BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dock

To: Dock
This Post:
00
235782.747 in reply to 235782.1
Date: 3/9/2014 8:23:07 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Tabela ABA lige
3 kola pre kraja, Buducnost igra poslednji mec 23 kola 10.03

1 Crvena zvezda----23-19-4
2 Cedevita-----------23-17-6
3 Partizan NIS-------23-15-8
4 Cibona-------------23-15-8
5 Budućnost VOLI--22-14-8

Raspored do kraja

23. kolo
Budućnost VOLI : Igokea

24. kolo
Zadar : Crvena zvezda Telekom
Partizan NIS : Szolnoki Olaj
Cedevita : Budućnost VOLI
Igokea : Cibona

25.kolo
Široki Primorka : Cibona
Cedevita : Igokea
Crvena zvezda Telekom : MZT
Budućnost VOLI : Partizan NIS

26.kolo
Cibona : Crvena zvezda Telekom
Mega Vizura : Budućnost VOLI
Partizan NIS : Cedevita

Medjusobni skor (odlucuje ako dva tima imaju isti broj pobeda):
Cibona : Budućnost VOLI 1-1 (+3 za Cibonu)
Partizan NIS : Cibona 1-1(+5 za Partizan)
Partizan NIS : Budućnost VOLI 1-0 (+7)

This Post:
00
235782.748 in reply to 235782.747
Date: 3/9/2014 8:32:41 PM
Overall Posts Rated:
5858
Nadamo se da ce tabela biti ovakva i pred pocetak F4 ;)

This Post:
00
235782.749 in reply to 235782.748
Date: 3/10/2014 5:36:07 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Duel Partizana i Zvezde u polufinalu je nesto sto bi svi zeleli da izbegnu, od branitelja intersa srpske kosarke do vlastodrzaca u oba ova kluba.
Prevelik je broj kombinacija do kraja pa nisam ulazio u sta bi bilo kad bi bilo
Za Partizan idu dva teska gostovanja (Buducnost, Cedevita) ali je pozitivno sto sve zavisi od njih

This Post:
00
235782.750 in reply to 235782.749
Date: 3/10/2014 5:37:43 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Euroleague final 2002 - Revisited
Kinder-Panatanaikos

http://www.in-the-game.org/when-bodiroga-took-on-bologna/

This Post:
00
235782.751 in reply to 235782.750
Date: 3/10/2014 5:42:08 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
How to Train Your Dragic: The Suns Star Talks About His Evolution

http://grantland.com/the-triangle/how-to-train-your-dragi...

From: Navaro

This Post:
00
235782.752 in reply to 235782.749
Date: 3/10/2014 6:06:08 AM
Overall Posts Rated:
178178
Duel Partizana i Zvezde u polufinalu je nesto sto bi svi zeleli da izbegnu, od branitelja intersa srpske kosarke do vlastodrzaca u oba ova kluba.
Prevelik je broj kombinacija do kraja pa nisam ulazio u sta bi bilo kad bi bilo
Za Partizan idu dva teska gostovanja (Buducnost, Cedevita) ali je pozitivno sto sve zavisi od njih

Samo da te ispravim, Partizan ima samo jedno gostovanje, Buducnosti, Cedevitu docekuje.. Bez obzira na jucerasnji poraz, i sto sam iz suprotnog tabora pa bih voleo neki drugi scenario, ubedjen sam da Partizan dobija sve tri utakmice do kraja :) Sve je tu otvoreno od 3-5 mesta ali generalno Buducnost ima najmanje sanse, treba prvo da pobede danasnju utakmicu sto nece biti lako, a sta tek reci za preostala tri kola gde gostoju Cedeviti i Megi a docekuju Partizan, tu cak nisu ni favoriti ni u jednom mecu.. Kada se tako sagleda ostaje nam borba izmedju Cibone i Partizana za 3 i 4 poziciju gde Partizan ima bolji medjusobni duel a i Cibona koja jedva krpi ekipu nema bajan raspored jer gostuje davljeniku Sirokom kao i Igokei, sve ukazuje da ce ostati ovakav poredak..

This Post:
33
235782.753 in reply to 235782.752
Date: 3/10/2014 6:45:08 AM
Overall Posts Rated:
353353
Sad će protiv Solnoka da se vrati Berta i onda Gagić lepo može na peticu da igra kao starter da ne gledam više ovog mentola Muslija. Možda vam zvuči smešno ali je meni Gagić mnogo bolji igrač od Muslija, samo je Gagić sličan Tepiću po mentalitetu, ima mnogo problema sa samopouzdanjem, ali čim mu se pruži prostor da igra ono što on najbolje zna ume brzo da digne kvalitet igre. Dobijamo Solnok kod kuće, i to igramo prvi u tom kolu, a u Podgorici igramo poslednju utakmicu kola i znaćemo tačno šta nam je činiti, možemo da biramo protivnika. Sve bi trebalo da se završi pre Cedevite, mada ne sumnjam da smo i tu favoriti, iako se može očekivati neka sudijska krađa na toj utakmici ako Cedeviti bude neophodna pobeda. Što se mene tiče možemo komotno i da budemo četvrti i da izbacimo Ćokija iz evrolige sledeće godine, zabole me dal ćemo mi igrati ili ne Evroligu, ali bih voleo da zlom patuljku zakucamo još jedan ekser u sanduk njegovih planova. A posle da krenemo i u košarkašku verziju akcije "ne damo titulu" jer znam da bi ciganima i pored evrolige i svega ipak najdraže bilo da dočekaju nacionalni trofej posle toliko godina.

This Post:
00
235782.754 in reply to 235782.752
Date: 3/10/2014 9:05:06 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Samo da te ispravim, Partizan ima samo jedno gostovanje, Buducnosti, Cedevitu docekuje.. .

My bad...

Kao sto sam rekao postoji mnogo kombinacija, a tu je i mogucnost da Zvezda i Cedevita kalkulisu do kraja sezone.
Cedevita bi mogla da odigra TIE protiv Buducnosti i CT protiv Partizana (da iskoristim BB terminologiju) , samim tim birajuci sa kim ce da igrea polufinale jer je i njima u intersu da izbegnu/izbace Partizan. Naravno moraju da pobede Partizana u zadnjem kolu
Zvezda moze mirno da ceka zadnje kolo i utakmicu sa Cibonom u kojoj moze da kalkulise

Treba uzeti u obzir i da Partizan igra EL i da izgleda nema goriva za 2 jake utakmice nedeljno,

This Post:
22
235782.755 in reply to 235782.753
Date: 3/10/2014 9:25:52 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Sad će protiv Solnoka da se vrati Berta i onda Gagić lepo može na peticu da igra kao starter da ne gledam više ovog mentola Muslija. Možda vam zvuči smešno ali je meni Gagić mnogo bolji igrač od Muslija, samo je Gagić sličan Tepiću po mentalitetu, ima mnogo problema sa samopouzdanjem, ali čim mu se pruži prostor da igra ono što on najbolje zna ume brzo da digne kvalitet igre.

Bertrans je cista trojka, moze da odigra na 4 kao takticka varijanta u napadu (strech 4ka) dok je odbrambeno slab za 4ke koji igraju pod kosem. Kod navijaca Partizana postoji ocekivanje da Bertrans, koji nije igrao 9 meseci, odmah zaigra na nivou na kom je bio pre povrede sto je krajnje nerealno

Sve bi trebalo da se završi pre Cedevite, mada ne sumnjam da smo i tu favoriti, iako se može očekivati neka sudijska krađa na toj utakmici ako Cedeviti bude neophodna pobeda. Što se mene tiče možemo komotno i da budemo četvrti i da izbacimo Ćokija iz evrolige sledeće godine, zabole me dal ćemo mi igrati ili ne Evroligu, ali bih voleo da zlom patuljku zakucamo još jedan ekser u sanduk njegovih planova.

Sa ostrascenim, navijackim stavovima (podvuceno) nemam problem ali molim te nemoj koristiti uvredljive nazive (bold) za igrace, trener, predsednike suprtonog tabora. Takav nacin komunikacije samo bespotrebno dize tenzije i izaziva dlaje svadje. Postoje drugi forumi i portali gde je to dozvoljeno a ako se to desi u ovoj temi, sledi katanac

jer znam da bi ciganima i pored evrolige i svega ipak najdraže bilo da dočekaju nacionalni trofej posle toliko godina.

Ovde si potpuno u pravu

From: Navaro

This Post:
11
235782.756 in reply to 235782.754
Date: 3/10/2014 9:39:54 AM
Overall Posts Rated:
178178
Sumnjam da ce Cedevita kalkulisati nesto jer tesko oni mogu da izbegnu Partizan u polufinalu, mada sve je moguce.. Generalno mislim da Partizan jedini moze da kalkulise da li ce ici sa 3 ili 4 pozicije.. Ipak nije zanemarljiva cinjenica biti bolje plasiran jer ligaski raspored odredjuje ko ide u kvalifikacije za evroligu, jer ako ispadnes u polu-finalu gleda se najbolje plasirani sa tabele iz ligaskog dela i ostaju ti te kvalifikacije da tako pokusas da dodjes do evrolige, uleb kup ti je svakako zagarnatavan kako god okrenes.. :) A sto se tice ovih komentara sto je Gomesljski rekao i kojih ima sve vise, kako ce Partizan gadjati 4 mesto i duel sa Zvezdom mislim da je totalna ludost.. Sada je vec izvesno da ce se F4 igrati u Beogradu, i tu realno za evroligu Zvezda ili Partizan mogu da izvise samo ako igraju medjusobno, i jedni i drugi igraju mnogo bolje na domacem terenu a u medjusobnom duelu tu prodnost nece imati.. A s obzirom koliki naboj nose te utakmice, koliko se bez obzira na formu i trenutno stanje ekipa nikad ne zna ko ce dobiti mislim da ce i jedni i drugi grebati i rukama i nogama samo da se izbegnu u polu-finalu.. I jednima i drugima je od velike vaznosti da i sledece sezone igraju evroligu i sumnjam da zele da se kockaju sa derbijem koji o tome odlucuje.. Ne smem ni da zamislim na sta bi ta utakmica licila i kako bi se zavrsila, ili da li bi uopste :)

From: Gomeljski

This Post:
44
235782.757 in reply to 235782.755
Date: 3/10/2014 2:33:42 PM
Overall Posts Rated:
353353
Bertans će rasteretiti Lovernja a Pavlović počinje na trojci, dakle Bertans uopšte ne mora da bude starter na početku dok se ne uigra, a svakako je bolja zamena od Gagića na četvorci za Lovernja. Inače mnogi zaboravljaju odlične partije Bertansa u odbrani na kraju prošle sezone, nije on samo šuter dosta je tu napretka već bilo a i biće još više.
Nisu ostraščeni navijački stavovi već realnost da je Cedevita tim koji se u ovoj ligi itekako gura od organizatora, prema tome ne znam što si mi to podvukao, a nije ni ostrašćeni stav da je meni svejedno da li ćemo igrati Evroligu to je moj lični stav a ja sam vrlo umeren čovek a ne ostrašćen.
Što se tiče eventualnog derbija u polufinalu fajnal fora slažem se da ta utakmica može da ode u ko zna kom nesportskom pravcu, ali kao navijač partizana mislim da ekipa nema potrebe da kalkuliše i da je svejedno s kim ćemo igrati svakog možemo da pobedimo kao i od svakog da izgubimo, kao što smo više puta pokazali tokom sezone.
Nisam vređao igrače i trenere nikada a predsednike kao političare zaista ne vidim zašto ne bih vređao ako oni to svojim karakterom zaslužuju, a ne verujem da ijedan zvezdaš misli o svom predsedniku dobro kao o čoveku, i Đurić je jako uspešan predsednik pa meni ne bi kao grobaru smetalo da ga neko nazove lopurdom i zalizanim majmunom jer to i jeste. ali opet pošto volim ovu temu izbeći ću katanac tako što ću preformulisati da bih voleo da se osujete planovi za budućnost nevaljalog slabovidog čoveka nižeg rasta, gospodina Nebojše Čovića.

Advertisement