BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XX.

Kérdés és csevegő XX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
230274.737 in reply to 230274.735
Date: 3/15/2013 11:59:35 AM
Overall Posts Rated:
350350
felesleges odaadni valakinek, aki nem fogja tudni eltartani.

Pont ez a kulcsa, de nem úgy ahogy gondolod. Miért jó, ha nincs a játékosért tolongás hazai csapatoktól? Majd jön egy külföldi (netán még tréder is) és elviszi előlünk? Az senkinek nem jó! Nem jó a magyar közösségnek, mert elvittek egy tehetséget. Nem jó a klubnak, mert pl aprópénzt kapott érte, ahelyett, hogy felhajtották volna az árat a magyarok a külföldivel versengve.
(Egyeseket ha elvisznek külföldre elég fura körülmények közt edzenek pl :Radnait Kínában......stb..stb. vagy egyáltalán nem azt edzik, ami logikus/elvárt lenne > Pádár)
Megint csak oda tudok kilyukadni, ha itthonról senkinek sem kell, akkor ne eresszük el külföldre, mert ott elbarmolják 70-80%-ban, inkább maradjon az anyaklubban.

És innen folytatódik a sztori, hogy akkor 6-os edző vagy stadion?! (a 6-os edző nem holmi úri passzió, hanem lassan elvárás az válogatott nevelésnél! Olyanról is tudok, aki 7-es edzővel edzz!)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/15/2013 12:00:48 PM

This Post:
00
230274.738 in reply to 230274.735
Date: 3/15/2013 12:19:15 PM
Overall Posts Rated:
146146
Mégis,hogy nézzük meg,hogy el tudja-e tartani? Hogy kérdezzünk rá?
Kérdezzük meg nem-e nösül vagy nem megy-e férjhez vagy nem lesz gyereke vagy nem vesz-e egy kiskutyát?:-)))
Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Én is 4 osztályban kezdtem a nevelést lett 2 u21-es játékosom lehet nagyválogatott is lesz és még stadiont is épitettem. Szoval csak akarás kérdése:-))

This Post:
00
230274.739 in reply to 230274.738
Date: 3/15/2013 12:28:52 PM
Overall Posts Rated:
350350
Stadionméret, jegyár. De nem ez a pláne, hanem, hogy mit szeretne? Akar-e erősíteni és mennyi pénzből?
Közbejön-e neki váratlan kiadás vagy sem? - pl kulcsmeccs előtt lesérül a legjobbja, azt szeretné pótolni, hogy ne induljon tök esélytelenül a meccsnek..
Ezek a dolgok, amik kevéssé kiszámíthatóak/tervezhetők, ha nincs /nem lehet megtakarításod.
Ott ahol sok 10 millión ül az ember, rippsz-roppsz meg tudja oldani. Itt viszont nehéz, ha nincs "fölösleges" tartalékod.

Na,meg a másik, hogy nem sok ember mondja/mondaná meg az egyenlegét...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/15/2013 12:31:17 PM

This Post:
00
230274.740 in reply to 230274.738
Date: 3/15/2013 1:09:59 PM
Overall Posts Rated:
310310
Egyetértek, csak akarás kérdése. Majd magyarázd ezt el Gilának is légyszi

Don't feed the troll
This Post:
00
230274.741 in reply to 230274.739
Date: 3/15/2013 1:15:51 PM
Overall Posts Rated:
310310
Nem egyenlegekről beszélek. Még csak rá sem kell kérdezni senkinél. Mindenkinek látod a stadionméretét, jegyárait, sőt azt is mennyien mentek ki a meccseire, tehát ki tudod számolni, kb mennyi a jegybevétele. Ha azt látod, hogy tavaly volt meccsenként 160k jegybevétele és bejelentkezik egy játékosért, vállalja a hatos edzőt, stb, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy (harmadosztályban) eltart egy 150k-s keretet, mellé a hatos edzőt, akkor abból nem lesz hosszú távú eltartás, ha a játékosa fog keresni 100k fölött. Ilyenkor nyugodtan el lehet neki mondani, hogy köszönjük, hogy jelentkezett, de inkább hajtson rá a stadionra és ha majd lesz 250k jegybevétele, akkor jöjjön vissza. Ha hagyjátok, hogy csinálja a hülyeséget, akkor a játékos is kuka lesz és a menedzser is elkedvetlenedik. Inkább ne edzzen válogatottnak, csak saját célra, mondjuk két évig és utána 10-20 szezonon keresztül lesz egy megbízható nevelőcsapatotok.

Don't feed the troll
This Post:
11
230274.742 in reply to 230274.741
Date: 3/15/2013 2:28:34 PM
Overall Posts Rated:
350350
Azzal kezdtem, hogy stadionméret+jegyár :P

Ezután csak egy kérdésem maradt: ki edzzen, ha azt se hagyjuk,aki szeretne edzeni?

Ugyanis pont arról beszéltem eddig, hogy 18 éves korosztályban az 5 posztra jut cca 30-32 edző csapat
Pl 8-10 edzz irányítót, 5-6 dh-át, 5-6 bd-t és 10-11 ecs/c-t.
Nagyjából belőlük lesz pár ember lemorzsolódása után (sérülések, játék abbahagyása stb..) U21-es válogatott.
Ebbe beleszámolom a magas potokat is, ami az NT-re megy részben.
Kik jelentkeznek 18 évesekre? Nagyjából kezdő csapatok vagy pár visszatérő edző a 3-ból, akinél körbeért az edzési ciklus.
Nincs más választás, nem jön ide MKL-ből, de még 2. ligából is alig valaki, hogy adjatok már egy ropogós 18 évest..

Azt is írtad, hogy nem jól osztjuk le a draftoltakat. De ha csak 30 csapat szeretne edzeni, kinek másnak adjunk még embert? (Max külföldinek tudnánk, de azt nem komázom, csak problémákat szül, mint az esetek 80%-ban...)

Ha tudnál erre valami jobb rendszert, azt kifejthetnéd. Addig, amíg csak 2-3 tucat csapat edzz 5 posztra nem tudunk csodát tenni, ha összesz..juk magunkat sem.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/15/2013 2:30:54 PM

This Post:
00
230274.743 in reply to 230274.735
Date: 3/15/2013 3:29:24 PM
Overall Posts Rated:
4343
Mindenben egyetértek veled, nagyon jó észrevételeid vannak. Ment a +1.

Én is viszonylag normális méretű stadit építettem, és folyamatosan fejlesztem. Van értelme!

Viszont az tényleg arcpirító, amennyi bevétel a playoffban becsorog. Aki 3-4. helyen jut be (és nem nyeri meg) annak egész egyszerűen nem éri meg, sőt ráfizetés. Eleve csak fél bevételt kap. Hogy is van ez?
Akkor már miért nem lehet a PO-ra külön jegyárakat beállítani úgy, hogy garantáltan jól járjanak a csapatok? Nem valami irreális pluszpénzről beszélek, de a való életben is drágábban eladható - ill. keresettebb is! - egy rájátszásra szóló jegy, mint az alapszakaszi... És mindig van olyan csapat, aki csak 1 meccset játszik.

From: SkayHUN

This Post:
00
230274.744 in reply to 230274.743
Date: 3/16/2013 1:20:41 AM
Overall Posts Rated:
113113
Az 1-2. is csak fél bevételt kap :) Már senkinek nem éri meg.

Message deleted
This Post:
22
230274.746 in reply to 230274.742
Date: 3/16/2013 1:55:03 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem azt mondtam, hogy rosszul osztjátok le az embereket, csak hogy én nem így csinálnám. Mivel a mostani rendszerrel vannak problémák, meg kéne próbálni valami mást. Inkább legyen 2-3 sikertelen év és utána ne legyenek eltartási gondok az elkötelezett nevelőcsapatoknál.

Leírod, hogy 30-32 csapat edz U21-re játékost. Őszintén szólva én azt hittem, hogy kevesebb, de akkor még könnyebben meg lehet csinálni a fejlesztéseket (nem egyszerre). Vegyük pl az irányítókat. Állításod szerint 8-10 csapat edz irányítót, mivel a legtöbben 2-3 játékost edzenek egyszerre, ez kb 20 irányítót jelent. Kell ennyi? Nem. Ebből a 8-10 csapatból a két legkisebbet (bevételt tekintve) nyugodtan el lehet küldeni stadiont fejleszteni. Ez alatt nem azt értem, hogy ne is eddzen, én a következő képpen kezelném:
Rámír egy kezdő csapat, hogy ő edzene U21-re centert, hajlandó egyposztos edzést adni és hatos edzőt tartani. Megnézem az adatlapját, előző szezonban kezdte, van egy 7000-es stadionja, meg egy 80ezres kerete. Látom, hogy nem fogja tudni eltartani a centerét 20 éves kora után. Megírom neki szép udvariasan, hogy mivel kezdő, ne akarjon ennyire fejest ugrani, felajánlom neki, hogy kap egy kevésbé jó embert, akit eszébe ne jusson hatos edzővel edzeni, csak ötössel. Megmondom neki, hogy nagyon-nagyon-nagyon fontos a számomra, hogy ő állítson össze egy edzéstervet, annak megfelelően eddze a játékosát, vezessen róla naplót (egyrészt nem érzi úgy, hogy parkolópályán van, másrészt pont neki lesz segítség ez a két évnyi extra tapasztalat). Leírom neki továbbá azt is, hogy 19 éves kor végén (azaz két szezon után) kap egy másik, most már sokkal jobb játékost emellé, akit hatos edzővel edzhet, de addig is legyen szíves a stadionját felhúzni legalább 12ezresre.
Aki ezt nem tudja elfogadni/teljesíteni, arra szerintem ne is bízzatok válogatott esélyes játékost, mert nincs meg benne az a kitartás, ami kell. A szalmaláng-életű lelkesedésből soha nem lesz komoly munka. Az a baj, hogy most is azt látom, hogy csak az számít nektek, hogy valaki jelentkezett edzeni és nem mérlegelitek, hogy mennyire komoly, mennyire reális az, hogy ő kineveljen egy válogatottat. Írtad pl a lemorzsolódást. Edzenek 20 irányítót, ebből bekerül 4 a keretbe. A többiből is biztos van, aki nem úgy fejlődik, ahogy kell, bekapott egy hosszú sérülést és lemaradt, egyéb kívülálló okok. De ugye reális azt feltételeznem, hogy ebből a 20 emberből minimum 4 azért morzsolódik le, mert a tulaj nem tudja eltartani (itt segítene a stadionépítés), vagy mert egyszerűen nem követi, amit kértek, azaz elfogyott a lelkesedés (itt segítene, amit írtam az előbb, aki hajlandó két évig várni, annál nem fog elfogyni a lelkesedés)

Nem kell ezt mindenkinél eljátszani. Idén a két legkisebb stadionnal rendelkező csapatnál elkezdeni. Jövőre csak egy csapatnál. Utána megint kettőnél, ekkor már visszakerül a körforgásba az első két csapat.

Don't feed the troll
This Post:
11
230274.747 in reply to 230274.742
Date: 3/16/2013 1:55:28 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ami a draft leosztást illeti, azért mondtam, hogy nem jól osztjátok le, mert nem mérlegeltek. Odaadjátok az első csapatnak, aki jelentkezik. Én is többször jártam már úgy, hogy edzettem volna, átnéztem az átigazolási listát, megtaláltam a nekem tetsző ifit, erre már be volt írva fórumra, hogy XY viszi. Hozzáteszem, negyedosztályú csapat volt, kis stadionnal, én meg akkor még a II.2 stabil tagja. Megkerestem az éppen aktuális scoutot, hogy kéne nekem a srác és nem tudnának-e a kisebbik csapatnak mást keresni. A scout közölte velem, hogy már odaígérte annak a csapatnak, de nagylelkűen felajánlott egy erősen középszerű, sztár potos emberkét a kinézett szupersztár helyett. Na szerinted fogok én ezután nevelőnek jelentkezni?
Visszatérve a draft leosztásra, szedjétek össze előre, hogy ki jelentkezne nevelőcsapatnak, nézzétek meg, ki mennyire komoly. Komolyság alatt itt azt értem, hogy esélyes-e eltartani egy válogatott játékost, mióta játszik, esetleg edzett-e már a válogatottnak. A jobb játékosokat a komolyabb jelentkezőknek kéne odaadni és nem annak, aki pár hete kezdte a játékot, fogalma sincs a pénzügyekről, megígér mindent: hatos edzőt, egyposztos edzést. Elhiszem, hogy ti örültök, hogy egyáltalán valaki jelentkezik edzeni, de abból senkinek nem lesz haszna, ha az új menedzser húzza két évig, aztán vagy csődbe megy, vagy abbahagyja az egész edzést és nem foglalkozik többet a válogatottal.

Don't feed the troll
Advertisement