BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
33
235782.753 in reply to 235782.752
Date: 3/10/2014 6:45:08 AM
Overall Posts Rated:
353353
Sad će protiv Solnoka da se vrati Berta i onda Gagić lepo može na peticu da igra kao starter da ne gledam više ovog mentola Muslija. Možda vam zvuči smešno ali je meni Gagić mnogo bolji igrač od Muslija, samo je Gagić sličan Tepiću po mentalitetu, ima mnogo problema sa samopouzdanjem, ali čim mu se pruži prostor da igra ono što on najbolje zna ume brzo da digne kvalitet igre. Dobijamo Solnok kod kuće, i to igramo prvi u tom kolu, a u Podgorici igramo poslednju utakmicu kola i znaćemo tačno šta nam je činiti, možemo da biramo protivnika. Sve bi trebalo da se završi pre Cedevite, mada ne sumnjam da smo i tu favoriti, iako se može očekivati neka sudijska krađa na toj utakmici ako Cedeviti bude neophodna pobeda. Što se mene tiče možemo komotno i da budemo četvrti i da izbacimo Ćokija iz evrolige sledeće godine, zabole me dal ćemo mi igrati ili ne Evroligu, ali bih voleo da zlom patuljku zakucamo još jedan ekser u sanduk njegovih planova. A posle da krenemo i u košarkašku verziju akcije "ne damo titulu" jer znam da bi ciganima i pored evrolige i svega ipak najdraže bilo da dočekaju nacionalni trofej posle toliko godina.

From: Dock

This Post:
00
235782.754 in reply to 235782.752
Date: 3/10/2014 9:05:06 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Samo da te ispravim, Partizan ima samo jedno gostovanje, Buducnosti, Cedevitu docekuje.. .

My bad...

Kao sto sam rekao postoji mnogo kombinacija, a tu je i mogucnost da Zvezda i Cedevita kalkulisu do kraja sezone.
Cedevita bi mogla da odigra TIE protiv Buducnosti i CT protiv Partizana (da iskoristim BB terminologiju) , samim tim birajuci sa kim ce da igrea polufinale jer je i njima u intersu da izbegnu/izbace Partizan. Naravno moraju da pobede Partizana u zadnjem kolu
Zvezda moze mirno da ceka zadnje kolo i utakmicu sa Cibonom u kojoj moze da kalkulise

Treba uzeti u obzir i da Partizan igra EL i da izgleda nema goriva za 2 jake utakmice nedeljno,

From: Dock

This Post:
22
235782.755 in reply to 235782.753
Date: 3/10/2014 9:25:52 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Sad će protiv Solnoka da se vrati Berta i onda Gagić lepo može na peticu da igra kao starter da ne gledam više ovog mentola Muslija. Možda vam zvuči smešno ali je meni Gagić mnogo bolji igrač od Muslija, samo je Gagić sličan Tepiću po mentalitetu, ima mnogo problema sa samopouzdanjem, ali čim mu se pruži prostor da igra ono što on najbolje zna ume brzo da digne kvalitet igre.

Bertrans je cista trojka, moze da odigra na 4 kao takticka varijanta u napadu (strech 4ka) dok je odbrambeno slab za 4ke koji igraju pod kosem. Kod navijaca Partizana postoji ocekivanje da Bertrans, koji nije igrao 9 meseci, odmah zaigra na nivou na kom je bio pre povrede sto je krajnje nerealno

Sve bi trebalo da se završi pre Cedevite, mada ne sumnjam da smo i tu favoriti, iako se može očekivati neka sudijska krađa na toj utakmici ako Cedeviti bude neophodna pobeda. Što se mene tiče možemo komotno i da budemo četvrti i da izbacimo Ćokija iz evrolige sledeće godine, zabole me dal ćemo mi igrati ili ne Evroligu, ali bih voleo da zlom patuljku zakucamo još jedan ekser u sanduk njegovih planova.

Sa ostrascenim, navijackim stavovima (podvuceno) nemam problem ali molim te nemoj koristiti uvredljive nazive (bold) za igrace, trener, predsednike suprtonog tabora. Takav nacin komunikacije samo bespotrebno dize tenzije i izaziva dlaje svadje. Postoje drugi forumi i portali gde je to dozvoljeno a ako se to desi u ovoj temi, sledi katanac

jer znam da bi ciganima i pored evrolige i svega ipak najdraže bilo da dočekaju nacionalni trofej posle toliko godina.

Ovde si potpuno u pravu

From: Navaro

To: Dock
This Post:
11
235782.756 in reply to 235782.754
Date: 3/10/2014 9:39:54 AM
Overall Posts Rated:
178178
Sumnjam da ce Cedevita kalkulisati nesto jer tesko oni mogu da izbegnu Partizan u polufinalu, mada sve je moguce.. Generalno mislim da Partizan jedini moze da kalkulise da li ce ici sa 3 ili 4 pozicije.. Ipak nije zanemarljiva cinjenica biti bolje plasiran jer ligaski raspored odredjuje ko ide u kvalifikacije za evroligu, jer ako ispadnes u polu-finalu gleda se najbolje plasirani sa tabele iz ligaskog dela i ostaju ti te kvalifikacije da tako pokusas da dodjes do evrolige, uleb kup ti je svakako zagarnatavan kako god okrenes.. :) A sto se tice ovih komentara sto je Gomesljski rekao i kojih ima sve vise, kako ce Partizan gadjati 4 mesto i duel sa Zvezdom mislim da je totalna ludost.. Sada je vec izvesno da ce se F4 igrati u Beogradu, i tu realno za evroligu Zvezda ili Partizan mogu da izvise samo ako igraju medjusobno, i jedni i drugi igraju mnogo bolje na domacem terenu a u medjusobnom duelu tu prodnost nece imati.. A s obzirom koliki naboj nose te utakmice, koliko se bez obzira na formu i trenutno stanje ekipa nikad ne zna ko ce dobiti mislim da ce i jedni i drugi grebati i rukama i nogama samo da se izbegnu u polu-finalu.. I jednima i drugima je od velike vaznosti da i sledece sezone igraju evroligu i sumnjam da zele da se kockaju sa derbijem koji o tome odlucuje.. Ne smem ni da zamislim na sta bi ta utakmica licila i kako bi se zavrsila, ili da li bi uopste :)

From: Gomeljski

To: Dock
This Post:
44
235782.757 in reply to 235782.755
Date: 3/10/2014 2:33:42 PM
Overall Posts Rated:
353353
Bertans će rasteretiti Lovernja a Pavlović počinje na trojci, dakle Bertans uopšte ne mora da bude starter na početku dok se ne uigra, a svakako je bolja zamena od Gagića na četvorci za Lovernja. Inače mnogi zaboravljaju odlične partije Bertansa u odbrani na kraju prošle sezone, nije on samo šuter dosta je tu napretka već bilo a i biće još više.
Nisu ostraščeni navijački stavovi već realnost da je Cedevita tim koji se u ovoj ligi itekako gura od organizatora, prema tome ne znam što si mi to podvukao, a nije ni ostrašćeni stav da je meni svejedno da li ćemo igrati Evroligu to je moj lični stav a ja sam vrlo umeren čovek a ne ostrašćen.
Što se tiče eventualnog derbija u polufinalu fajnal fora slažem se da ta utakmica može da ode u ko zna kom nesportskom pravcu, ali kao navijač partizana mislim da ekipa nema potrebe da kalkuliše i da je svejedno s kim ćemo igrati svakog možemo da pobedimo kao i od svakog da izgubimo, kao što smo više puta pokazali tokom sezone.
Nisam vređao igrače i trenere nikada a predsednike kao političare zaista ne vidim zašto ne bih vređao ako oni to svojim karakterom zaslužuju, a ne verujem da ijedan zvezdaš misli o svom predsedniku dobro kao o čoveku, i Đurić je jako uspešan predsednik pa meni ne bi kao grobaru smetalo da ga neko nazove lopurdom i zalizanim majmunom jer to i jeste. ali opet pošto volim ovu temu izbeći ću katanac tako što ću preformulisati da bih voleo da se osujete planovi za budućnost nevaljalog slabovidog čoveka nižeg rasta, gospodina Nebojše Čovića.

This Post:
00
235782.758 in reply to 235782.757
Date: 3/11/2014 5:56:19 AM
Overall Posts Rated:
5858
Ajde da vidimo i to...

This Post:
00
235782.759 in reply to 235782.758
Date: 3/11/2014 2:14:16 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Najbolij igrač Partizana ove sezone, Bogdan Bogdanović, nova je zvijezda srpske košarke.
Devetnaestogodišnji Jusuf Nurkić igra dobru sezonu u regionalnoj košarkaškoj ligi. Upoznajte se sa igračem Cedevite i reprezentativcem BiH kojeg mnogi stručnjaci u dogledno vrijeme vide u NBA ligi.
Od pionirskih dana uvijek na vrhu - Dario Šarić - rođeni pobjednik i igrač za sve pozicije.

http://balkans.aljazeera.net/video/sportski-magazin-10032...

From: krmelj
This Post:
00
235782.760 in reply to 235782.1
Date: 3/11/2014 9:22:56 PM
This Post:
22
235782.761 in reply to 235782.760
Date: 3/12/2014 2:06:28 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
a ko potpisuje ove redove?
mozda nusic, domanovic ili neko iz te ekipe :D
meni vise lici na domanovica.

This Post:
33
235782.762 in reply to 235782.760
Date: 3/12/2014 4:46:07 AM
Overall Posts Rated:
590590
Mislim da selektor ne bi trebao da pokazuje svoju naklonjenost bilo kojem od klubova, pogotovo ne naklonost prema Partizanu ili Czt. A kada je u pitanju selektor koji je dobrim delom zaslužan (direktno ili indirektno) za razjedinjenost zajednice, ne bi smeo još više da je podriva kačeći provokativne i neistinite tekstove.

Čemu potreba da se bilo šta objašnjava ako je to istina??? Ili ipak treba objašnjenje kako bi se podigao moral i vratila vera i kod samih pisaca redova o "Istini"??? Čijoj i kakvoj istini? Ko je to odlučio i razaznao šta je istina, pa je rešio da otvori oči i nama običnim smrtnicima??? Kakav obraz treba da ima neko ko će sopstvene zakulisne radnje da proglasi genijalnim projektom? Ili se ta genijalnost odnosi na domen kriminalnih radnji?

Da ne dužim, nemam ništa protiv toga da navijate za koga hoćete, ali nemojte nas da ubeđujete kako navijate za nekog drugog. Na kraju krajeva, čemu to ubeđivanje nas koji imamo SVOJ TIM, osim ako vi sami nemate problem identiteta i grižu savesti što navijate za jedan privatan klub koji pokušava da preuzme sve što je jedan slavni klub gradio decenijama. Nažalost, očito je da su "navijači" najlakše pristali da se odreknu one "prave" Crvene Zvezde. Za Čovića i kompaniju (uključujući i PPV-a) nemam i nikada neću imati ni mrvicu respekta, jer sam na posredan način mogao da se uverim u njihovo "poštenje" i van košarkaških terena.

Navijajte, budite uz tim koji ste (novo)izabrali, ali nemojte da trujete našu ljubav prema ovoj igri. Imajte bar toliko dostojanstva i prihvatite da je vaš (novi) klub privatno vlasništvo, a ne deo sportskog društva kojim ste se nekada ponosili.

Želim vam puno sreće i uspeh u Evrokupu večeras, a nadam se da ćemo koplja ukrstiti i u finalu ABA lige. Pa, neka bolji pobedi.
Živeli!

Last edited by Zvone Kralj at 3/12/2014 4:46:42 AM

This Post:
00
235782.763 in reply to 235782.762
Date: 3/12/2014 5:35:42 AM
Overall Posts Rated:
178178
Bez zelje da te ubedjujem u nesto i sirim diskusiju samo da te ispravim u jednoj velikoj zabludi.. U zemlji Srbiji ne postoji ni jedan privatan klub, privatizacija u sportu jos nije uradjena i bez obzira za koji klub ko navija taj klub nije privatan.. Svi imaju svoje organe koji se mogu menjati na skupstini :)
A tekst koji je krmelj okacio je dosta dobar da veliki broj ljudi koji vole da se bave pravom i ekonomijom a ne znaju mnogo o tome malo edukuje iz definicija koje su pisali strucni ljudi iz datih oblasti :)

Last edited by Navaro at 3/12/2014 5:36:39 AM

Advertisement