BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVI.

Kérdés és csevegő XVI. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
206231.720 in reply to 206231.719
Date: 2/15/2012 3:12:54 PM
Overall Posts Rated:
9797
Az nem olyan hangsúlyos jelenleg a játékban.

This Post:
00
206231.721 in reply to 206231.719
Date: 2/15/2012 3:26:19 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Egyrészt melléraksz egy centert, aki tud lepattanózni, másrészt - főleg belső támadásnál - nem lesz annyi lepattanó az ő dobásaiból, hogy nagy hátrány legyen. Annyit meg tud, hogy hozza a kötelezőt. Egy csapat nem arról szól, hogy mindenki tudjon mindent, hanem, hogy a részek kiegészítsék egymást.

From: JoeBlack

This Post:
00
206231.722 in reply to 206231.716
Date: 2/15/2012 3:27:36 PM
Overall Posts Rated:
411411
Olyan nincs, ahol számokkal is jelölve van a skill? Én magyarul sem vagyok hajlandó megtanulni a fantázianeveket.

imádlak amikor ilyen vagy +1

mintha a számból vetted volna ki a szót

This Post:
00
206231.723 in reply to 206231.715
Date: 2/15/2012 5:07:33 PM
Overall Posts Rated:
350350
És hogyan edzenéd fel? A kiegekre elmegy plusz két szezon. Vagy szerinted 28 évesen beérik a válogatottba?
Akkor már új generációnak kéne jönnie..

A másik meg az, hogy 17-es vagy 18-as 2 pontossal és bv-vel nem ennyi fizuja lenne (140-150k), hanem közel alapskilles és akkor ott vagyunk, mint előtte. A fizujába döglene bele a tulaj és ugyanúgy kallódna, mint egy 20-19-17-es ügyetlenebb társa

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/15/2012 5:14:26 PM

This Post:
11
206231.724 in reply to 206231.714
Date: 2/15/2012 5:30:00 PM
Overall Posts Rated:
173173
(Nem Patai ellen beszélek, csak próbálok rávilágítani a két különböző típusú játékos szükségességére a jövőben is.)
Magyarán, jöhet a multikorszak, akkor leszünk jók ha lesz mindkét típusú emberünk.
És ennek a pü-i oldala ide vagy oda sújtani fog minket, amíg lesznek alapskilleseink. Szerintem kellenek.

Én kezdettől fogva azt favorizálom, hogy egy alapskilles - multis vegyes csapat lenne a leghatékonyabb. Ha a véleményemet kérdezed, akkor ebben az esetben a monoskilles center átrongyolna a multison, mert a multis védekezése totál nulla. Volt itt olyan kellemetlen tapasztalatunk, hogy a 19-es meg a 20-as védőn is átrohantak. Nagyon sokat boncolgattam már a védekezés témáját, ezerszer is ugyanarra a következtetésre jutok, hogy azt tilos akármilyen multi miatt csökkenteni. A lepattanó egy logikus "célpont" lehet erre, de talán olyan mértékben nem, mint ahogy Chosen példájában van. 14-15-ig talán le lehet csökkenteni, hogy ne 17-18 legyen, és akkor spórolsz fizuban 50-60k-t, talán többet is. De azért a legtöbb válogatottban az igazán jó magas emberek bőven 200k+ keresetűek (meg az erőcsatárok is), a 300k-t pedig nem, vagy nem minden esetben érik el. A többit nagyjából ki lehet következtetni, nem a 15-15-15-ös alapskill kombinációban hisz a világ.

Bár a lehetőség adott arra, hogy támadó jellegű vagy éppen védekező jellegű magas játékosokat fejlesszünk, csak én sosem értettem igazán, hogy eközött a kettő között mi lehet az igazi különbség (a kifejezés viszont el-elhangzik). Talán azt meg lehet reszkírozni (amire) van is példa, hogy mondjuk kinti támadáshoz olyan centert használsz, akinek magas pattanója és védekezése van, bentihez meg olyat, akinek magas 2 pontosa és magas védekezése átlagosabb pattanó mellett. Ez így oké, de mindkettőnél ökörállat fizuk ki tudnak alakulni, ez már Molnár esetében is beigazolódott például.

UI: A multisok sem attól multisok szerintem, hogy totál le vannak butítva alapskillből. Szerintem ez azért valahol téves, a multit az hozta magával (legalábbis az első próbálkozások során), hogy érdemes megpróbálni alapskill gyúrás helyett úgy edzeni a játékost, hogy a másodlagos skill fejlődések minél jobban kihasználhatóak legyenek (lásd például a 2 pontos fejlődését a tempótól vagy az 1-1-től). Attól multis, hogy másképp van edzve, nincs azonnal 18-ra gyúrva a 2 pontosa, és utána kínlódik az ember más skilljével, hanem mondjuk 16-ig van edzve és utána kap tempót vagy 1-1-et és úgy lesz 18 (persze ez egy kiragadott példa, sok kombináció van). A multisok alacsonyabb alapskilljének a felfogását a keresetek elviselhetetlen nagysága hozta magával, én személy szerint különösen a scoutolásom alatt nem elsősorban abban gondolkodtam, hogy az alapskillek alacsonyabbak legyenek, hanem hogy másképp jussunk el odáig. Mára beláttam, hogy valamennyit áldozni kell, de a te példádban (hogy is fogalmazzam) szó szerint "beáldozva van".

From: kaygee

This Post:
33
206231.725 in reply to 206231.718
Date: 2/15/2012 5:31:04 PM
Overall Posts Rated:
173173
Át nem robog rajta (talán), de manapság a fél világ bentre támad, és még egy közepes bedobó is lekapkodná a pattanókat, ha ilyen játékos van a pályán. Én azért 14-15 körül elvárnék egy igazi erőcsatártól (inkább utóbbi).

Arról is írtam már párszor a fórumainkba, hogy a lepattanó és a védekezés szorosan összefügg. Sokszor a statisztikában csak annyi látszik, hogy egy csapat elveszíti a lepattanó párharcot 60-35-re és ki is kap. Ez becsapós is lehet, mert ettől még nem biztos, hogy a vesztes csapat pattanózása sokkal rosszabb, hanem lehet, hogy a védekezése az, és a saját palánkja alatt az ellenfél olyan jó százalékkal dobott, hogy kevés volt a lepattanó. A támadó pattanókból már valamivel több következtetést is le lehet vonni, ha nem is feltétlenül árul el mindent (és persze akkor ott van még az ellenfél védekezése is). Egy jól védekező csapat talán megengedhet magának alacsonyabb pattanózást, és bevállalhatja azt, hogy az ellenfél támadó pattanókat szed, mert a 2. esélyt is jó százalékban ki tudja védekezni. Klubszinten egyébként szerintem erre több az esély, mint NT-ben, ott jóval nagyobb különbözőségek ki tudjak alakulni.

From: LA-Hukli

This Post:
00
206231.726 in reply to 206231.725
Date: 2/15/2012 5:40:57 PM
Overall Posts Rated:
9797
Kaptál midnkettőre egy labdácskát (másirka majd holnap mert csak egyet engedett most). Abszolút így gondolom én is, és ezt alkalmazom klubszinten is, működik szépen.

Azt várom nagyon, hogy mikor fog vmennyire eltolódni a játék a kinti támadásra, és, hogy erre ki, hogy fog reagálni. (mert ez előbb utóbb be fog következni). Ha itt ügyesek tudunk lenni, nagy előnyre fogunk szert tenni.

This Post:
00
206231.727 in reply to 206231.724
Date: 2/15/2012 6:14:59 PM
Overall Posts Rated:
350350
A multisok alacsonyabb alapskilljének a felfogását a keresetek elviselhetetlen nagysága hozta magával, én személy szerint különösen a scoutolásom alatt nem elsősorban abban gondolkodtam, hogy az alapskillek alacsonyabbak legyenek, hanem hogy másképp jussunk el odáig. Mára beláttam, hogy valamennyit áldozni kell, de a te példádban (hogy is fogalmazzam) szó szerint "beáldozva van".

Erre engedj meg egy reakciót.

Miért is van így lebutítva? Nos, az a probléma, hogy a jelen helyzetünkben - (Te mondtad korábban: kritikus időket élünk magas ember poszton.) - nem engedhetjük, meg idő szempontjából, hogy 26-28 évesen érjen be egy játékos, aki multizva is van.
Márpedig vagy alapskill mondjuk 23 éves korig és utána kiegbe ez-az vagy 23 éves korára fullra felnyomni az alapskillt és akkor ott van egy benga monster brutál fizuval (Tasi, Ferling stb...)
Minket jelenleg az idő szorít, azt gondolom.

Bocsánat, hogy bevonom pörkölt ötletét, de ő "kiskorban" már multiztatna és későbbre hagyná a főskilleket.
Azért nem jó - ezt már azt hiszem túltárgyaltuk - mert se mennyiségileg, sem farm kapacitás híján nem megvalósítható csak NT-re való center képzés. Másfelől az időskori főskill-edzés rejtelmeit nem kell Számodra ecsetelni mennyire is "kapós" ....

Kényszerből nevelődik a mostani elvek szerint minden NT esélyes
- részint még nincs kimondottan NT farmunk*
- másrészről a kis klubok anyagi helyzete véges, addig mehetünk csak amíg a takaró ér.

*: Alakul ez a kofa-Norbi-féle nyomvonal, de ott is igyekszünk U21 kompatibilis emberekre hangsúlyt fektetni.
Annak ellenére is, hogy idén kimondottan erős draft volt és számos kis csapat vállalta be az edzést.
Kofáék jelentik az U21 számára is a biztos sikert, melléjük beérhet 3-4 másik "külsős" erős jelölt.
A kérdés már csak az, hogy meddig tudunk elmenni fizuban a farmokon, az ő lehetőségeik is végesek idővel.
Ha ismét nem járnánk sikerrel a fizuk terén - ez a játékalkotók még ismeretlen döntésein is múlik - újrakezdődhet a kallódás a farmokról kikerülve. Így egy tapodtat sem jutunk előrébb a jelen helyzethez viszonyítva.

Alapvetően a fizukat újra kéne gondolni és egy bér-reform új helyzetet teremhetne a hosszú távú építkezésben.
A mostani szitu olyan, mint Déva várának építése: nem lehet hosszú távra tervezni.

This Post:
00
206231.728 in reply to 206231.1
Date: 2/16/2012 2:38:04 AM
Overall Posts Rated:
188188
NT témához. Ide írom, ne a válogatott átigazolást rondítsuk el.

1. Kitartás és akarat kell U21 de még inkább NT játékos neveléséhez.
2. Anyagi háttér kell a későbbi eltartásához. (Nagy méretű stadion a bevétel miatt. Lehetőség szerint feljutás magasabb osztályba. El kell adni azokat a játékosokat akiket egy poszton edzel az egy kiválasztottad mellett.)/Linkeltem egy csapatot nem olyan régen. Több millás bevétele van eladásból. Igaz több szezon alatt. Nevel és elad. Ebből lehet nagyobb tartalékot felhalmozni. Ugyan ez a csapat 2M-t költött egy 7-s edzőre./
3. Ahogy nézem az edzés gyorsaság fontossá vált. Igenis most már ott tartunk kell a 7-s edző! Annyi pluszt ad, hogy szezononként 2 szintben mérhető.

Úgy vélem ezek kialakításán kell mennünk. Így lehet egy már többször hallott NT farm csapatokat foglalkoztatni.

This Post:
00
206231.729 in reply to 206231.727
Date: 2/16/2012 3:16:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Alapvetően a fizukat újra kéne gondolni és egy bér-reform új helyzetet teremhetne a hosszú távú építkezésben.
A mostani szitu olyan, mint Déva várának építése: nem lehet hosszú távra tervezni.

Jó dolgokat írsz szerintem.

De ha nézted rendszeresen a posztjaimat, akkor abból láthatod, hogy bizonyos kompromisszumokat már kellett tennem. Az általad beidézett részletben is pont ez van. Ez volt például a lepattanó (erőcsatároknál is, de bedobóknál főleg, utóbbiak esetében ráadásul vannak olyanok, akik 5-össel edződnek, van akit már nehezen tartanak el, ezért valahol náluk engedni kellett, különben valaminek a kárára ment volna).

A beáldozást úgy értettem a te esetedben, hogy ennyire alacsonyra hagyni a főskillt már egy kicsit túlzás. Ne haragudj, ha ez nem volt első körben elég egyértelmű.

From: kaygee

This Post:
00
206231.730 in reply to 206231.728
Date: 2/16/2012 3:21:15 AM
Overall Posts Rated:
173173
Sajnos az a kezdeményezés, hogy 5-ös edző helyett próbáljunk meg fokozatosan (nem azonnal, és nem követelmény, hanem ajánlott szinten) átállni a 6-osra, sokszor itt érzésem szerint eltarthatósági okok miatt ellenszenvet szokott kiváltani. Ahogy a kampány során is céloztam rá, a multis játékosok nevelésében hatalmas előny, különösen ennél az edzésszisztémánál, mert jobban fejlődnek a kieg skillek. Ez pedig baromi nagy előny. Az 5-össel nevelt bedobó és a 6-ossal nevelt bedobó fejlődése között nagy különbségek alakulnak ki, ez most nagyon látszik, hogy már 23-25 évesek.

Advertisement