כמות הכסף שמקבלים מהטלוויזיה גדול יותר, כמות הכסף שמקבלים מיתר הדברים גם כן.
ברגע שמבצעים טנקינג מקבלים יותר. הלא כך?
תקרת שכר לא משנה את כל זה הלא כך?
לא. לא כך...
תקרת-שכר מונעת שימוש בכל ייתרת הכסף המדוברת, וליתר דיוק מאפשרת שימוש רק בחלק ממנו.
בשלב מסויים אחרי לא הרבה משחקים שחקן מבין היכן הוא נמצא (בפועל אפשר להבין מהסתכלות על סגלי היריבות בתחילת העונה, אבל נניח לשם הדיון שרק אחרי ששיחקת סיבוב שלם נגד קבוצות הבית שלך).
בנקודה הזו, קל להחליט על טנקינג.
טכניקה שבפועל תותיר לך יותר כסף למשחקים המשמעותיים להישארות.
תקרת שכר לא משנה את כל זה הלא כך?התשובה היא שמשמעות הטיעון כאן היתה להוכיח שיש בליגת-העל בהחלט דרך לעשות יותר כסף מאשר בליגת המשנה. לפחות בהשוואה בין טנקרים משני הליגות [פשוט, כי קל יותר להשוות אותם כך].
לכן השאלה שלך לא רלבנטית לנושא הטיעון, ובאותה מידה יכלה לשאול - האם זה אומר שהשמש זורחת במזרח?...
אם הטענה שמרוויחים פחות כסף בליגת-העל, האם לא היית מצפה שאלו שבליגה השנייה יוכלו לנצח אותם בקלות לכשיירדו?
הסיבה לכך שזה לא קורה (בין מנהלים מאיכות דומה) היא שכל עונה צוברים כסף, וכל עונה במשחק משמעותית.
לא, משום שהרווח פר עונה אינו מה שעושה את ההבדל - ההבדל הוא במספר העונות שאתה כבר משחק.
ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה- תקרת שכר לא משנה את כל זה הלא כך?קרי, אתה מסכים עם קיום בעיית התחרותיות במשחק.
לגבי תקרת-שכר, היא כן פותרת, אך שוב, הציטוט שהבאת לא מדבר על למה הוא פותר, אלא מראה שיש בעייה.
הסיבה שהוא פותר הינה שהוא מגביל את השימוש באותם עודפים וכו'.
לא יודע מה קרה בעונות 1 עד ארבע. אולי כבר נטשוף אולי היו פחות טובים. ברור שבהתחלה היו פחות שחקנים.
אין שום הסבר אחר (מלבד בעיית התחרותיות), מצד שני, לכך שבעונה 19 אין אף קבוצה מעונות 5 עד 10 (לכל הפחות).
ההסבר הוא הותק וההון המצטבררררררר- תקרת שכר לא משנה את כל זה הלא כך?כנ"ל הסבר קודם.
זה לא כי אין בעיית תחרותיות, זה בגלל שאותה קבוצה בעלת מנהל מספיק רע שלקח לך רק (כמה עונות בדיוק?) כדי לעבור אותה.
וגם זה לא הוכח לפי מה שכתבת, כי הפלייאוף עוד לא שוחק...
מתמטיקה פשוטה - כשמישהו ברמה זהה לאחר עובר את אותה דרך, רק כמה עונות מאוחר יותר, האם יוכל להשיגו?
התשובה - לא בתנאי המשחק הנוכחיים
לקח לי שתי עונות מהרגע שנכנסתי לליגה 2 (עונה 17 ) להלחם על עלייה בעונה הנוכחית (19 ) וזה לא משנה אם אני אעלה או לא- זה אפשרי להיות תחרותי ברמות האלה (ועל זה הדיון)- זה כבר מוכח.
ואני לא חושב שהוא מנהל רע בכלל - הוא פשוט לא הרוויח כסף בעונות שהוא היה בליגת העל- זו כל הפואנטה.
אם הוא עובר בדיוק את אותה דרך- סביר להניח שלא- זה לא ניתן לפתרון- בפעם האחרונה - תקרת שכר לא משנה את זה- הדרך היחידה לשנות את זה זה האבסורד של להעלות רצפת שכר- מה שיגרום לקבוצות בליגה העליונה להרויח פחות כסף מאשר בליגות התחתונות- זה לא רציונלי ולכן לא ייושם - רוצה להגיע לליגה טובה יותר- תתאמץ! - לא בא לך -תהנה מהתחרות בליגה 2-3.אתה סותר את עצמך.
עד כאן, טענת מה שאני טענתי - הנכסים נצברים כל עונה ויוצרים את הפער בהתאם לוותק.
כאן הפכת תקליט לחלוטין.
קצת קשה להבין מה הטיעונים שלך בעצם... תוכל, ע"מ להקל, פשוט לכתוב את התפיסה שלך - הן לנושא "האם יש בעיית תחרותיות ומה הסיבה לכך" ולנושא "האם תקרת-שכר פותרת אותה ומדוע לא (או כן)"