BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.753 in reply to 249772.750
Date: 9/22/2014 1:51:43 PM
Overall Posts Rated:
4343
Rendben, meggyőztetek.
Az mnf + hozzállás vs idegenben + alapból magasabb ts volt neki. Kb egál lehetett ez, mint ahogy a keretek között is (ha jól láttam, nem vagy föderációban, elég combos keret ez az izraeli).
A 8 meccsből az elején 2 ellenfelük volt 60-nál előrébb rangsorolva (mondjuk szépen hozták is az osztrákok és a lengyelek ellen otthon), amúgy meg végig lazázhattak. Úgyhogy kb. egálról indult a meccs (előrébb nem voltunk szerintem), az is lett (a vége csak a szokásos tripla, kimarad, büntető játék volt)

Leszkovennel meg lett volna szerintem is, de nem érzem azt, hogy meglepő lett volna ez a vereség most.

This Post:
00
249772.754 in reply to 249772.753
Date: 9/22/2014 2:36:47 PM
Overall Posts Rated:
411411
tudom milyen az izraeli keret. mindig is erős volt, mint a miénk most, csak ők se tudják belőle kihozni a maximumot. talán majd most. a mi időnk is eljön. szerencsére most feljöttünk egy kicsit a ranglistán ami az eb selejtezőbe előnyünkre válhat.

This Post:
00
249772.755 in reply to 249772.754
Date: 9/25/2014 10:52:56 AM
Overall Posts Rated:
411411
Válogatott szinten Plotár játszik sokszor bd-be. ha jól tudom, a dobótávja 7 vagy 8 a pattanója 15. Egy valakit tudok, akinek nincs magas pattanója a válogatottban és bd poszton előfordul és ez Fazekas. De nehogy bárkit is valaha Fazihoz hasonlítsunk, mert a büdös életbe nem fog senki sem olyant nevelni (ne legyen igazam) mint amit Pöri összehozott. Nehogy már egy 203 cm magas gyereknek elkezdjünk dobótávot adni, mert ott el is kapáljuk egyből. Sose fogja felvenni a versenyt olyanokkal, akiket 190 cm környéki magassággal kinti bedobónak nevelünk (ráadásul az összes kinti bedobónak nevelt játékosunk elkallódott, mert nem volt szüksége rá a kapitánynak, egy sincs tudtommal jelenleg a keretben, nem hiszem, hogy erőltetni kéne így a témát). Van aminek van értelme és van aminek nincs. Attól mert valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy milyen jó egy 213 cm magas irányító itt a játékban akinek van magas pattanója meg blokkolása, még nem éri meg azt edzeni, és nem lesz belőle sose jó irányító NT szinten. Lehet bohóckodni és 203 cm magasággal dobótávot edzetni mert egy bedobónak az a fontos állítólag, de sose veszi fel a versenyt a multis dobóhátvédekkel. Lehet ragozni ezt a témát, tudom milyen a kerete a mostani csapatnak, tudom milyen volt 5 évvel ezelőtt, tudom milyen játékosok nevelődnek és milyen lesz 3-4 év múlva kb. Egy valami fix, egy bentre erős 203 cm magas játékosnak nem fontos skill a dobótáv, és nem fogja a kintre nevelt 188-190 cm körüli játékosokkal felvenni a versenyt soha kinti posztra. Szezonok múlva mi leszünk a hülyék meg a barmok (mint oly sokszor eddig) hogy nem mondtuk el, nem szóltunk stb stb! Kb 15 szezon óta foglalkozok BD edzéssel scoutolással, tudom mit beszélek mit kérek. Eddig aki hallgatott rám az mind jól járt. Sorolhatnám a 3 millió felett eladott játékosokat, van belőlünk egy tucat!

És ráadásul olyan srácot akarnánk kinti irányba terelgetni 203 cm-vel akinek 2-es a passzolása? Jelentkezzen aki ezt komolyan gondolja! Vagy egy multis ecs/c, vagy semmi nem lesz belőle szinte!

From: Cimi

This Post:
00
249772.756 in reply to 249772.755
Date: 9/25/2014 1:00:00 PM
Overall Posts Rated:
146146
Mindenki tudja,hogy annak vagyok a híve,hogy elöször a fö skill legyen meg. Sajnos nem vagyunk abba a helyzetbe,hogy tudunk 10 játékost nevelni egyszerre. Én örülök annak is ha 2 nevelödik jól. Egyébként valóban nem 203 cm-s emberből kell dobotávos bedobót csinálni. Ebből a srácból egy brutál eröcsatár bedobó kombót lehet csinálni.

From: foren

This Post:
00
249772.757 in reply to 249772.755
Date: 9/25/2014 3:48:47 PM
Overall Posts Rated:
44
Egyik játékosomnak sem edzek dobótávot, csak kv, bv és támadó tempó és 1-1 ment nekik. Az egész dolog Sályiból indult ki, akire azért nincs szükség, mert alacsony a pattanózása. És mutattál egy bd-t aki 1 évvel idősebb és kb 5 szintel magasabb a két védekezése, meg jobb pattanóval indult, de támadásban egy fokkal nem erősebb, mint a 20 éves játékosom. És azt nem értettem, miért ne lenne jó BD posztra, holott 1 szezon múlva hasonló lesz védekezésben, viszont tempóban és 2 pontosban valószínűleg jobb. DE 4el kisebb pattanózása lesz... Szerintem egy fokkal sem rosszabb ha jobban dob, mintha meccsenként 2-3 pattanóval többet szed. Semmi vita nem volt Jónással kapcsolatban, csak MOST MÉG nem kap pattanót, mert Sályinak nem kell. Ennyi. És mellékesen ha én nem írok majdnem 2 és 3 szezon edzés után, hogy helló itt van nálam 2 fiú akiknek jó esélye lehet az u21-re, akkor a mai napig nem keresett volna meg senki. Egyedül cimi írt Jónással kapcsolatban miután megvettem az NT miatt. Így nem is tudhattam, mi kell az U21 kapitánynak.

Last edited by foren at 9/25/2014 3:53:32 PM

This Post:
00
249772.758 in reply to 249772.757
Date: 9/25/2014 5:05:43 PM
Overall Posts Rated:
146146
Jo ez az edzés amit kapott csaknigy nem ér oda u21-re de nagyválogatottnak király lesz. Azt nem értem miért nem öt edzed és miért nem a huzóembert adod el? Egy huzoember bedobo hamar maxol nagyon őt meg edzhetnéd sokáig.

From: JoeBlack

This Post:
00
249772.759 in reply to 249772.757
Date: 9/25/2014 5:07:15 PM
Overall Posts Rated:
411411
Időbe kértem, hogy vonatkoztass el Sályitól, a másik srác annyival jobb, és annyival nagyobb szükség lenne rá mind két csapatnál, hogy Sályi edzése nem befolyásolhatja nagy mértékben az ő fejlődését. És igen, az egész a pattanó kérdésen csúcsosodott ki. Te állítod, hogy bd poszton a dobótáv és a passzolás sokkal fontosabb, mint a pattanózás. Erről meg akartál engem győzni. Leírtam, hogy miért nem. Ha neked ezek a fontos skillek, ezeket edzed, különben nem lenne fontos neked. Szerettem volna megelőzni Jónásnál ezt a dolgot. Sályira írtam, nem sok esélye lesz az u21-re, koncentráljunk Jónásra. Ha nem, lemaradhat az u21-ről is, és az NT-ről is. Így rossz esetben az is előfordulhat, hogy egyik se kerül be a csapatba soha sehol, míg ha Jónásra ráállunk, szinte biztos helye lehet bármelyik csapatban. Ha ez nem ésszerű akkor mi? Nagyon szeretem amikor valaki vitatkozik, meg az igazát bizonygatja, de a dolgokat összességében nem látja. Lehet fájdalmas belátnod, de Sályinak csak másodrangú játékosnak kéne lennie Jónás mellett. Amit Jónás kap, azt kaphatná Sályi, nem összevissza. Ez van, kimondom azt amit néha nehéz kimondani.

This Post:
00
249772.760 in reply to 249772.759
Date: 10/5/2014 5:30:47 PM
Overall Posts Rated:
146146
Hétfőn egy jo kis fiatal csapatot próbálok ki.

From: Mikhail

To: Cimi
This Post:
00
249772.761 in reply to 249772.760
Date: 10/6/2014 2:03:37 AM
Overall Posts Rated:
188188
Úgy legyen. Sok sikert.

This Post:
00
249772.762 in reply to 249772.761
Date: 10/6/2014 1:22:22 PM
Overall Posts Rated:
146146
Sziasztok.
Beszélgettem itt egy sráccal aki azért ért a dolgokhoz és ö is azt mondta amit én gondolok.
Sajnos azokat az értékeket amiket régen ki lehetett hozni egy játékosból azokat az új edzésrendszerben szinte lehetetlen.
Utopiában nevelek egy srácot én is és közel sem fejlödik ugy mint mint annak idején Gonda.
Át kell gondolni a követelményeket teljesen.
Oriási gond,hogy nem fejezik be a játékosokat. Rengeteg félkész emberünk van és csupán a fizetése miatt nem lettek tovább edzve. Szerencsére azért vannak tulajok akik vállalják a magasabb fizukat is. De Radnai Fazi Gonda kinti emberekhez hasonló sincsen:-(.
7-8 szezonnal ezelött mindenki ráállt a multis bedobókra mert hatalmas áruk volt. Igy most van rengeteg használhatatlan bedobónk.
Sajnos a külföldre kerülő emberek kukák 20-ból 1 akiben látok valamit.
Nagyon nagyon meg kellene fogni az ithoni nevelést mert elöbb utobb bajban leszünk.

This Post:
00
249772.763 in reply to 249772.762
Date: 10/6/2014 1:41:43 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nagy baj talán még nincs?! Pl. magas posztokon, ahol kell a fizu: Klárik, Shultz, Kasper, Csongvai, Aczél, Karácsony azért ott van fiatalként.
1-3 posztokra meg ha képtelen vagyunk 150-180k-s embereket nevelni és eltartani, akkor meg is érdemeljük.

Amúgy igen, elnézve Fazekast, Menyhértet...ilyen embereket már lehet 7-es edzővel se lehet kihozni. Át kell gondolni az edzéseket, hogy mennyi multi fér bele (mert azért az kell).

Ebben a pillanatban jobban tartok a meccsmotortól, mert ha a Luxemburg és Kazah meccsek a reálisak akkor sehol nem leszünk mostantól. Nekem egyelőre fogalmam sincs, hogy mi hogy megy itt. Luxemburgnál 40-60k-s emberek (4 embert kivéve) ... hosszabbítás...na nehogy már ez legyen a reális. Ha nem jövünk rá, hogy mi történik, akkor sehol se leszünk (keretbe már top10 körül vagyunk, de lehet már top10-ben)

Ez a higgadtan közeli nekem elég sovány, szerintem nem olyan jó (kivéve ha écs-centerbe 19-20-as 2pontos és 15-13 lv-tech minimum van. Ellenfélnél meg 15-16 bv center poszton...máshol majd 18-19 lesz...).

Last edited by Emteemaster at 10/6/2014 1:43:05 PM

Advertisement