Soupeř včera zahrál přesně to, co jsme čekali, a bohužel jsme neměli šanci jeho převaze pod košem čelit. Vydrželi jsme to do poločasu, ale jakmile se vyfauloval Dzurko, estonského centra už jsme nebyli schopni ubránit. Náhradní PF Vejvara odehrál v základu dobrý zápas, ale Urbánka plně nahradit nemohl. Zcela jsme vyhořeli v útoku na perimetru, všichni 4 naši guardi byli v útoku neškodní - dohromady dali jen 10 (!) bodů, trojky 1/15 - je to možná signál, že bychom měli posunout kritéria pro střelbu a dostřel, protože to nebylo poprvé. Ale nutno říci, že o mnoho více bodů svým soupeřům nedovolili, v obraně to klapalo. Nejlepší náš hráč i střelec byl tedy opět SF Široký, který je podle mě v této sezoně, společně s Urbánkem, kandidátem na MVP týmu.
Skončili jsme jen kousek od cíle, ale takový je život... Výsledek je určitě úspěch, ale s trochu hořkou příchutí, protože v nejsilnější formě a sestavě bychom na Estonce i ve finále na Belgičany měli velké šance. Ale to už teď nezjistíme...
Protože to byl můj poslední soutěžní zápas ve funkci kouče U21, dovolte malé shrnutí.
Za 4 sezony jsme odehráli 37 zápasů v kvalifikaci ME a Turnaji útěchy, se skore 30:7. Bohužel, z kvalifikace jsme se na ME nedostali, a zejména v minulé sezoně to považuji za svůj osobní největší neúspěch - neprošli jsme dál jen na horší skore po velmi nepříjemné porážce v posledním zápase skupiny od Černé Hory. Probojovat se na ME zůstává hlavním úkolem pro mé následovníky, protože Turnaj útěchy je, při vší úctě, pouze "soutěží pro poražené".
V každém případě bych rád poděkoval všem manažerům, kteří připravovali své hráče pro náš reprezentační tým, mnohdy i za cenu rezignace na úspěch svého vlastního klubu. Velký dík patří i mým spolupracovníkům z realizačního týmu, bez kterých by úspěchy týmu byly nemyslitelné, a mají na nich opravdu lví podíl.
Takže ještě jednou díky vám všem, bylo mi opravdu ctí s vámi spolupracovat :-)
V tomto týdnu jako obvykle začnu s přebudováváním týmu tak, aby nadcházející přáteláky hráli již jen 20-letí hráči. Budu se také věnovat aktualizace databáze, tak se prosím nedivte oznámením o povolávání vašich hráčů do U21, je to nejrychlejší způsob, jak zjistit skilly hráčů, a nemusím vás obtěžovat s jejich zasíláním.
Pokud někteří z vás mají v úmyslu hráče ze současné soupisky U21 prodávat, dejte mi prosím vědět BB-poštou.