Neřekl bych, že těch manažerů je dost. Problém je taky v tom, že trénovat dlouhodobě může jeden manažer maximálně 3 hráče pro repre U21 a je to vlastně trénink na 4 sezóny. Podle mých počtů prostě těch pár manažerů, kteří se věnují tréninku pro U21 nemůžou pojmout tolik potenciálně zajímavých hráčů, kteří se produkují každý rok v draftu.
Plus ten celkový zájem je opravdu malý. Začal jsem dělat scouta. Z posledního draftu mám na starosti podkošové hráče, v databázi jsme měli cca 30 hráčů, všechny manažery jsem obepsal ohledně tréninku a odpovědi jsem se dočkal snad od necelé desítky. Aktuálně trénují, respektive komunikují a hlásí mi pokroky cca pětice manažerů. Z tohohle konkrétního příkladu si můžeš udělat obrázek jak na tom asi jsme...
Taky bych viděl přínos v trénování pro U21 pro vlastní tým. Aspoň pokud máš začínající tým ze 3. ligy jako já. S tím jak se trénovaní hráči zlepšují, roste i výkonnost týmu. Na přestupovém trhu jsou hráči hodně drazí, takže je levnější vypiplat si vlastního hráče :)