nemá konkurenci a doufám, že bude šéftrenérem co možná nejdéle to půjde. Jen by jsi to měl brát víc s nadhledem a ne vlastně po první větší vlně kritiky psát, že jsi z toho znechucený a pomalu se vzdávat kandidatury na další období, protože každý volič se má právo vyjádřit a ne každého kritika je konstruktivní, ale to patří prakticky ke každé vyšší funkci. Takže hlavu vzhůru a šťastnou ruku pro volbu taktik ;)

pod tohle zase já ... :-)

Advertisement