BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τακτικογνωσία

Τακτικογνωσία

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211473.73 in reply to 211473.71
Date: 3/14/2012 12:02:05 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Επ,.... καλησπέρα!

Βλέπω μια χαρά ξεκίνημα έκανες στην ΙΙ. Μπράβο σου και εύχομαι τα καλύτερα στην συνέχεια.

Παραμένεις το ίδιο ´ρισκαδόρος´ άρα και επικίνδυνος αντίπαλος φαντάζομαι

Τώρα στα θέματα που έθιξες.

..Και μιλαω για τα σουτ+λαθοι+βολες.

Πρώτα ο τύπος δεν είναι πόντοι/ σουτ+λάθη+βολές αλλά σουτ+λάθη+βολές/2.
Δηλαδή τις βολές τις διαιρούμε με το 2! Εάν κάπου έχω γράψει κάτι αντίθετο εκ παραδρομής παρακαλώ να μου πείτε το που ώστε να το διορθώσω.

Άρα οι επιθέσεις που αναλογούν είναι μία επίθεση ανά δύο βολές. Φυσικά πάντα υπάρχει η περίπτωση να έχουμε καλάθι και extra βολή ή φάουλ πάνω σε τρίποντο (οπότε 3 βολές) αλλά αυτό συμβαίνει σχετικά σπάνια οπότε η διαίρεση με το 2 είναι αρκετά ακριβής πράξη.

Επισις εχω απορια απο που προκυπτει το 0,82

To 0,82 είναι η μέση* επίδοση που σημειώνουν οι ομάδες στο παιχνίδι. Μάλιστα ο κύριος όγκος των παιχνιδιών (το 67% αυτών) τελειώνουν με τις ομάδες να έχουν σημειώσει επιδόσεις από 0,71 εώς 0,93 περίπου

Πιστευω οτι ενας τετοιος τυπος ισως θα χρειαζονταν στην θεση των βολων να υπηρχαν τα επιθετικα

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο θέμα για το πως μετράμε τις κατοχές στο μπάσκετ. Στην πραγματικότητα τα επιθετικά έχουν ήδη μετρηθεί έμμεσα απλά δεν φαίνεται!

Όταν μία ομάδα μπάσκετ έχει την μπάλα μπορεί να κάνει με την κατοχή αυτή αποκλειστικά κάτι από τα παρακάτω

α) Κάποιο σουτ
β) Να κερδίσει βολές
γ) Λάθος

αυτά είναι και τα τρία στοιχεία που μπαίνουν στον τύπο. Ένα ενδεχόμενο επιθετικό ριμπάουντ ή ακόμη και κλέψιμο με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγήσει σε ένα από τα τρία προηγούμενα οπότε είναι λάθος να το μετρήσουμε και αυτό σαν κατοχή.

Ας δώσω ένα παράδειγμα εδώ για να εξηγήσω καλύτερα το επιχείρημά μου.
Ας υποθέσουμε (για λόγους απλότητας και μόνο) ότι παίζουμε ένα παράξενο παιχνίδι μπάσκετ που έχει διάρκεια 24 δευτερόλεπτα μόνο.

Η ομάδα των Tsouik κερδίζει το τζάμπολ και μετά από 19 δευτερόλεπτα σουτάρει ο SG Βισέντε ένα δίποντο και αστοχεί (ως συνήθως). Ο PF Γκαλέ παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ακριβώς πριν την λήξη κάνει μία ραβέρσα και ευστοχεί (ως συνήθως πάλι).

Σε αυτό το ´σύντομο´ ματς είναι προφανές ότι οι Tsouik έκαναν 2 σουτ και πέτυχαν 2 πόντους.
Εάν βάζαμε και το επιθετικό του Γκαλέ μέσα στο λογαριασμό θα είχαμε 2 πόντους πάλι αλλά σε 3 ´κατοχές´ που είναι φανερά λάθος!

μπορει ας πουμε μια αμαδα με κρυφα σκιλλ παικτων που κανουν πολλα φαουλ να δεινουν στον αντιπαλο
πολλες βολες η μια ομαδα που δεν εχει τις αναλογες αντοχες...

Μα η ´ροπή´ μία ομάδας προς το φάουλ ή οι κακές αντοχές δεν είναι δείγμα κακής αμυντικής λειτουργίας που θα πρέπει να ´μπαίνει´ στον τύπο;

*Όταν λέω μέση τιμή εννοώ τον συνολικό μέσο όρο και όχι μόνο τον αριθμητικό (δηλαδή πλήθος τακτικών κ.λ.π)

υ.γ Εάν σε κάτι δεν έγινα κατανοητός ή πειστικός παρακαλώ πολύ να μου το πεις!
Θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
211473.75 in reply to 211473.74
Date: 3/14/2012 1:53:46 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Αν και το 0.82 για μεση τιμη μου φενεται αρκετα υψηλη και μπορει ισως να διαφερει ανα κατηγορια..

Ναι φυσικά διαφέρει ανά κατηγορία, ανά τακτική ,.....κ.λ.π

Π.χ η πίεση (F.C.P) δεν έχει μπει στον λογαριασμό γιατί παράγει ένα συστηματικό σφάλμα επειδή συνήθως οι χρήστες την παίζουν ως επιλογή ανάγκης.

Για να βγει ο μέσος όρος αυτός χρειάζεται δουλίτσα με κάποια προσοχή ώστε να μπουν δικλείδες ασφαλείας.

Ομως κάποιος δεν χρειάζεται να συγκρίνει τις επιδόσεις του με τον μέσο όρο του 0,82 αλλά με άλλα δικά του παιχνίδια.

Να σου πω ένα παράδειγμα.
Ας πούμε μία ομάδα παίζει Look Inside και ο αντίπαλος RnG / MtM γίνεται το παιχνίδι και η ομάδα που έπαιζε το Look Inside πέτυχε 93 πόντους.

Σε άλλη περίπτωση η ίδια ομάδα έπαιξε Low Post και ο αντίπαλος Patient/MtM και η ομάδα πέτυχε 79 πόντους.

Σε ποια περίπτωση η επίθεση πήγε καλύτερα;
Είναι λάθος να πούμε ότι πήγε καλύτερα στο παιχνίδι με τους 93 πόντους γιατί ήταν υψηλού ρυθμού και άρα είχαμε πιθανότατα συνολικά παραπάνω επιθέσεις!

Θα πρέπει να κοιτάξουμε τον αριθμό που περιγράφω για να ξεκινήσουμε να κάνουμε ανάλυση

Τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα κανοντας πραξη στον "τυπο σου" ενω μου λες οτι εχω παιξει
καλη αμυνα σε τετοιο παιχνιδι εγω δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος με αυτα τα στοιχεια...

Εάν δεν σε πειράζει μπορείς να ποστάρεις ένα-δύο παιχνίδια να ρίξω μια ματιά;

Βασικα ως λατρης των ποσταρισματων σου περιμενω μια μελετη σου για τις καινουργιες αμυνες και επιθεσεις..

Έχει γίνει κάποια δουλίτσα αλλά θα δούμε,........

Πιο πολύ το post μου αυτό ήταν εισαγωγικό. Δηλαδή ήθελα να δείξω έναν αρχικό τρόπο σκέψης. Στην πραγματικότητα αυτό το στατιστικό υπολογίζεται ανά θέση και ανά σύστημα και ταξινομείται κατάλληλα ώστε να αρχίσει να δίνει ομορφιές

From: Kon
This Post:
00
211473.76 in reply to 211473.75
Date: 3/22/2012 8:53:48 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω την εξής ερώτηση: παρατήρησα ότι με την αύξηση της εμβέλειας των παικτών, βελτιώνεται ανάλογα η αξιολόγηση της ομάδας, όσον αφορά την περιφερειακή άμυνα. Το έχω αντιληφθεί σωστά ή λέω χαζομάρες;

ΥΓ: η ερώτηση δεν είναι ακριβώς τακτικής, αν υπάρχει κάποιο πιο σχετικό νήμα, παρακαλώ περάστε την εκεί :-)

From: GM-sarithin

To: Kon
This Post:
00
211473.77 in reply to 211473.76
Date: 3/22/2012 1:22:07 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλησπέρα Κον

Στην αξιολόγηση για την περ. άμυνα παίζουν ρόλο τα skill OD και Hanling και έμμεσα η αντοχή.

Η εμβέλεια δεν προσφέρει κάτι στην περ. άμυνα

This Post:
00
211473.78 in reply to 211473.77
Date: 3/22/2012 1:25:05 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Καλησπέρα Κον

Στην αξιολόγηση για την περ. άμυνα παίζουν ρόλο τα skill OD και Hanling και έμμεσα η αντοχή.

Η εμβέλεια δεν προσφέρει κάτι στην περ. άμυνα

αυτό με τον χειρισμό δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
είναι επιθετικό σκιλ.τι σχέση μπορεί να έχει με την άμυνα?

το έχω ξανακούσει γι'αυτό και ρωτάω.

είνα στάνταρ αυτό?

This Post:
00
211473.79 in reply to 211473.78
Date: 3/22/2012 1:26:45 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Ένας παίχτης με καλό χειρισμό μπορεί να κάνει πιο εύκολα κλέψιμο για παράδειγμα

This Post:
00
211473.80 in reply to 211473.77
Date: 3/22/2012 1:29:36 PM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
οκ, ευχαριστώ :-)

This Post:
00
211473.81 in reply to 211473.79
Date: 3/22/2012 1:30:14 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Ένας παίχτης με καλό χειρισμό μπορεί να κάνει πιο εύκολα κλέψιμο για παράδειγμα

οκ κι εγώ ευχαριστώ...

This Post:
00
211473.82 in reply to 211473.29
Date: 3/31/2012 3:55:10 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Έκλεισα φιλικό με ομάδα κατηγορίας Ι. Ευκαιρία να δούμε πως θα κυμανθούνε οι ομαδικές αξιολογήσεις :-)

From: GM-sarithin

To: Kon
This Post:
00
211473.83 in reply to 211473.82
Date: 3/31/2012 8:08:21 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο

Μπορείς να το διαπιστώσεις και από τον παπαγάλο

Advertisement