Tentokrát udělám přehled hráčů pro tuto (i příští sezóny) postupně po postech, tzn. nejdříve guardi (PG/SG), pak SF a nakonec podkošové hráče (PF/C). Začněme tedy guardy:
Jan Točík (29) - loni už nezaznamenal žádný skok, asi bude čas přejít na týmové tréninky, v některých ohledech patří mezi guardy k nejlepším, ale v jiných ho někteří začli předhánět, rozhodně ale bude platným členem NT
Josef Černý (33) - poslední 2 sezóny nejlepší střelec NT, jeho NT kariéra se pomalu chýlí ke konci, tuhle sezónu ještě hrát bude, v další už asi začne pozici ztrácet, někteří hráči už se na něj dotahují v tom, v čem byl ještě nedávno nejlepší
Štěpán Bříza (27) - minulou sezónu 11! skoků a vystřelil mezi smetánku, o to více mrzí, že v pondělí zbotuje a bude ho muset někdo koupit, aby naplnil potenciál být v příštích sezónách (včetně této) našim nejlepším guardem. Kdo by měl zájem, co nejdříve mi napište
Miroslav Tichý (29) - loni už jen 1 skok, asi ho stejně jako Točíka čeká přechod na týmové tréninky, stále bude platným členem NT
Pavel Helmich (27) - 6 skoků, když před časem přestupoval, myslel jsem si, že bude mít problém dohnat ztrátu v některých klíčových skillech, je na tom o něco hůře než jeho ročník Bříza, ale během této sezóny už by mohl občas naskočit jako náhradník a v dalších sezónách by si mohl vybudovat mnohem silnější pozici v hierarchii NT a hrávat pravidelně
Radim Sekanina (27) - 2 těžké skoky, hraje na Ukrajině, dlouho na tom byl lépe než Bříza s Helmichem, teď se situace postupně otáčí, měl by patřit mezi náhradníky, kteří čekají na zranění či nižší formu lepších hráčů, ale do kádru NT určitě bude patřit
Adam Čelechovský (29) - taky ho čeká přechod na týmové tréninky, loni bez skoku, patří do širšího okruhu hráčů, kteří dle forem a taktiky mohou nastoupit i v základní rotaci
Miloš Oplatek (28) - 5 skoků, pár skoků jednoho klíčového skillu mu chybí, aby se zařadil do okruhu použitelných hráčů, dodnes dohání to, co ho na začátku kariéry stál trénink s Weisshauptem, ale věřím, že už třeba další sezónu by občas mohl pomoct
Vladimír Burián (28) - 2 těžké skoky, v mladším věku jsem ho viděl jako budoucího tahouna, aktuálně to spíše vypadá, že bojuje o to, aby se do kádru dostal
Oldřich Prochotský (26) - 10 skoků, hráč, který by na ME za 2 sezóny mohl řádně promluvit do zaběhnutých pořádku a vletět mezi naše nejlepší guardy, v této sezóně ještě asi ne, ale v další už by měl naskakovat alespoň jako střídající
a pak jsou hráči, u kterých ten horizont, kdy proniknou do NT je trochu delší
Evžen Vlček (24) - 12 skoků, ještě ho čeká hodně práce v tréninku hlavně na podkošových skillech
Tadeáš Slaný (26) - 6 skoků, tady s ohledem na věk mám pochybnosti, jestli stihne všechno dotrénovat
Josef Surý (25) - 5 skoků, je u mne v Utopii, trochu bojuju, jak sladit trénink u něj a u Chrousta, ale ještě to není na kritické cestě
Michal Pokus (24) - 10 skoků, včetně těžkých, našlápnuto má pěkně, v budoucnu by mohl být velkou oporou
Rudolf Vlacho (24) - 7 skoků, parťák Pokuse, trochu slabší jeho verze, ale šanci na NT má slušnou
Ladislav Wagstein (23) - 9 skoků, ve stínu Kubici, uvidíme, jaké plány s ním bude mít Vrťa a kam to dotáhne
Jaromír Burian (22) - 9 skoků, parťák Vlčka, opět uvidíme, kam bude směřovat a kam to dotáhne
Radek Urbanec (24) - 3 skoky, trénuje s Kubečkem, takže se trénink řídí jiným hráčem a to ho bude asi dost limitovat v jeho šancích na NT kariéru
a pak jsou další hráči jako Bártl (22), Škopek (23), Zelinka (23), jejichž šance jsou spíše menší, ale uvidíme, kam to dotáhnou, Bártl by měl v pondělí taky zbotovat