BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Nasza Liga vol.2

Nasza Liga vol.2

Set priority
Show messages by
From: Ksiuu
This Post:
00
88400.73 in reply to 88400.72
Date: 5/23/2009 2:24:21 PM
Overall Posts Rated:
99
jak zwykle u nas wyniki nie do przewidzenia :D

PKK..... masz wygrać finał, u nas już jest za ciasno!!!

:D

From: franek
This Post:
00
88400.74 in reply to 88400.73
Date: 5/23/2009 2:28:55 PM
Overall Posts Rated:
2626
wygląda na to że jednak trochę się poluźniło dzisiaj.
brawo VanIceman za uratowanie II ligi, chociaż staty meczowe wskazywałyby na Phoenix.

kibicowałem Rysiom, ale Lwy mnie zaskoczyły, tym bardziej że prawie cały mecz bez Kalickiego. Na papierze w finale faworytem jest Warszawianka, jednak ten sezon przyniósł już trochę niespodzianek na które trzeba nadal być gotowym ;-)

edyta mówi że Kalicki przez tydzień będzie się leczył - no to sprawa awansu wydaje się przesądzona...

Last edited by franek at 5/23/2009 2:29:59 PM

From: Janek

This Post:
00
88400.75 in reply to 88400.74
Date: 5/23/2009 2:58:28 PM
Overall Posts Rated:
1010
racja, gratuluje! choć dzisiaj nie planowałem porażki to muszę przyznać, że chodził mi po głowie spadek do 3 ligii. może ta degradacja absurdalnie przybliży mnie do awansu do PLK w końcu:)

From: Jax

This Post:
00
88400.76 in reply to 88400.75
Date: 5/23/2009 3:03:04 PM
Overall Posts Rated:
773773
szkoda że Ciebie zabraknie bo znany wróg to lepszy od tego nowego nieznanego :-)))

czy mógłby mi ktoś tak po ludzku wyjaśnić dlaczego przegrałem bo nie za bardzo mogę to pojąć ????

From: korsarz

To: Jax
This Post:
00
88400.77 in reply to 88400.76
Date: 5/23/2009 3:12:17 PM
Overall Posts Rated:
202202
na forum PLK pisałem co sądzę o Twoim meczu

This Post:
00
88400.78 in reply to 88400.77
Date: 5/23/2009 3:43:58 PM
Overall Posts Rated:
773773
to i tam ci odpisałem :-)))

From: korsarz

To: Jax
This Post:
00
88400.79 in reply to 88400.78
Date: 5/23/2009 3:59:25 PM
Overall Posts Rated:
202202
a ja Ci nie odpiszę, foch ;)
nie wiem z czego wynikają staty jakie na koniec wyświetliło (czyt. nie znam statów waszych grajków)... ale już z samych statów (points per 100 shots) Twoja wtopa dziwi mniej niż z samych statów drużynowych

From: Zajkos

This Post:
00
88400.80 in reply to 88400.75
Date: 5/23/2009 4:15:04 PM
Overall Posts Rated:
00
ten spadek to konsekwencja przygody z pucharem. przed drugim meczem o utrzymanie sądziłem, że przegrasz, ale po trzech spotkaniach. Dlatego jestem nieco zaskoczony. trzymam kciuki, żebyś po sezonie wrócił do II, a potem od razu wskoczył do I!!!

This Post:
00
88400.81 in reply to 88400.79
Date: 5/23/2009 4:19:09 PM
Overall Posts Rated:
773773
a jeszcze dodam do tego co napisłem odnośnie tych podań to fajnie bo jego C i PF mają tyle asyst co mój cały zespół , śmiech mnie ogarnął a strat mają obydwaj tyle co mój SG . nie wiem na jakim są poziomie ale podejrzewam że kozłowanie i podanka za wysokie nie są . W sezonie zasadniczym średnia obu zawodników oscyluje w granicach 4 asyst na mecz razem wziętych a tu nagle mają 13 :-)))

Wyyzy nie odbieraj tego do Siebie to co tu napisałem i na forum PLK ale troszke rozbawiła mnie ta przegrana próbuje na głos zastanowić się nad porażką . jak to mówią jaka piękna katastrofa .

może w następnym sezonie po tych zmianach w silniku będzie lepiej .

This Post:
00
88400.82 in reply to 88400.81
Date: 5/23/2009 5:36:54 PM
Overall Posts Rated:
112112
Tym razem to ja źle obstawiłbym procenty :/

Od razu zaznaczam, że zdaję sobie sprawę z Twojego rozdrażnienia i na pewno mój post nie ma na celu być w jakikolwiek sposób karcący czy pouczający...Jak sam napisałeś - wspólnie z Tobą chciałbym "głośno zastanowić się na porażką". Druga sprawa, że już zwyczajem staje się, iż sobie z korsarzem zdania porównujemy w takich sytuacjach i jeszcze parę okazji, a w końcu przekonam Go, że większość statów pomeczowych to lipa i tylko mieszanie w głowie...

Kolejna sprawa...Po meczu to mogę na siłę szukać pewnych niuansów i pewnie o większości przed spotkaniem nawet bym nie pomyślał. Jednak skoro już jest porażka to wypiszę, jak ja bym na nią wraz ze swoimi nabytymi po drodze (nadal nie wiem czy słusznymi) przekonaniami spojrzał...Najpierw może odpowiem na Twoje podpunkty.
1)Moje podejście do ent mam nadzieję, że już jest znane, a jeśli nie to delikatnie mówiąc podchodzę do niego mocno z dystansem...Jeśli więc już bym miał tam szukać jakiegoś podparcia dla szans na wygraną to wymieniałbym go pod koniec, a nie jako główny atut...Autentyczną sprawą jest, że w poprzednich finałach grałem w każdym meczu z co najmniej o dwa niższym poziomem i naprawdę miałem tego pełną świadomość i brak obaw zarazem.
2+3)Co do podań...Nie znam się na ich wpływie na przebieg mecz w silniku...Nie odważę się jeszcze stwierdzić, że niektórzy przeceniają wpływ HN/PS/DV i wędrują z ich poziomami na wysokie poziomy licząc na zwrot korzyści, jednak faktem jest, że większość czasu trenowałem jednak środkowych, o obwodowych myślę od niedawna a jednak jakichś wielkich kompleksów nie odczuwam z powodu zbyt małej liczby asyst/dużej strat...A z tym PG to fajny zabieg wpuszczający pozornie w maliny Wyyzemu wyszedł. Mam teraz na TL jedynego nominalnego PG i uwierz mi na słowo, że większość swego żywota był PFem...Na PG przemianowało go dopiero po dojściu podań do sprawnego...Nie przeszkadzało mu to jednak pomimo oceny 5-5,5 i beznadziei rzutowej na obwodzie notować fajnej skuteczności, sporej liczby asyst (już z porządnymi około 5) i ogólnej zaradności z PG przeciwnika...Nie zdziwię się jeśli z C Lions jest podobna historia - PG pod LI to jednak dosyć specyficzna osobistość. Podobna sprawa ogólnie z taktyką LI - tam wystarczy mieć podania u każdego (czy to PG czy C) na pozornie średnim levelu aby sporo sobie podawali...
4) Tu po raz kolejny podkreślam - staty pomeczowe określające poziomy formacji to lipa największa. Mogą zaśpiewać cokolwiek, a i tak im nie wierzę. Największe przegięcia występują zazwyczaj w obronie pod koszem+zbiórkach, ale nie zdziwiłbym się wcale, jeśli obrona na obwodzie też dla kaprysu miałaby być raz zaniżana, raz podwyższana...Ważniejsze są wyczyny poszczególnych zawodników. I ja wcale do Twojej skuteczności z obwodu nie miałbym pretensji. Za granicę przyzwoitości uważam 33% z rzucanych trójek, a na tym poziomie meczów osiągnięcie blisko 50 to już jest naprawdę skuteczny ataki tu bym się nie czepiał. Po prostu głupio to wygląda silny vs tragiczny i wtopa...

No i jeśli ja już miałbym szukać na siłę jakichś przyczyn porażki...Czysto subiektywnie...Zbiórki i idąc dalej tym tropem, ogólnie jednak nie wytrzymałeś naporu głównej broni Lions - jak im nie szło wybitnie w skuteczności to cały power poszedł w RB :/ Twojego PFa typowałbym jako być może jedną z dziur (mam w zwyczaju oceniać grajków po pensjach). Kolejna sprawa - rotacja w składzie. Ty pisałeś o dobrej kondycji, moim natomiast zdaniem korzystniejszym jest jeśli podczas meczu zmiennicy dają odsapnąć pierwszej piątce na około 15min...Mogą być stosunkowo sporo słabsi, a mimo to potrafią przeciw zmęczonemu przeciwnikowi sporo namieszać...

Podsumowując, tak jak napisałem to było bardziej szukanie dziur na siłę i na pewno mogłoby się spokojnie skończyć w drugą stronę. Ja jednak jestem w stanie zaliczyć ten wynik do takich, które mogły mieć miejsce...Szkoda, szkoda, bo wiem, że też byś już chętnie stąd się w końcu wyrwał :/

This Post:
00
88400.83 in reply to 88400.82
Date: 5/23/2009 6:55:45 PM
Overall Posts Rated:
202202
kilka moich uwag:

1. zgadzam się z tekstem o kondycji, imho dużo lepiej wypadają drużyny mające rezerwowych, którzy na te kilka minut chociażby dadzą odpocząć... teoretycznie widać to po statach meczowych , gdzie grajki zasuwające po 48 minut zawsze wypadają słabiej niż tacy grający minut np. 36... pomijam tu rezerwowych grających raptem kilka minut, wiadomo że tacy mają mocno zawyżone staty

2. o podaniach, handlingu... dziś zagrałem przeciw chudziolowi fcp... 26 przechwytów to jedyne co trzymało mnie w grze

3. staty meczowe, rzeczywiście są przekłamane, dużo ważniejsze są te indywidualne... to jak sobie SF naprzeciwko drugiego SFa radzi ma czasem ogromne znaczenie, dużo większe od tego czy PG podbija te staty wyczepistą obroną czy nie

4. asysty u centrów i PFów... ich po prostu bywa sporo jeśli podkoszowiec ma podania na poziomie powiedzmy average-respect... moi centrzy mają średnią 2 asysty na mecz, czasem sobie taki Grijalba zrobi 10 (jak np. dziś)... asysty u PG to inna historia, sporo zależy od tego czy umie rzucać, jeśli nie to więcej asystuje zazwyczaj... tym samym mniej asyst mają obwodowi przy taktykach obwodowych (w szczególności motion i r&g), bo rzucają zamiast podawać

cd pewnie n

Advertisement