BuzzerBeater Forums

BB Hellas > The summer of Lebron

The summer of Lebron

Set priority
Show messages by
This Post:
00
144222.75 in reply to 144222.56
Date: 5/26/2010 5:04:02 PM
Overall Posts Rated:
344344
Κάποιοι από τους καλύτερους αμυντικούς της ιστορίας έχουν να δείξουν πολύ χαμηλά νούμερα και στις 2 κατηγορίες. Δεν μου λέει κάτι. Ο ΑΙ ήταν φοβερός κλέφτης παρόλα αυτά τραγικός αμυντικός.

Τόσο καλύτερο που να αποκλείονται με κάτω τα χέρια από τα γερόντια; σόρυ δεν μου κολλάει.

Με βάση τα αποτελέσματα είναι. Άδεια στατιστικά πολλοί κάναν. Νίκες όμως;;

Η τύχη βοηθάει τους ικανούς/τολμηρούς. Αν δεν αξίζεις όση τύχη και να έχεις δεν πας πουθενά. Λόγω λοιπόν της μεγάλης του ικανότητας και της βεβαιότητας που δίνει ανάγκασε την ομάδα του να επενδύσει πάνω του και να κτίσει ομάδα πρωταθλητισμού. Γιατί δώσαν τον Shaq τότε και όχι αυτόν;

Κάθε λίγο και λιγάκι ακούς παίκτες πως χρεοκόπησαν, και λες πως είναι δυνατόν;; αυτοί βγάλαν σε 1 χρονιά όσα θα βγάλω εγώ σε όλη μου την ζωή.

Η τύχη σαν επιχείρημα λυπάμαι δεν στέκει. Ίσως αυτή να του έδωσε 1 κούπα 2 αν θες. Ο τύπος όμως γεννήθηκε νικητής και δεν νομίζω κανένας μας να αμφιβάλει πως 1 κούπα μόνος του την είχε έτσι και αλλιώς.

This Post:
00
144222.76 in reply to 144222.74
Date: 5/27/2010 1:36:47 AM
Overall Posts Rated:
129129
Αυτο με την εμπειρια ναι μεν δεκτο,δε μπορεις να συγκρινεις ομως το μυαλο ενος παιδιου με ενος βετερανου..

Πως να συμβει το ιδιο με τον Λεμπρον;Ειχε ποτε παικτη με το ΜΙΣΟ ταλεντο του Γκασολ;

Καλα για το 2ο καλυτερο SG,ο Jerry West λεει hi..

Και οχι,δεν πιστευω οτι γεννηθηκε νικητης..Ειχε την τυχη να εχει μαζι του εναν top 5 center ολων των εποχων στα καλυτερα του,και μετα μια απιστευτα καλη ομαδα,μαζι με τον Γκασολ..Πες μου μια αλλη ομαδα που να ειχε ενα τετοιο διδυμο σαν αυτους..Μονο η Βοστωνη που στην μονη υγειη χρονια της τους κερδισε..

Winner δεν εισαι οταν βγαινεις και ζητας να φυγεις απτην ομαδα σου εκτος κι αν φερουν υπερπαικτη(με μια πολυ περιεργη ανταλλαγη),ή οταν δε φτανεις καν στα πλευ-οφ..

ΥΓ.Αν παρακολουθεις τους Lakers,ποιος πιστευεις οτι ειναι ο MVP τους μεχρι στιγμης;Ο Κομπε ή ο Γκασολ;

ΥΓ2.Γι αυτο με τα στατιστικα εχεις δικιο..Κι ο Chris Paul βγηκε δυο χρονιες πρωτος στα κλεψιματα αλλα η αμυνα του ειναι αστεια..

I want what all men want...I just want it more.
From: Lygas

This Post:
00
144222.77 in reply to 144222.76
Date: 5/27/2010 3:31:27 AM
Overall Posts Rated:
155155
Καλα για το 2ο καλυτερο SG,ο Jerry West λεει hi..

Κλασικός Laker, πολύ μεγάλος παίκτης, διαφορετικό μπάσκετ την εποχή που έπαιζε(ουτε 3ποντα δεν υπήρχνα τότε), αλλά σε καμιά περιπτωση δεν ηταν τοσο ολοκληρωμένος οσο ο Kobe....Βέβαια η επιστήμη στον αθλητισμό έχει κάνει τεράστια αλματα από τότε.....ΙΣΩΣ αν έπαιζε αυτην την εποχή να ήταν καλύτερος αλλα αυτα ειναι απλές υποθέσεις...Κατα την γνώμη μου ειναι τελειως άκυρο να συγκρινουμε παίκτες που έπαιξαν σε τόσο διαφορετικές εποχες...

Και οχι,δεν πιστευω οτι γεννηθηκε νικητης..

Παίκτης που θέλει την μπάλα όταν καίει και παρ'όλ'αυτα τα καταφέρνει, δεν είναι μόνο θέμα δουλειάς αλλά και θέμα ένστικτου, αυρας και νοοτροπίας....Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες στον κόσμο που κάνουν τόσα πολλά σουτ όσο και ο Kobe καθημερινά αλλά αυτός έχει το κάτι παραπάνω....Όπως είχε πει και ο Orson Welles "η επιτυχία ειναι 1%ταλέντο και 99%σκληρή δουλειά", ο Kobe απλά έχει δουλέψει λίγο παραπάνω από άλλους, αλλά αν δεν είχε και το κάτι παραπάνω δεν θα ηταν επιτυχημένος...

Ειχε την τυχη να εχει μαζι του εναν top 5 center ολων των εποχων στα καλυτερα του,και μετα μια απιστευτα καλη ομαδα,μαζι με τον Γκασολ

Σε όλες τις δυναστίες ο σουπερσταρ έχει από πίσω του και τους ανάλογους συμπαίκτες...O Jordan είχε Pippen,Rodman,Paxson,Kerr,Grand κτλ...O Bird ειχε Parish,McHale,Shaw κτλ...Ειναι ομαδικό άθλημα και δεν φτιάχνεις μεγάλη ομάδα χωρίς σύνολο, αλλά χρειάζεσαι και τον ηγέτη που θα την πάρει από το χεράκι όταν δυσκολέψουν τα πράγματα...

Winner δεν εισαι οταν βγαινεις και ζητας να φυγεις απτην ομαδα σου εκτος κι αν φερουν υπερπαικτη(με μια πολυ περιεργη ανταλλαγη),ή οταν δε φτανεις καν στα πλευ-οφ..

Επαγγελματίας είναι που θέλει τίτλους...Εδω ο Karl Malone και ο Gary Payton(που ήταν σημαίες της ομάδας τους) έφυγαν από τις ομάδες τους γιατι ήθελαν τίτλο...Το ίδιο θα κάνει λογικά και ο Lebron γιατί αυτο που μένει στο τέλος είναι τι έχεις καταφέρει....

Αν παρακολουθεις τους Lakers,ποιος πιστευεις οτι ειναι ο MVP τους μεχρι στιγμης;Ο Κομπε ή ο Γκασολ;

Ο Gasol για κανένα λόγω δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει τους Lakers στις πλάτες του τα δύσκολα....Κάνει τόσο καλά παιχνίδια γιατί του δημιουργείται χώρος επειδή έχει συμπαίκτη τον Kobe...Και ο Pippen νομίζεις θα μπορούσε να κάνει τέτοιες εμφανίσεις αν δεν είχε συμπαίκτη τον Jordan???Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία των Gasol,Pippen και του καθε παίκτη που βρίσκεται διπλα σε ένα σουπερσταρ, αλλά δεν θα μπορούσαν μόνοι τους να κάνουν τους συμπαίκτες τους καλύτερους....Του Lebron του λείπει αυτό ακριβώς, γιατί οι συμπαίκτες του παρ'ότι έχουν ταλέντο τους λείπει η προσωπικότητα και η εμπειρία και αυτό φάνηκε στην σειρα με τους Celtics...

ΥΓ:και κάτι που με έκανε να γελάσω, αν και δεν ξερω κατά πόσο ισχύει, έχει κάνει τον κυκλο του κόσμου αυτή η είδηση!!!
http://weeklyworldnews.com/sports/17685/lebron-james-mom-...

From: JamesBond

This Post:
00
144222.78 in reply to 144222.77
Date: 5/27/2010 3:38:33 AM
Overall Posts Rated:
129129
Αρα πως μπορει να πει καποιος οτι ο Κομπε ειναι ο 2ος καλυτερος ολων των εποχων;Ιδια λογικη..

Για τη δουλεια συμφωνω,καθε μερα προσπαθει να μαθει κατι παραπανω..

Αρα δε φταιει ο Λεμπρον που δεν εχει τιτλους,ποτε δεν ειχε δευτερο σταρ διπλα του..

Τιμησε αυτο τον Μαλονε και τον Πειτον;;Πιο πολυ ντροπιαστικο ηταν..

Το ιδιο ισχυει και απτην αλλη μερια,ειναι πολυ πιο ευκολο το μπασκετ οταν εχεις πισω σου στην αμυνα εναν Γκασολ,οπως και στην επιθεση οταν μπορει να σηκωσει το βαρος της επιθεσης μονος του για οσο χρειαζεται..Οταν το επαιξε ηρωας ο Κομπε μεσα στην Οκλαχομα και εχασε το buzzerbeater,ο Γκασολ τον ξελασπωσε,αλλιως θα παιζαν ακομα στον 1ο γυρο..

ΥΓ.Πολυ τραβηγμενο,αλλα τετοιο τσογλανι ο West,δε δυσκολευομαι να το πιστεψω..Κι η Γκλορια για την ηλικια της καλη ειναι

This Post:
00
144222.79 in reply to 144222.78
Date: 5/27/2010 3:50:45 AM
Overall Posts Rated:
155155
Αρα πως μπορει να πει καποιος οτι ο Κομπε ειναι ο 2ος καλυτερος ολων των εποχων;Ιδια λογικη..

Εγω προσωπικά δεν συγκρινω παίκτες από διαφορετικές εποχές...Το θεωρώ άδικο και για τους 2....

Αρα δε φταιει ο Λεμπρον που δεν εχει τιτλους,ποτε δεν ειχε δευτερο σταρ διπλα του..

Οταν θα έχει ελπίζω να τα καταφέρει και να δείξει τις ηγετικές του ικανοτητες!!!

Τιμησε αυτο τον Μαλονε και τον Πειτον;;Πιο πολυ ντροπιαστικο ηταν..

Δεν νομίζω...Ειναι η δουλειά τους...Οι περισσότεροι παίκτες το ίδιο θα έκαναν...Εδώ βλέπεις να το κάνουν στην ελλάδα και να πηγαίνουν απο τον Ολυμπιακό στον Παναθηναικό (που στην Ελλάδα αυτη η αντιπαλότητα ειναι πολύ μεγάλη), δεν θα το κάνουν στο NBA που είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα???Μην το βλέπεις τόσο ρομαντικά...Ειναι η δουλειά τους...Και τίτλοι=λεφτά....

Οταν το επαιξε ηρωας ο Κομπε μεσα στην Οκλαχομα και εχασε το buzzerbeater,ο Γκασολ τον ξελασπωσε,αλλιως θα παιζαν ακομα στον 1ο γυρο..

Ειναι αλληλενδετα αυτά...Ο Kobε πήρε την προσπάθεια αλλά ο Gasol τον ξελάσπωσε....Οπως και to 1993 kοντρα στους Suns ο Paxson ήταν αυτός που ξελάσπωσε τους Bulls!!!Πρόσεξε "δεν ξελάσπωσε τον Jordan, αλλα τους Bulls"!!!To ιδιο και ο Gasol ξελάσπωσε τους Lakers....

Ο West ειναι γενικά ένας προβληματικός τύπος με πολλά ψυχολογικά απ'ότι λενε....Τωρα από κει και περα όταν 2 ανθρωποι γουστάρουν κανεις δεν μπορεί να μπει ανάμεσα!!!
χχαχαχαχ

From: JamesBond

This Post:
00
144222.80 in reply to 144222.79
Date: 5/27/2010 3:59:02 AM
Overall Posts Rated:
129129
Το να πηγαινεις στα 35 σου να παιζεις δεξι παγουρι παγκο για να σου παρουν αλλοι το πρωταθλημα δεν ειναι ντροπιαστικο;Το να παιρνεις τραγικα (για το ονομα σου) λεφτα μονο και μονο για ενα δαχτυλιδι δεν ειναι;Τι να σου πω μαλλον εχουμε αλλα κριτηρια..

Θα καταλαβουμε αν οντως ειναι αληθεια αν η μανα του Τζειμς βγαλει το ιδιο σημαδι με τον West(απο αφροδισιο το εχει) χαχαχαχαα

This Post:
00
144222.81 in reply to 144222.80
Date: 5/27/2010 4:10:42 AM
Overall Posts Rated:
155155
Εντάξει δεν ήταν και παγκίτες...Λίγοι εκείνη την περίοδο είχαν την εμπειρία τους....Πάντως ένας τίτλος του ΝΒΑ δείνει αίγλη στην ιστορία ενός παίκτη....
Δεν λέω πως έχουμε αλλα κριτίρια...Τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω...Εγώ δεν ξέρω αν θα το έκανα αν ήμουν στην θέση τους...αλλά και εγώ μάλλον είμαι ενας "ανόητος" ρομαντικός που αγαπαει υπερβολικα το άθλημα....
Απλά τα πράγματα αλλάζουν όταν για καποιους ειναι δουλειά....Ποσο μάλλον σε μια βιομηχανία όπως το ΝΒΑ....

This Post:
00
144222.82 in reply to 144222.79
Date: 5/27/2010 5:19:17 AM
Overall Posts Rated:
5050
Επειδή πολύ ασχοληθήκαμε με τους Lakers και τον Bryant θα συνοψίσω τις απόψεις μου σ'αυτό το μήνυμα και δεν θα συνεχίσω άλλο το Off-Topic. Εξ' άλλου αυτό το νήμα ανήκει στον King και τον Flash -τα 2 μεγαλύτερα τελέντα του NBA.

Bryant
Καλός σουτέρ, καλός 3pt shooter, μέτριο μπάσιμο (παλιά είχε καλό), όχι τόσο αθλητικός (και ο Pierce 32 είναι αλλά είναι αθλητικός). Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα τα 3 εκ των οποίων με το φαινόμενο τότε O'Neal και το 4ο με μία πολύ δυνατή ομάδα.

James
Καλός σουτέρ, καλούτσικος 3pt shooter, τρομερό μπάσιμο, υπεραθλητικός. Έχει φτάσει κυριολεκτικά μόνος του τους Cavaliers να θεωρούνται από τις Top Teams έχοντας συμπαίκτες ''από τη μέση και κάτω''.

Wade
Μέτριος σουτέρ, μέτριος 3pt shooter, τρομερό μπάσιμο, απίστευτος χειρισμός, υπεραθλητικός. Πήρε ένα πρωτάθλημα με τον O'Neal στα τελευταία του και ''συντηρεί'' το Miami βάζοντας το στα play-offs με μετριότατους συμπαίκτες.

Σχετικά με το ρεκόρ των Cavs. Την περίοδο 2006-2009 οι Suns και οι Mavericks είχαν πάντα τα καλύτερο ρεκόρ. Αποκλεισμός στους τελικους περιφέρειας το πολύ με εξαίρεση το 2006 που οι Mavericks φτάσαν τελικό. Συμπέρασμα: στα Play-Off δεν μετράει τι έκανες την κανονική διάρκεια.

Το ''2ος SG όλων των εποχών'' δεν το σχολιάζω.

Η καλύτερη επιλογή του James είναι να πάει με τον Wade στην Νέα Υόρκη. Ψηλός θα βρεθεί. Δεν είναι ηλίθιοι οι General Managers...

O Lebron τουλάχιστον σε εμένα, δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Όπως και ο Wade.

Τα στατιστικά δεν λένε την αλήθεια. Και στην περίπτωση αυτή αδικούν τον James. Ο οποίος κάνει πολύ περισσότερα μεσ' στο γήπεδο απ' ότι λένε τα στατιστικά. Δεν κάνει απλώς Τάπες. Οι αντίπαλοι αποφεύγουν να δοκιμάσουν να μπουν μέσα με τον James. Είναι φόβος το μαρκάρισμά του. Ακόμα και να μην μπορεί να σουτάρει θα πασάρει καλά. Αντίθετα ο Bryant ότι κάνει, γράφεται.

This Post:
00
144222.83 in reply to 144222.82
Date: 5/27/2010 6:29:51 AM
Overall Posts Rated:
344344
Kobe: Είναι λάθος να πιστεύεις πως επειδή έχασε 1 μέρος των αθλητικών του ικανοτήτων τον κάνει μέτριο στο μπάσιμο. http://www.youtube.com/watch?v=vFfOne8dgx0. To να μπορείς να αλλάζεις ταχύτητες (hesitation moves) σε κάνει πολύ αποτελεσματικό. Όσο για τον Pierce διαφωνούμε στο αν είναι πιο αθλητικός.

Lebron: Καλούτσικος 3πτ σουτέρ, κακός σουτέρ από μέση απόσταση.

Wade: Κακός 3πτ σουτέρ, πολύ καλός σουτέρ από μέση απόσταση.

This Post:
00
144222.84 in reply to 144222.83
Date: 5/27/2010 6:47:47 AM
Overall Posts Rated:
129129
Ελα ρε Τζωνυ,τωρα πεφτεις στα ματια μου..Δηλαδη μου δειχνεις ενα cross-over που εκανε στον 35+ Hill και μαλιστα το εχασε μετα;(μαντεψε ποιος εβαλε το putback)

Δε λεω,αθλητικος ειναι,αλλα ειδικα τωρα ειναι ενας τοπ5 παικτης,με τιποτα πρωτος..Τελευταιο μου μηνυμα πανω σ αυτο..

Οσον αφορα το θεμα μας ρικυ,αν το Lebron+Wade με τιποτα γυρω-γυρω,το Lebron+Nowitzki με Haywood/JKidd/Beaubois/Terry τι μπορει να κανει;Και μη μου πεις απλα οτι ο Wade ειναι καλυτερος απτο Nowitzki(διαφωνω αλλα δεν εχει σημασια) σκεψου και το πως ταιριαζουν τα στυλ των δυο παικτων..

Οι Μαβερικς/Σανς πληρωνουν αυτο που πληρωνουν και οι Καβαλιερς..Ενας μεγαλος παιχτης και μετα μετριοτητα..Ο Στουνταμαιρ φετος καταλαβε ποιος ειναι,που πηρε φωτια ο κ..λος του και θελει συμβολαιο..Μεχρι τωρα ηταν ενας ανωριμος ταλαντουχος παιχτης,που οταν ηθελε εβαζε 40 κι οταν βαριοταν εβαζε 20 και ετρωγε 50..Φετος που ξυπνησε βλεπεις τι κανουν οι Σανς..Για τους Μαβερικς ενταξει,με παιχτες σαν τον Τερυ και τον Χαουαρντ δεν παιρνεις πρωταθλημα,οποιος και να σαι..

This Post:
00
144222.85 in reply to 144222.84
Date: 5/27/2010 7:16:26 AM
Overall Posts Rated:
5050
Μπορεί κάποιος να βρει τα cap των ομάδων καθώς και τα συμβόλαια που θέλουν οι παίκτες; Για να κάνουμε εικασίες...

Advertisement