Nem azért népszerűbb szerintem. A focinak egy nagyon nagy előnye van. Nagyon könnyű játszani. Aki nem teljesen kétballábas, az egy picit is tud. Megyei szinten míg minden falu összeszed egy felnőtt csapatot, sőt mostanában egy ifit is, mert kötelező, kézilabdacsapat alig van. Óriási előny, hogy akárhol, akármikor lehet játszani. leteszel 2 pólót, előszedsz egy labdát, és mehet. És látványos. Mondjuk röpiben egy röpihez nem értő ember az életben nem fog egy jót lecsapni. Kosárban nem fog bedobni egy hármast, vagy max szerencsével, de legtöbben el sem dobnak odáig technika híján. Fociban mindenkinek lehet egy kis sikerélménye, mi is tudtunk a legsutább osztálytársunkkal 2 gólt rúgatni egy sulimeccsen, pedig hagyott ki rendesen üreskaput is. És amikor szerveztem iskolai kosárbajnokságot, 4 csapat nevezett, abból is 2 jött el. Mindkettő a mi osztályunkból. Fociból talán egy csapat nem tudott nevezni, mert összesen 6-7 fiú volt az osztályban. a többi csapat meg odajött cserékkel, szurkolókkal.
Egyértelműek a szabályok. Nincs kétszerindulás, hibás lépés, szabálytalan feladás, túl sok érintés, beleérés a hálóba, átnyúlás, és még sorolhatnám. Ha valaki elesik, megállnak, és odaadják neki a labdát, amúgy mehet a játék. Még a hülye is látja, hogy mit kell csinálni. Igen, az én csapatomban van egy kabala gyerek. Picit fogyatékos, játszani nem játszik, de azt tudja, hogy a kaput kell eltalálni. Próbáld meg neki megtanítani a kosárlabdát, vagy a röpit.
És nem azért vagyok talán picit elfogult mert csak fociztam életembe. Röpiztem, kosaraztam is csapatban. Kézizni nem, azt azért nem hoztam fel. Nem lett volna hiteles.