BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246064.737 in reply to 246064.736
Date: 1/9/2014 2:52:37 PM
Overall Posts Rated:
350350
És ne hallgass senkire sem

Ezzel nem tudok egyetérteni! Az u21 csapatmunka, így vastagon kiemelve csapatmeló.
Szét kell osztani a feladatokat és scoutokra rábízni a felelősséget a neveltetésben. A kapitány dolga meg, hogy összehangolja a scout team munkáját illetve a 21 éveseket figyelje fokozottan.

Az utóbbi időben számos hibapont vagy lyuk keletkezett a gépezetben:

1) Nincsen normális passer ir játékosunk, ami részben már Domi és scout csapatának felelőssége illetve a nevelők "trehánysága" is. A scoutok dolga, hogy jobb híján "kiverjék" a nevelőből az edzést.. Nálunk régen nem volt ilyen eset, mint most.. jöttek maguktól a nevelők, ha 3 hétig nem tudtam jelentkezni náluk. Jó kapcsolatot kell kiépíteni velük és állandó felügyeletet tartani a játékosuk felett. Sok esetben még éves egy ízben sem kontrollálták domiék a játékost. Pl van olyan játékos, aki úgy u21 esélyes, hogy hogy rá se néztek a scoutok. Ez óriási hiba.

Régen folyamatosan figyelve volt a 19-20 éves brigád is és azonnal közbeléptünk, ha hiba lépett fel. Voltunk régen is kisebb-nagyobb szarban, de azt át tudtuk hidalni ha mással nem is, de alternatív megoldásokkal.

2) Miért nem lehetett a kritikus játékosok formáját normális játékidővel kipofozni a héten. Rájuk írni, akár napi szinten is, hogy ne játsszon csak 75-80 percet a héten.. Tudom,hogy sokszor a random elront ja a formát. DE azért 7-esből 5-re lerontani, azt túljátszatással lehet. Hiba ez is, hogy bizonytalan tulajdonos játékosa behívásra került.
Nézd meg mit csinál cimi! Ő nem tette be a Fónagy/Ferling centerpárt, mert a tulaj kiszámíthatatlan volt és dafke túljátszatta őket. Nálam is voltak esetek, hogy nem hívtam be a játékost, mert előre felmértem, hogy heti 96-120 percet fog kapni és a tulaj nem kommunikál. Nem lett behívva hiába fért volna el a csapatban.

3) A grúz meccs 2-3 vs mnf bakiját 1000-szer túltárgyaltuk. Kár érte, elkerülhető vereség volt.

Én elmondom most is a problémákat, ha úgy gondoljátok, akkor legyetek önfejű, makacs emberek, DE a vegyétek tudomásul, abból semmi jó nem fog születni. Minden véleményre adni kell , DE az a minimum, hogy meghallgatjátok és meghalljátok. (Ezt most az összes kritikát megfogalmazó nevében is mondom, mint dzsevasz vagy ww)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/9/2014 2:58:31 PM

This Post:
00
246064.738 in reply to 246064.737
Date: 1/9/2014 3:00:06 PM
Overall Posts Rated:
66
Figyelj!

Egy dolgot látok, te csak a fezsültséget növeled. Ne írogass ide, inkább indultál volna az u21 szövetségi kapitánya címér. Annyira nagy a szád, csak nem tudom mire. Neveltél már u21-re fiatalt? Ahogy látom a keretedet, nagyon nem!!! Ha ennyire nagy a szád, akkor álljál neki, vegyél 18 éveseket és neveld őket. Hihetetlenül nagy pofád van. Csak nem tudom mire fel. Pofázol itt egyfolytában, de nincs egy fiatal sem a csapatodban. Inkább csinálj valamit, nevelj fiatalokat, aztán akkor legyen nagy szád. Addig amíg te nem teszel semmit sem az u21-ér, addig ne szövegelj!!!!!!!!

Last edited by Nagyfalco at 1/9/2014 3:01:12 PM

This Post:
00
246064.739 in reply to 246064.738
Date: 1/9/2014 3:06:23 PM
Overall Posts Rated:
350350
Na-na, higgadj le...

4 azaz négy u21 játékosom volt és 16 szezonon át neveltem őket

1. Kenesei Gyula Eb bronzérmes
2 Torgyán Mihály
3. Zimmermann Miklós
4. Verebes Döme

továbbá u21 stábtagként 10 szezon át scout voltam és közben 2 szezonon át u21 kapitány
csekkold le a 17. szezon meccseit, 100%-osan nyertük a vigaszági vb-t Szlovákiában

És mivel elértem a maximumot, úgy döntöttem soha nem leszek már kapitány.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/9/2014 3:10:36 PM

This Post:
11
246064.740 in reply to 246064.739
Date: 1/9/2014 3:18:16 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155

És mivel elértem a maximumot, úgy döntöttem soha nem leszek már kapitány.

Gila légyszi ne nevetess hogy a vigaszági a maximum ebben a játékban.

This Post:
00
246064.741 in reply to 246064.740
Date: 1/9/2014 3:20:24 PM
Overall Posts Rated:
350350
Magyar szinten az. Sosem fogunk junior vb-t nyerni,most megmondom és sajnálom, de ez a helyzet. Még a vb-re se tudunk kijutni újabban, sőt annak az előszobája az EB 12 is távol van tőlünk most..

This Post:
11
246064.742 in reply to 246064.736
Date: 1/9/2014 3:23:38 PM
Overall Posts Rated:
411411
Teljesen egyetértek veled. Az elmúlt időszak egyik legvelősebb üzenete volt ez. Régebben én már sokszor vitatkoztam ez ügyben itt a fórumon. PL fazekas áránál, vagy borgulya átigazolásánál is hatalmas vitáim voltak amikor draftolták őket.

És ne hallgass senkire sem.

Ez érdekes hozzáállás. Nekem csak egy kérdésem van, ez az ő csapata vagy a közösségé? Csapatba dolgozik, legalább annyira a közösség érdeme az, hogy eredményeket érünk el, vagy, hogy szarul megy mint az övé. Ha kritizálhatóak a scoutok a munkájuk miatt, akkor rajtuk is van felelősség. Ha van felelősség, akkor valamilyen szintű beleszólásuknak is lennie kéne. Ha a scoutoknak és a közösségnek nincs felelőssége és beleszólása, akkor a kapitánynak van kizárólag. Ez esetben a teljes felelősség őt terheli, ebbe beleértve a gyenge játékos állományt és a vereségeket is!

Szerintem nem baj, ha egy ilyen meccs után mint ami most volt, ilyenek a reakciók. Ez azt jelenti, sokakat érdekel a csapat és az eredmény, magukénak tekintik a csapatot. Elvileg ezt akarjuk elérni, hogy mindenki ki akarja venni a részét, és magának tekintse. Ha rosszul megy valami miatt normális, ha ezt szóvá teszi itt bárki. viszont ügyelni kell arra is, ha valaki ügyes és hozza az eredményt, azt dicsérni kell és megbecsülni! Domi az előző szezonban szuper eredményt ért el, normális az, hogy megnőtt az étvágyunk, és egy ilyen ügyes managertől sokat várunk a következő 2 szezonba is. Újra indult, egyértelműen meg lett szavazva neki a bizalom. Kétség se fért hozzá, hogy alkalmas, gondolom ezért nem indult el vele szemben senki. Viszont megnövekedett vele szemben az elvárás, ez plusz nyomást helyez a vállára, amit bírnia kell. Ha rosszul megy bírnia kell a kritikát, ha jól megy fürdőzhet a dicsőség fényében.

Nekem szimpatikus volt, hogy beismerte azt, hogy hibázott. Remélem tanult az esetből, és remélem ki tudja majd hozni a maxot ebből az idényből is! Továbbra is töretlen szerintem a közösség bizalma.

From: Domi
This Post:
00
246064.743 in reply to 246064.742
Date: 1/9/2014 3:37:19 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Sziasztok !

egy kis felvezetés a román - magyar előtt.

3játékosunk nem tudta hozni sajnos a perceket a keretből 1kevesebb játszott 2 pedig túljátszotta magát.
ebből az egyiktől formaedzést kértem.

a többiek elvi szinte rendben vannak remélem látni is fogjuk a gyümölcsét.
ő sajnos az egyik legnagyobb probléma, talán a leghasználhatóbb játékos lenne kint de a tulajdonos dec 23-óta inaktív:
(28961649)

van 2-3játékos a talonban akiket adott esetben és forma mellett be tudok hívni.

ahogy nézem a románok is hasonló cipőben járnak van náluk is 2-3túljátszás.

holnap délelőtt okosabbak leszünk aztán majd szombat este még okosabbak...

This Post:
33
246064.744 in reply to 246064.734
Date: 1/9/2014 5:18:47 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Nagyon irreális áron rakjuk ki a 18 éveseket, ha meg még véletlenül valaki legendát talál, még drágábban. Nem tud az ember normális játékost vásárolni, mivel mindenki a draftból akar megélni. Ezen kellene változtatni, nem a beállításokon.

Picit felpiszkáltál ezekkel a mondatokkal,mert nekem is volt korábban hasonló véleményem,de úgy voltam vele,hogy a hazai mégiscsak a miénk,meg hogy némi áldozat azért elvárható... Most utánanéztem nálam számszerűen.

Kimondottan edzeni vett magyar játékosaim árai az utolsó néhány szezonban (zárójelben az eladási árak):

Berényi Miksa: 2,6M (3M)
Bajzát Renátó: 1,5M (1,25M)
Göröcs Zsolt: 800ezer (750ezer)
Rudas Albert: 1M (1,3M)
Hinkó Olivér: 1,2M (500ezer)

Mindent összevetve eladásuk után -300ezerben voltam.

Ugyanez külföldieknél:

Nyikolaj Burenin: 175ezer (2,6M)
Jotautas Dzekonskis: 1ezer (270ezer)
Gennaro Finocchiaro: 811ezer (1,5M)
Karolis Lisickinas: 610ezer (700ezer)
Kwan Soon How: 224ezer (876ezer)
Matteo Cecere: 1M (1,4M)

Az egyenleg itt + 4,5M!

Nyilván a bagóért vett külföldiek (Burenin,Dzekonskis,Kwan) vételárait a potjuk indokolta-de ez a különbség komolyan mellbe vágott! Hibáztatható bárki,ha féláron vesz külföldit? Nyilván nem.Elvárható bárkitől,hogy ilyen árak mellett hazai játékost neveljen?Nyilván nem. Túlárazottak a draftjaink?Igen,és az nem jó nekünk!

Most csúnyát mondok:lehet,hogy egy kicsit vissza kellene venni pár szezonra ebből a "mindenki maradjon itthon" szemléletből-és máris reálisabb árakon lehetne magyart venni a piacon!Hosszabb távon az idősebb játékosok árát is lenyomná,mert a tréderek is leszoknának rólunk!Az is igaz,hogy ennek viszont a válogatottak láthatnák kárát-de könyörgöm,lassan már az az érv sem áll meg,hogy legalább jó helyre megy a pénz,mert magyar klubot támogatok!

Csak néhány példa: harmadból megvettem az egyik fiút.A tulaj mit csinál? Gyorsan vesz belőle néhány világtalan külföldit.Feljut? Csudákat.Pénz itthon maradt? Persze,hogy nem!Kit is támogattam???

Másik vétel-kottára ugyanez.Akkor most?

This Post:
00
246064.745 in reply to 246064.744
Date: 1/9/2014 5:26:15 PM
Overall Posts Rated:
310310
Mondtuk már páran ugyanezt. Mondjuk én is nemrég költöttem 1,85 millát három fiatalra, akikért az életben nem fogok ennyit kapni, dehát nem is az volt a cél.
Amúgy teljesen egyetértek.

Don't feed the troll
From: Domi

This Post:
00
246064.746 in reply to 246064.745
Date: 1/9/2014 6:14:57 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
ezekből a játékosokból úgy gondolom hogy kivétel nélkül akkora hasznot lehet(ett) csinálni mint amiket irtál.
a lista nem teljes..
(32247680) 64ezer külföld
(32246356) 500ezer külföld MVP jó draft

(32246173) 34külföld szupersztát
(32246935) 306ezer külföld legenda
(32247458) 555 MVP -Charlie
(32246142) 42ezer külföld

tavaly:
(31195852)299 külföld
(31196765) 308ezer külföld nagyon jó draft
(31195231) 377 MVP egyik legjobb draft volt tavaly
(31194353) 281 külföld nagyon multis szepersztár

ellenpélda
ő most 20éves megvették itthonra "edzeni"
(30223907) 821ezerért vették meg szupersztár és most mi van vele...

alapvetően az ilyenek nagyon problémásak:
(32247202) 300ezerért írtam neki hogy tegye ki úgyis többért fog elmenni..

szóval az egészből azt szeretném levonni hogy nem feltétlen az a megoldás hogy csak külföldre menjenek a játékosok..

eddig se kértem olyat hogy pl az utolsó játékost vki vegye meg mert különben végünk.. nem is kell megvenni ennyiért , 25. szezon draftban oda is irtam az melle akit sokalltam én is..
de látjátok hogy lehet venni magyart is olcsón...
csak valahogy ugy vagyunk vele ha nincs 3*7.es induló akkor az már nem annyira jó, külföldinél ezt jobban elnézzük mert ott nem feltétlen akarjuk hogy u21.es legyen pl... hanem inkább multi aztán eladás.

10db játékos maradt itthon idén is a listából az utolsó számításomnál ami azért nem egy nagy szám.. mégis jobb mint tavaly.. mert akkor kb 5 játékos maradt itthon azok közöl akik jó indulókkal rendelkeztek.

régebben más volt a helyzet ez biztos, de az utolsó 2-3szezonban akár 40-50példát is tudok mutatni hogy viszonylag olcsón mentek külföldre jó indulókkal fiatalok...

szóval a mindenki maradjon itthon sajnos már most sem működik.. és nem csak az árak miatt hanem mert kevesen edzenek..

én is ugy vágtam ennek a draftnak neki hogy veszek egy 5-6os edzőt aztán újra edzek de sajnos mégsem jött úgy ki most meg kivárok mi lesz...

This Post:
00
246064.747 in reply to 246064.737
Date: 1/9/2014 6:21:31 PM
Overall Posts Rated:
188188
1) Nincsen normális passer ir játékosunk, ami részben már Domi és scout csapatának felelőssége illetve a nevelők "trehánysága" is.

Na most aztán elég legyen. Szögezzük le előre nem Domi-t védem!Majd kiáll magért.
Hogyan lehetne a felelőssége az, hogy az egész BB játékos menedzserek összessége nem edzett olyan játékost mint amire most szükség lenne? Nehogy már! Mellékesen mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik a meglévő szabályok között.
Inkább nem ragozom.

Advertisement