@ al_said
Moi zawodnicy, którzy mieli ponad 80 minut gry mają formę na poziomie 8-7. Reszcie (tzn. tym z przedziału 45 - 80) forma waha się z reguły pomiędzy poziomem 8-9, choć dosyć często spada też na 7, co w zeszłym sezonie nie zdarzało się zbyt często.
Faktem jest, że wahania formy w tym sezonie są chyba większe niż w zeszłym, ale nie mam żadnych "przecieków" skąd to się może brać.
A co do lekarza, to wciąż mam bez specjalizacji (2 poziom).
@ Aric
Od jakiegoś czasu wrażenie (patrząc na moich treinisi), że wzrost ma bardzo istotne znaczenie. Koleś, który ma potencjał na poziomie allstar (211cm), ale jest o 5 cm wyższy od "wieloletniej gwiazdy" (206cm), po dwóch sezonach treningu praktycznie dogonił go umiejętnościami. Myślę, że różnica wzrostu jest na tyle nieduża, że musiało trochę potrwać, aby się niemal zrównali w skillach, ale gdyby ten "gwiazdor" był jeszcze niższy (i różnica wynosiłaby np 10 cm), to jestem przekonany, że już dawno by go przegonił. Trzeci z trenowanych zawodników (nieco młodszy o potencjale "gwiazda" ma tylko 201cm i trenuje wyraźnie wolniej niż tamci w jego wieku). Wydaje mi się, że należałoby się zastanowić jaki wzrost jest optymalny dla danej pozycji treningowej, bo wg mnie zawodnik wyższy niż optymalny wzrost trenuje szybciej, a niższy wolniej (choć teoria o przedziałach wzrostowych też ma sens).