BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Λιγα μαθηματικα

Λιγα μαθηματικα

Set priority
Show messages by
This Post:
11
167507.734 in reply to 167507.733
Date: 9/9/2013 7:03:47 AM
Overall Posts Rated:
6464
http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1378723391
http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1378723425

Τελειωσα και με τα δικα μου..Στο 1ο λινκ ειναι το excel με τα νουμερα..Στο 2ο τα σχολια σε PDF για να μη φαω 5 ποστ :Ρ

Με καθε κατεβασμα δωρο κι ενα πακετο τραχανας για να απλωσετε πανω :Ρ

Αν βοηθαει να δωσω και τα σκιλ της 5αδας πειτε μου..

Εχω και καποιες ερωτησεις,αλλα εμμεσα ή αμεσα θα μπω σε θεματα σκιλ,οποτε αργοτερα..;)

Περιμενω σχολια και διορθωσεις :)

Last edited by yperihitikos at 9/9/2013 7:23:03 AM

This Post:
00
167507.736 in reply to 167507.735
Date: 9/9/2013 7:35:28 AM
Overall Posts Rated:
6464
παρατήρηση 1η:
το 0,45 TW για ψηλό σε εσωτερικό σύστημα δεν το λες και εκτελεστικό. point forward καθαρό. το ότι έχει χαμηλότερο TW από το 3άρι σου δε σημαίνει ότι είναι εκτελεστής, αλλά ότι είναι πιο εκτελεστικός. νομίζω στα εσωτερικά οι δύο ψηλοί πρέπει να κυμαίνονται πιο χαμηλά γύρω στο 0,2-0,3 και με την προϋπόθεση να έχουν αποδεκτή θετικότητα (μιλάω καθαρά εμπειρικά).

ναι ισχυει,το εγραψα και παρακατω..αν και ενα κομαντο οπως ο σουικλαρος θα επρεπε κανονικα να τους βαζει ολους στα καλαθια..δεν ξερω,μαλλον τους χαριζεται :Ρ

επίσης νομίζω ότι αυτόματα με αλλαγή 4αριού [πιο εκτελεστή, σπρώξε χρήμα ρε Σκρουτζ], θα λειτουργήσει και ο ελβετός στο 3 σε ακόμα καλύτερα επίπεδα.

υγ: βάλε δίκτυο τσιγγούνη

αμ να τα σπρωξω για 4αρι,αμ να βαλω και ιντερνετ!μα τι νομιζεις,πετρελαια εχω? :Ρ

Last edited by yperihitikos at 9/9/2013 7:37:09 AM

This Post:
00
167507.740 in reply to 167507.733
Date: 9/9/2013 10:52:35 AM
Overall Posts Rated:
162162
You are right mate :)

From: sainhs
This Post:
00
167507.741 in reply to 167507.740
Date: 9/12/2013 6:23:07 PM
Overall Posts Rated:
4343
Οπως εχει αναφερθει ηδη, το + improved ειναι η ποσοστιαια αυξηση της θετικοτητας αν ο παικτης δεν εκανε καθολου λαθη.
Τα λαθη ομως προερχονται απο λαθος πασες (πχ χαμηλο επιπεδο πασας), απο κλεψιματα (πχ χαμηλο επιπεδο χειρισμου), παραβαση κανονων-επιθετικα φαουλ (πχ χαμηλη εμπειρια) ή και αλλους παραγοντες.
Μπορουμε με καποιο τροπο ξερουμε εμεις τι απο ολα αυτα να διορθωσουμε? εκτος απο το να δουμε ενα-ενα τα παιχνιδια και να σημειωνουμε το καθε λαθος τι ειδος ειναι.

This Post:
00
167507.742 in reply to 167507.741
Date: 9/12/2013 6:57:44 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Ωραία ερώτηση!

Εάν προσέξεις το μικρότερο +improved που θα συναντήσεις θα είναι κάτι του στιλ 5-6%.
Αυτό είναι το ''υπόβαθρο''. Πρακτικά δεν πάει εύκολα πιο κάτω, κανείς δεν μπορεί να είναι αλάνθαστος
Από περίπου το 7% μέχρι 9% είναι εκείνη η περιοχή του +improved που πράγματι σχετίζεται με όλους τους παράγοντες που είπες

Από το 9-10% και πάνω όμως έχει πλέον σχεδόν σίγουρα μεγάλη σημασία ο χειρισμός . Δεν σημαίνει ότι ο παίχτης έχει χαμηλό χειρισμό αλλά ότι έχει χαμηλότερο από αυτόν που πρέπει να έχει για να αντεπεξέλθει στον ρόλο του.

Όμως η αύξηση του χειρισμού είναι ουδέτερος τρόπος να βελτιωθεί το +Improved. Δηλαδή δεν μας ''χαλάει'' την χημεία της ομάδας και μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο.

Για να το καταλάβεις καλύτερα σκέψου έναν παίχτη που κάνει 3 λάθη ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο
Π.χ το 1 προέρχεται από την πάσα του, άλλο ένα από τον χειρισμό και το τρίτο από όλους τους άλλους παράγοντες μαζί.

Εάν πάμε να του μεγαλώσουμε την πάσα (για να αποφύγουμε το λάθος) , θα του ανεβάσουμε επίσης το T.W που δεν είναι απαραίτητο ότι μας ευνοεί (και έτσι να κάνουμε κακό στην ομάδα μας)

Αλλά ας υποθέσουμε ότι η αύξηση του team work τυχαίνει να ''βολεύει'' την ομάδα μας. Αφού θα τον κάνουμε πιο οργανωτικό από ότι ήταν θα υπάρξουν ''προσαρμογές'' σε άλλες θέσεις μέσα στην ομάδα όσον αφορά το team work. Δηλαδή θα βελτιώσουμε το + Improved στον παίχτη αλλά θα αλλάξουμε ταυτόχρονα-έστω και λίγο- την εικόνα και των συμπαιχτών του. Θέλει εμπειρία αυτό για να γίνει σωστά.

Όμως το λάθος που έρχεται από τον χειρισμό είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστούμε. Απλά μεγαλώνουμε τον χειρισμό.

Για το τρίτο λάθος (που έρχεται από τους άλλους παράγοντες) πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι μέσα από τα skill (τουλάχιστον άμεσα)

Συμπερασματικά
: Όταν το +Improved πατάει σε τιμές περίπου 9%+ είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει βάλει το χεράκι του σημαντικά και ο χειρισμός. Μόνον αυτός; Όχι! Αλλά με ένα +1 στο han εύκολα και χωρίς ρίσκο και επιπλοκές μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας

Είναι λοιπόν ο ''άκακος'' τρόπος να πάρουμε μία χειροπιαστή βελτίωση. Η πάσα μπορεί (υπό συνθήκες) να δώσει παραπάνω αλλά έχει ρίσκο.

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
167507.743 in reply to 167507.742
Date: 9/14/2013 8:31:38 PM
Overall Posts Rated:
4343
Θελω να κανω μια παρενθεση με κατι ασχετο με το θεμα που αναπτυχθηκε τελευταια.

Ξερουμε ολοι (πιστευω) το εργαλειο του coach parrot. Απο οτι εχω δει ειναι αρκετα ακριβες στον υπολογισμο των ratings.
Εστω οτι επαιξα εγω ενα ματς με Εσωτερικη Απομονωση και Εσωτερικο Box, σημειωνω τα ratings που μου εμφανισε το ΒΒ.
Επειτα, παω στο εργαλειο και βαζω τους παικτες με τις σωστες καταστασεις-λεπτα-θεσεις κλπ κλπ, ολα οπως ηταν στο ματς αλλα για καποιο αλλο εσωτερικο συστημα (πχ Κοιτα Μεσα/2-3). Σημειωνω και αυτα τα ratings.
Ειναι (σχετικα) ασφαλες να συγκρινω τα μεταξυ τους ratings ωστε χονδρικα να δω τι χανω-κερδιζω με το καθε τακτικο στησιμο?

*Δεν ξερω/ειδα αν εχει συζητηθει κατι ηδη για αυτα τα νεα συστηματα σε καποιο αλλο νημα.
Αν υπαρχει ηδη ας με κατατοπισει καποιος.

This Post:
00
167507.744 in reply to 167507.743
Date: 9/15/2013 10:58:17 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλημέρα, δύο πραγματάκια για αυτό που ρωτάς.

α) Η εσωτερική απομόνωση δεν είναι εσωτερικό σύστημα αλλά ουδέτερο. Πιο πολύ κοντά είναι στην βασική επίθεση παρά στο κοίτα μέσα

β) Ναι το να κοιτάς τα ratings για να βγάλεις μία πρώτη χοντρική γνώμη για τα συστήματα είναι εντελώς σωστό! Αλλά μέχρι εκεί. Όλες οι πραγματικά ουσιαστικές λεπτομέρειες βρίσκονται αλλού π.χ PP100

Όμως τα ομαδικά ratings μας δίνουν μία πρώτη αίσθηση. Τα πιστεύουμε , τα μετράμε , τα συγκρίνουμε αλλά πάντα με πολύ μεγάλη επιφύλαξη!

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement