"Tim Duncan olmasaydı ben de buralarda olmazdım." diyor Popovich. NBA'in en çok saygı duyulan, en başarılı coachlarından biri O nun hakkında daha neler söylemiş bir bakalım:
"Bu bir alçakgönüllülük gösterisi değil, gerçek. Tim olmasaydı, muhtemelen Amerika’nın bir yerlerinde Pazar Ligi’nde şişman ama basketbol oynamaya çalışan bir ihtiyar veya sıradan bir koç olurdum. Buralara gelmemin en büyük sebeplerinden biri o. Duncan burada bulunduğu 19 yıl içerisinde, teknik ekipten koçuna kadar 100’den fazla insana iş imkanı sağladı ama tek kelime söz etmedi. Sadece işini yaptı. Herkesten önce antrenmana geldi, herkesten sonra antrenmandan ayrıldı. Takım kadrosunun en üstündekinden en altındakine kadar herkesin yanında oldu. İşte bu yüzden, “o” oldu.
Tim, yeri doldurulamaz biri. Hiçbir zaman kameralara oynamadı. Eğer tarihteki ilk smaç basan insan olsaydı, göğsünü gere gere gezmezdi şimdiki insanlar gibi. O, bunca şeyi başarırken hiçbir zaman burnu Kaf Dağı’nda olmadı. Sadece oyununu oynadı ve tüm bu şöhretin dünyevi olduğunu bizlere gösterdi. Bu, onun adına hatırlanacak en özel şey.
Onu saha kenarında hop oturup hop kalkarken görebileceğimizi düşünmüyorum. Ama onu buralarda tutmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Çünkü o, bu organizasyondaki herkes için çok önemli bir kişilik.”
İşte bu nedenlerle sadece oyunculuğuyla değil karakteriyle de efsane olmuş bir oyuncudur Tim Duncan Maziden bu kadar bahsedip te es geçmeye gönlüm elvermedi.
Last edited by $adan caner at 7/15/2017 3:23:24 AM