BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija!

Reprezentacija! (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
49145.748 in reply to 49145.747
Date: 4/12/2010 12:07:58 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Jedno mjesto se cuva ako iskoci neki poseban igrac kakvog nismo otkrili do sada tako da to mjesto ostaje nepopunjeno kao i do sada. Ja imam svoje glediste managera i znam dobro koliko ko vrijedi, a sto se mene tice, srescemo se za koju sezonu u ligi pa mi pokazi sta znas ;)

This is where we hold them!
This Post:
00
49145.749 in reply to 49145.748
Date: 4/12/2010 1:01:15 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ako dosad nije iskočio, čisto sumnjam da hoće prije novog updatea plaća...

From: Brato-MO

This Post:
00
49145.750 in reply to 49145.748
Date: 4/12/2010 1:04:27 PM
Overall Posts Rated:
4646
Naš selektor ima svoju taktiku a to je upravo mene i dovelo do prolaženja grupne faze kad je bio svjetski turnir dok ste vi vecina selektora koji ste vodili reprezentacije igrali uvjek u odbrani Covjeka što je po meni smješno i to nije nikakva taktika važno je da selektor procita namjeru protivnika i spusti mu zonu koja je pogodna za tu napadacku formaciju ,tako da upotpunosti podržajem King Leonidasa i njegovo vodstvo.....a što se tice njegove ekipe Spartana svak ima svoju strategiju tako da upravo on sad pliva u parama ......:)

Ja prepoznajem pravog selektora po formacijama a ne po snazi igraca :)

pozz:)

This Post:
00
49145.751 in reply to 49145.750
Date: 4/12/2010 3:27:35 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Hvala lijepo timber, vazni su ovakvi komentari strucnih osoba, koje znaju igrati, kao i mojih kolega koji me cijene i postuju, ostalo je nebitno. Da ne bude da je covjek supljirao evo veceras i dokaza.

Norge 27 23 30 30 110
Bosna i Hercegovina 36 26 33 30 125
Norge Team ratings for Bosna i Hercegovina

Look Inside Offensive Strategy: Run and Gun
2-3 Zone Defensive Strategy: Man to Man

average (medium) Outside Scoring prolific (low)
prolific (medium) Inside Scoring: respectable (low)
mediocre (medium) Outside Defence: strong (low)
prominent (medium) Inside Defense: strong (high)
strong (low) Rebounding: average (high)
average (high) Offensive Flow: average (high)

Uzeli smo prejaku Norvešku, neocekivano i napravili iznenadjenje. Predpostavio sam da ce TIE i vidjeo nasu sansu, lijepo ih prostudirao i predpostavio kako ce igrati. Na unutrasnjim pozicijama smo imali igrace sa finom odbranom, dok sam u napadu odigrao dobitnu kombinaciju. Znao sam skoro sigurno da ce igrati 2-3 ili covjeka jer su mislili da cemo opet igrati na unutransje pozicije. Sve u svemu velika pobjeda za nasu zajednicu, i posvetio bi je svim onim znalcima sto misle da su bolji i da mogu odraditi bolji posao.

Zivjeli

Norge - Bosna i Hercegovina 110 - 125

Edit: Vanjska linija nam je odigrala odlicno bez ponajboljeg nam vanjskog igraca koji je malo duze povrijedjen, uspio sam postaviti i rasporediti odlicne igrace koji su pokazali da nasa reprezentacija ima potencijala za buduca prvenstva ;) To potvrdjuju i nase ocjene.

Last edited by LA-King_Leonidas at 4/12/2010 3:30:23 PM

From: Bevzil

This Post:
00
49145.752 in reply to 49145.750
Date: 4/12/2010 3:38:35 PM
Overall Posts Rated:
7474
dok ste vi vecina selektora koji ste vodili reprezentacije igrali uvjek u odbrani Covjeka što je po meni smješno i to nije nikakva taktika važno je da selektor procita namjeru protivnika i spusti mu zonu koja je pogodna za tu napadacku formaciju

Budući da sam, osim vas dvojice, jedino ja ozbiljno vodio reprezentaciju dosad (Eldin je gotovo odmah odustao od igre), osjećam se prozvanim ovdje... Pustimo ovdje U-21, ovo je tema seniorske reprezentacije (iako bi se i NelSa, Muljito i smazinho trebali pronaći u ovoj gore izjavi)... Zbog toga sam provjerio učinak svih dosadašnjih izbornika, i jako je zanimljivo:

Dakle, omjer pobjede-porazi! I postotak uspješnosti!

Eldin: 1-5 16,66 %
Bevzil: 30-11 73,17 %
Timberwolf: 13-9 59,09 %
King Leonidas: 25-20 55,55 %

Nerado ovo uspoređujem, ali ono 'pravi selektor' me muči... Po kojoj definiciji?

Dok sam ja vodio reprezentaciju, bili smo 21. na svijetu (a startao sam, ako me sjećanje ne vara, sa 78. mjesta), sad smo 50. Ne vidim nikakav pomak nabolje, dapače... Ti si prvi koji je uspio ući u završnicu nekog natjecanja, i svaka ti čast na tome, ali čime je Leonidas stekao pravo drugima se obraćati s visoka samo zato što je izbornik?

Dakle, po čemu je King 'pravi selektor', a ja, Muljito, NelSa ili smazinho nismo?

A evo, za usporedbu, i NelSe i Muljita:

NelSa: 27-22 55,1 %
Muljito: 16-5 76,19 %

Smazinho zasad ima 2-0 i odlično je počeo...

A tebi za informaciju, od 45 utakmica koliko je vodio reprezentaciju, Leonidas je u 44 igrao Man to Man obranu... Kako to objašnjavaš? :)

Last edited by Bevzil at 4/12/2010 3:39:53 PM

This Post:
00
49145.753 in reply to 49145.752
Date: 4/12/2010 3:55:15 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Ne znam o cemu ti pricas Muljito je odlican trener, kao i timber i sanel, i to su 3 covjeka koja izuzetno cijenim i postujem.
Sto se mene tice, mozes li mi naci koju utakmicu gdje sam fulio taktiku?? A koliko ih mozes gdje sami pogodio, kao danas? Covjek se najcesce igra da se ne rizikuje previse ;) Zato se napad na njihove odbrane pogadja redovno. Bez lazne skromnosti smatram se jednim od boljih takticara ovdje, sto sam u bezbroj utakmica pokazao. Po cemu si ti bolji od mene? Pogledaj kakva mi je bila grupa u proslim kvalifikacijama, sve sami giganti na BB, pa sam napravio na kraju odlican rezultat (s onom grupom nije moglo nikako bolje).

Ne znam sta ti zelis, na sta ciljas, nesto te posebno interesuje? Odgovori na moja gore pitanja, pa da vidimo kako stoje stvari...

This Post:
00
49145.754 in reply to 49145.753
Date: 4/12/2010 4:09:36 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ja sam odgovarao Timberu, koji je rekao da smo 'svi mi ostali igrali najčešće čovjeka', ali si ti 'pravi selektor' stalno pogađao zone, na što mu se ti zahvaljuješ na stručnom mišljenju, a igrao si čovjeka na 44 utakmice od 45 koliko si vodio reprezentaciju :) Tko je tu lud :)

Bolji sam od tebe po omjeru pobjeda i poraza, po plasmanu reprezentacije, također sam pogađao taktike protivnika (rezultati pokazuju tko je to uspješnije radio)... Zato, ako ti 'wanna be dobri manageri' ne smiju reći ništa o vodstvu reprezentacije, ja smijem... A smiju ti reći svi, jer si se sam kandidirao, pozicija je otvorena javnosti za komentiranje...

From: JoccY
This Post:
00
49145.755 in reply to 49145.753
Date: 4/12/2010 4:13:29 PM
Overall Posts Rated:
613613
---'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿
Sta je bilo misevi :P,nemoj da vas bijem :P
Dobro momci smirite se,ae sta sad,ovaj valja ovaj ne valja...
Pa svi znamo da sam ja najbolji menadzer :D
A to sto se tice odbrane,ako neko misli da ima dobru spoljnu i unutrasnju odbranu podjednako,
ne bi trebao da igra npr. 3-2 zonu,jer samim tim zrtvuje unutrasnju odbranu i obrnuto.
Repka je na mjestu,mada je mogla da bude i bolja,ali eto igraci se treniraju i polako idemo ka vrhu.Vi ste bre elita iz prve i druge lige,ne treba da se svadjata,nego da sastavite strucni stab,da svi zajedno odlucujemo sta je najbolje,kako treba,sta treba,gdje i kada :),naravno da selektor treba da kaze poslednju rijec,ali malo manje svadje i price,a uz malo bolju organizaciju sve ce biti bolje! :)
Znate ono "Mir,mir,mir niko nije kriv" :)))

Eto toliko od mene :)

Last edited by JoccY at 4/12/2010 4:15:21 PM

From: Bevzil

This Post:
00
49145.756 in reply to 49145.755
Date: 4/12/2010 4:20:59 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ne znam kako doživljavaš moje pisanje ovdje, ali ja se ni s kim ne svađam... Samo iznosim činjenice, bez ikakvog vrijeđanja...

A Timberwolfov komentar me, nakon što sam provjerio koje je taktike Leonidas koristio, zabavio da teško da mogu opisati koliko :)

Ja nisam najbolji manager u BiH, ima ih boljih, bar 4-5... Ali nije mi ni cilj biti najbolji manager, ja uživam prateći razvoj svojih igrača...

This Post:
00
49145.757 in reply to 49145.754
Date: 4/12/2010 4:26:11 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Covjek je rekao svoje misljenje, o meni a cijenim kao sto rekoh njegovo misljenje pa od muljita sanela laimbeera i slicnih, koj ikazu da sam i odlican manager i strucnjak i da vodim oslicno repku, tako da mi tvoji komentari kao i nekih drugih uopste nista ne znace...

Postavio sma ti par pitanja u proslom postu, pa te molim na konkretne odgovore jer ih nisam dobio, sve nesto okolo kole, moje taktike su i vise nego dobre i imam pravo da imam visoko misljenje o sebi. Naravno da svak oima pravo reci sta god hoce ida me pita sta pozeli, mnogima pomazem, dajem instrukcije i slicno, to nije nesto sto se terba spominjati i glumiti nesto, i meni je pomogao dadoni akd sam tek poceo, i sta? Ali takvi igraci m ine terbaju soliti pamet i pricati kako bi oni nesto, nek se kandiduju i pokazu sta znaju, imace prilik ukrajem sezone...

I da sta kazes na danasnju utakmicu i rezultat sa Norveškom, kao i na mnosto drugih, mnogo mnogo, neznanje ili znanje, pitanje je sada? ;)

From: ...
This Post:
00
49145.758 in reply to 49145.757
Date: 4/12/2010 4:29:39 PM
Overall Posts Rated:
104104
Ljudi strašno me nervirate s tom pričom. Bolje da se okrenemo utakmicama nego džabe iskorištavati ovaj forum.

Znam da nemam pravo govorit o tome šta će ko reći, i sretno selektori i svaka čast!

Advertisement