Nagyon irreális áron rakjuk ki a 18 éveseket, ha meg még véletlenül valaki legendát talál, még drágábban. Nem tud az ember normális játékost vásárolni, mivel mindenki a draftból akar megélni. Ezen kellene változtatni, nem a beállításokon.
Picit felpiszkáltál ezekkel a mondatokkal,mert nekem is volt korábban hasonló véleményem,de úgy voltam vele,hogy a hazai mégiscsak a miénk,meg hogy némi áldozat azért elvárható... Most utánanéztem nálam számszerűen.
Kimondottan edzeni vett magyar játékosaim árai az utolsó néhány szezonban (zárójelben az eladási árak):
Berényi Miksa: 2,6M (3M)
Bajzát Renátó: 1,5M (1,25M)
Göröcs Zsolt: 800ezer (750ezer)
Rudas Albert: 1M (1,3M)
Hinkó Olivér: 1,2M (500ezer)
Mindent összevetve eladásuk után -300ezerben voltam.
Ugyanez külföldieknél:
Nyikolaj Burenin: 175ezer (2,6M)
Jotautas Dzekonskis: 1ezer (270ezer)
Gennaro Finocchiaro: 811ezer (1,5M)
Karolis Lisickinas: 610ezer (700ezer)
Kwan Soon How: 224ezer (876ezer)
Matteo Cecere: 1M (1,4M)
Az egyenleg itt + 4,5M!Nyilván a bagóért vett külföldiek (Burenin,Dzekonskis,Kwan) vételárait a potjuk indokolta-de ez a különbség komolyan mellbe vágott! Hibáztatható bárki,ha féláron vesz külföldit? Nyilván nem.Elvárható bárkitől,hogy ilyen árak mellett hazai játékost neveljen?Nyilván nem. Túlárazottak a draftjaink?Igen,és az nem jó nekünk!
Most csúnyát mondok:lehet,hogy egy kicsit vissza kellene venni pár szezonra ebből a "mindenki maradjon itthon" szemléletből-és máris reálisabb árakon lehetne magyart venni a piacon!Hosszabb távon az idősebb játékosok árát is lenyomná,mert a tréderek is leszoknának rólunk!Az is igaz,hogy ennek viszont a válogatottak láthatnák kárát-de könyörgöm,lassan már az az érv sem áll meg,hogy legalább jó helyre megy a pénz,mert magyar klubot támogatok!
Csak néhány példa: harmadból megvettem az egyik fiút.A tulaj mit csinál? Gyorsan vesz belőle néhány világtalan külföldit.Feljut? Csudákat.Pénz itthon maradt? Persze,hogy nem!Kit is támogattam???
Másik vétel-kottára ugyanez.Akkor most?