BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVI.

Kérdés és csevegő XVI. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
206231.727 in reply to 206231.724
Date: 2/15/2012 6:14:59 PM
Overall Posts Rated:
350350
A multisok alacsonyabb alapskilljének a felfogását a keresetek elviselhetetlen nagysága hozta magával, én személy szerint különösen a scoutolásom alatt nem elsősorban abban gondolkodtam, hogy az alapskillek alacsonyabbak legyenek, hanem hogy másképp jussunk el odáig. Mára beláttam, hogy valamennyit áldozni kell, de a te példádban (hogy is fogalmazzam) szó szerint "beáldozva van".

Erre engedj meg egy reakciót.

Miért is van így lebutítva? Nos, az a probléma, hogy a jelen helyzetünkben - (Te mondtad korábban: kritikus időket élünk magas ember poszton.) - nem engedhetjük, meg idő szempontjából, hogy 26-28 évesen érjen be egy játékos, aki multizva is van.
Márpedig vagy alapskill mondjuk 23 éves korig és utána kiegbe ez-az vagy 23 éves korára fullra felnyomni az alapskillt és akkor ott van egy benga monster brutál fizuval (Tasi, Ferling stb...)
Minket jelenleg az idő szorít, azt gondolom.

Bocsánat, hogy bevonom pörkölt ötletét, de ő "kiskorban" már multiztatna és későbbre hagyná a főskilleket.
Azért nem jó - ezt már azt hiszem túltárgyaltuk - mert se mennyiségileg, sem farm kapacitás híján nem megvalósítható csak NT-re való center képzés. Másfelől az időskori főskill-edzés rejtelmeit nem kell Számodra ecsetelni mennyire is "kapós" ....

Kényszerből nevelődik a mostani elvek szerint minden NT esélyes
- részint még nincs kimondottan NT farmunk*
- másrészről a kis klubok anyagi helyzete véges, addig mehetünk csak amíg a takaró ér.

*: Alakul ez a kofa-Norbi-féle nyomvonal, de ott is igyekszünk U21 kompatibilis emberekre hangsúlyt fektetni.
Annak ellenére is, hogy idén kimondottan erős draft volt és számos kis csapat vállalta be az edzést.
Kofáék jelentik az U21 számára is a biztos sikert, melléjük beérhet 3-4 másik "külsős" erős jelölt.
A kérdés már csak az, hogy meddig tudunk elmenni fizuban a farmokon, az ő lehetőségeik is végesek idővel.
Ha ismét nem járnánk sikerrel a fizuk terén - ez a játékalkotók még ismeretlen döntésein is múlik - újrakezdődhet a kallódás a farmokról kikerülve. Így egy tapodtat sem jutunk előrébb a jelen helyzethez viszonyítva.

Alapvetően a fizukat újra kéne gondolni és egy bér-reform új helyzetet teremhetne a hosszú távú építkezésben.
A mostani szitu olyan, mint Déva várának építése: nem lehet hosszú távra tervezni.

This Post:
00
206231.728 in reply to 206231.1
Date: 2/16/2012 2:38:04 AM
Overall Posts Rated:
188188
NT témához. Ide írom, ne a válogatott átigazolást rondítsuk el.

1. Kitartás és akarat kell U21 de még inkább NT játékos neveléséhez.
2. Anyagi háttér kell a későbbi eltartásához. (Nagy méretű stadion a bevétel miatt. Lehetőség szerint feljutás magasabb osztályba. El kell adni azokat a játékosokat akiket egy poszton edzel az egy kiválasztottad mellett.)/Linkeltem egy csapatot nem olyan régen. Több millás bevétele van eladásból. Igaz több szezon alatt. Nevel és elad. Ebből lehet nagyobb tartalékot felhalmozni. Ugyan ez a csapat 2M-t költött egy 7-s edzőre./
3. Ahogy nézem az edzés gyorsaság fontossá vált. Igenis most már ott tartunk kell a 7-s edző! Annyi pluszt ad, hogy szezononként 2 szintben mérhető.

Úgy vélem ezek kialakításán kell mennünk. Így lehet egy már többször hallott NT farm csapatokat foglalkoztatni.

This Post:
00
206231.729 in reply to 206231.727
Date: 2/16/2012 3:16:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Alapvetően a fizukat újra kéne gondolni és egy bér-reform új helyzetet teremhetne a hosszú távú építkezésben.
A mostani szitu olyan, mint Déva várának építése: nem lehet hosszú távra tervezni.

Jó dolgokat írsz szerintem.

De ha nézted rendszeresen a posztjaimat, akkor abból láthatod, hogy bizonyos kompromisszumokat már kellett tennem. Az általad beidézett részletben is pont ez van. Ez volt például a lepattanó (erőcsatároknál is, de bedobóknál főleg, utóbbiak esetében ráadásul vannak olyanok, akik 5-össel edződnek, van akit már nehezen tartanak el, ezért valahol náluk engedni kellett, különben valaminek a kárára ment volna).

A beáldozást úgy értettem a te esetedben, hogy ennyire alacsonyra hagyni a főskillt már egy kicsit túlzás. Ne haragudj, ha ez nem volt első körben elég egyértelmű.

From: kaygee

This Post:
00
206231.730 in reply to 206231.728
Date: 2/16/2012 3:21:15 AM
Overall Posts Rated:
173173
Sajnos az a kezdeményezés, hogy 5-ös edző helyett próbáljunk meg fokozatosan (nem azonnal, és nem követelmény, hanem ajánlott szinten) átállni a 6-osra, sokszor itt érzésem szerint eltarthatósági okok miatt ellenszenvet szokott kiváltani. Ahogy a kampány során is céloztam rá, a multis játékosok nevelésében hatalmas előny, különösen ennél az edzésszisztémánál, mert jobban fejlődnek a kieg skillek. Ez pedig baromi nagy előny. Az 5-össel nevelt bedobó és a 6-ossal nevelt bedobó fejlődése között nagy különbségek alakulnak ki, ez most nagyon látszik, hogy már 23-25 évesek.

This Post:
00
206231.731 in reply to 206231.726
Date: 2/16/2012 3:34:07 AM
Overall Posts Rated:
173173
Azt várom nagyon, hogy mikor fog vmennyire eltolódni a játék a kinti támadásra, és, hogy erre ki, hogy fog reagálni. (mert ez előbb utóbb be fog következni). Ha itt ügyesek tudunk lenni, nagy előnyre fogunk szert tenni.

Ezzel egyetértek, őszintén szólva megpróbáltunk valamelyest elébe menni, és rámentünk néhány játékos esetében a magasabb kinti védekezés és magas dobótáv kombinációra. Sajnos most ők potyognak el, mielőtt igazán hasznosak lehetnének, mint Bagoly volt és az a gond, hogy Györk is veszélyben lesz hamarosan. Persze ez fizuban baromira visszaütött. Lehet, hogy túl korán kezdtünk neki, és pont ezért lehetnek gondjaink miatta, de utaltam már arra, hogy érdemes mást is csinálni, nem csak azt, amerre a fő irányvonal mutat meg amerre a többség rohan (mostanában inkább száguld). Ez a kinti játékosok oldaláról közelítve a helyzet.

Ami a bedobókat illeti, azzal próbálkozunk, hogy kintre és bentre is jól védekezzenek és valamelyik támadásban hatékonyak legyenek (ha nem is mindkettőben, bár hasonlóra lehetett már példát látni más csapatoknál).

A magas játékosok esetében említettem már, hogy probléma sajnos külföldön, hogy lasszóval kell olyanokat fogni, akik hajlandóak magas védekezést edzeni, nyilván sokan már megégették magukat vele. Amíg még nem volt ennyi tapasztalat a játékkal kapcsolatban, addig sokkal könnyebb volt nevelésére ösztönözni a külföldi tulajdonosokat.

From: Domi

This Post:
00
206231.732 in reply to 206231.728
Date: 2/16/2012 4:47:53 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
amit irtál teljes mértékben egyetértek... de ez egy kezdő csapatnál el nem tudom képzelni hány évbe telik mire odajut..
sztem nem normális már hogy ha III- ból II. osztályba szeretnél feljutni 250-300k -s keret szükséges... egyszerűen nem lehet spórolni... II. osztályban meg 300k feletti kell hogy bennmaradj szinte itt is lehetetlen spórolni és akkor még hol van a személyzet... + stadion bővités (talán ez a legfontosabb dolog most a játékban - itt is egy egyszerű változás hogy minden meccs elött lehetne jegyárakat változtatni sokat dobna a játékon... mert ha rangadót játszunk akkor magasabb jegyár mellett is kijönnének a szurkolok... ez ugye IRL is igy van...igy talán lenne olyan meccs amikor max jegyárak mellett is megtelne a csarnok mert ilyenre én még példát nem láttam...)
másik oldal ha lenne több bevétel valszeg tovább nőnének a kiadások sztem ha lenne egy fizetési sapka minden osztályba sokkal jobb lenne a játék, taktikának és az utánpótlás nevelésnek nagyobb szerepe lenne.
esetleg bevezetni egy Bank funkciót ahol kicsit kamatozik a pénzünk - ez is hozhatna bevételt
az biztos hogy a mostani játékmenetbe nagyon nehéz pénzt félre tenni...

From: Hegeace

To: Domi
This Post:
00
206231.733 in reply to 206231.732
Date: 2/16/2012 5:10:36 AM
Overall Posts Rated:
2222
Minden meccs előtti jegyár változtatás az valóban tetszetős ötlet, de a többi sajnos megvalósíthatatlan szerintem.

A fizetési sapka bevezetése egyrészt kigyilkolná a "hosszabb távú" farmcsapatokat, másrészt robbanna az átigazolási piac bomba és mégúgy se lennének életképesek az alapskilles játékosok. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a meccsre elutazó keretnek lenne megadva egy fizetési sapkája, de még így is necces a dolog mert pl III. osztályban jelentősebb eltérések vannak a ligák között és a kupakérdésről nem is ejtettünk szót ...

A bank funkcióval pedig az a baj, hogy az is annak kedvezne akinek már most 7számjegyű összeg van a számláján + szerintem ez is jelentősen kihatna a piacra, de abban egyetértek, hogy nehéz spórolni ( főleg akinek égeti a virtuális pénz a zsebét )

From: Mikhail

To: Domi
This Post:
00
206231.734 in reply to 206231.732
Date: 2/16/2012 5:28:06 AM
Overall Posts Rated:
188188
A II. osztályban bent lehet maradni 300K alatti fizetéssel. Évek óta közelebb vagyok a 200K hoz és bent tudok maradni. :-)
Mellette spórolok és elszórom az évi 2M-t mindenféle dolgokra csak a csapatépítésre nem. Legutóbb Tasi 1,5M volt. Előtte játékost vettem 2M ért. Aztán eladtam fel ennyiért. Edzőt vettem Millió felett. Szóval ezek elköltése nem igazán indokolt volt.
Azért lehet bőven spórolni.

Last edited by Mikhail at 2/16/2012 5:30:08 AM

From: Cimi

This Post:
00
206231.735 in reply to 206231.731
Date: 2/16/2012 5:40:43 AM
Overall Posts Rated:
146146
láttatok már olyat,hogy 4 játékosnak van meg a 48 perce ir posztra 1 héten?:-)
nálam a héten 48 játékos kapja meg a kv edzést 1 posztra.

szerintetek ez,hogy lehet?:-)))))

To: Cimi
This Post:
00
206231.736 in reply to 206231.735
Date: 2/16/2012 6:37:42 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ha Viana-ra gondolsz, akkor őt most igazoltad, és az előző csapatában már játszott a héten, és az beszámít az edzésbe.

This Post:
00
206231.737 in reply to 206231.734
Date: 2/16/2012 6:40:23 AM
Overall Posts Rated:
411411
na azért ezt mondjuk megnéztem volna nálunk a 18. szezonban. ekkora különbségek vannak liga és liga között!

Advertisement