Nem mondtam, hogy én hiperszuper scout lennék. Nem is akartam az lenni, csak azért vállaltam egyáltalán (időlegesen), mert te kértél meg rá. Amúgy én sem bántásként írom, amit írok, de ezt szerintem úgyis tudod.
Tudom, hogy nem úgy működik, hogy tolonganának, nem is ezt írtam, hanem azt hogy felesleges odaadni valakinek, aki nem fogja tudni eltartani. Egyrészt így is megy a kukába a játékos, másrészt ha valaki lenne is annyira elkötelezett, hogy a válogatottnak nevel, az első pár szezon után elmegy a kedve, mert azt tapasztalja, hogy mindent úgy csinál az edzésben ahogy kell, és nem fogja tudni eltartani. Nem lenne ésszerűbb előbb stadionépítésre ösztönözni? Akkor nevelhetne akár húsz szezonon keresztül is és nem hagyná abba csalódottságában. Pont te írod le, hogy a nevelőklubnak nincs akkora stadonja, hogy eltartson egy 110-140-es embert. Akkor biztos jó ötlet ilyet neveltetni vele? Főleg úgy, hogy tökéletesen tisztában vagy vele, hogy nincs aki átvegye, hiszen a következő mondatodban írod. Ez nem a tehetségek elpocsékolása?
Amúgy állandóan azzal jössz, hogy több pénzt kéne a játékba pumpálni. Ezt meg lehet tenni a jelenlegi keretek között is. Az egyértelmű, hogy a tévés, szurkolói, kupapénz adott, a kiadások szintén. Akkor vajon hogy lehetne több pénzt behozni? Kapaszkodj meg: stadionépítéssel. Mivel ott nem egymás közt cserélgetjük a pénzt, mint mondjuk a játékosok adásvételénél, az gyakorlatilag "kívülről" jön. Ha mindenkinek 20ezres stadionja lenne (tudom, nem lesz) gondolj bele, mennyi pénz forogna itthon.
Don't feed the troll