Καλησπέρα παιδιά εύχομαι να φέρει ότι καλύτερο σε όλους σας η Ανάσταση του Χριστού σε όλα τα επίπεδα!

Στο θέμα μας τώρα. Χωρίς να έχω εμπειρία από παίκτες με τέτοιους μισθούς και το πως λειτουργούν στο παρκέ θα εκθέσω τη γνώμη μου με βάση τις λίγες μου γνώσεις και τριβές με νέους small forward.
Αρχικά, πιστεύω πως στο αμυντικό κομμάτι ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να παίξει μόνο στη θέση 3 όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει εσωτερικά και ο αντίπαλος forward δεν είναι καλός σουτέρ και χειριστής της μπάλας γιατί τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην περιφερειακή συνοχή της ομάδας. Όμως σε περίπτωση που ο αντίπαλος όπως είπα παίζει εσωτερικά τότε θα έχει σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στο match-up του αφού τόσο στις κατοχές μέσω των ριμπάουντ όσο και στην ακινητοποίηση του αφού με 14αρα εσωτερική άμυνα και 9αρα τάπα έχει σοβαρές πιθανότητες να εμποδίσει τον αντίπαλο του να επιτεθεί από κοντά στο καλάθι. Θεωρώ όμως ότι ένας τέτοιος παίκτης αδυνατεί να προσφέρει από άλλη θέση αμυντικά αφού τα αμυντικά core του είναι κάτω του μετρίου για οποιαδήποτε θέση εκτός του 3.
Επιθετικά τώρα πιστεύω πως ο παίκτης μπορεί να προσφέρει επιθετικά ως 3 σε εσωτερικά συστήματα ίσως και ουδέτερα αν υπάρχουν περισσότερες λύσεις επιθετικά από τους συμπαίκτες του αλλά σε ένα εξωτερικό σύστημα δεν θα μπορούσε να παίξει ως τρία λόγο του χαμηλού JS/JR. Κατά τη γνώμη μου ο παίκτης αυτός επιθετικά μπορεί να σταθεί και ως 4 σε εξωτερικά συστήματα λόγω της πάσας, του καλού JS/JR και HA/DR αλλά στην άμυνα θα έχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στα ριμπάουντ όσο και στην άμυνα απέναντι σε καλα εσωτερικά τεσσάρια.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω θεωρώ πως ο παίκτης αυτός μπορεί υπό προυποθέσεις να είναι λειτουργικός σε μια εθνική και πρέπει να κληθεί σαν ειδικός παίκτης για ορισμένα παιχνίδια με την απαίτηση όμως να είναι πολύ καλές οι αντοχοβολές του αλλά και η αγωνιστική του κατάσταση για να καλύψει τα κενά στα core που για μένα είναι εμφανή και δημιουργούν πρόβλημα. Αυτό από εμένα Χρήστο.
Καλή Ανάσταση σε όλους!
Last edited by Nikos Manetos at 4/19/2014 4:09:56 PM
The enemy of good is...the better!