Da li je neko angazovao od osoblja sportskog psihologa i/ili nutricionistu? Koliko i kako oni uticu na tim?
za nutricionistu je teško reći... trebalo bi imat lvl5 ili više cijelu sezonu da bi se vidio učinak... dosada bez treninga stamine, normalan je jedan drop stamine po igraču unutar 1 sezone... da li to može nutricionist spriječiti, ili čak ovi najviši nivoi nekom igraču popravit staminu, znat ćemo na kraju ove nove sezone...
ostaje upitno da li je isplativije plaćat 20k platu sedmično nutricionistu, ili 1-2 treninga u sezoni potrošit na staminu... za timove koji treniraju, pogotovo u21 ili NT reprezentativce, trenrianje stamine je gubitak treninga, tako da je možda nutricionista dobro rješenje, bez obzira koliko mali učinak bio...
sportski psiholog zasad se nije pokazao nešto korisnim... random forme i dalje luduje bez obzira na minute...
imao sam ga u svom klubu na kraju sezone, i u većini timova koji su bili vlasnici u21 reprezentativaca... nisam primijetio neku značajnu razliku... u većini slučajeva je to bio lvl5 psiholog... da li je potreban veći nivo da bi se vidjela razlika, stvarno ne znam trenutno...
ostaje još vidjet boost omladinskog trenera... do sada, 18 i 19g igrači bez problema imaju 12 do 15 upova u sezoni... bilo je slučajeva kad idu i do 17-18...
ako je taj boost 1-2 dodatna upa po sezoni, ne znam koliko se to isplati, pogotovi jer su najviši nivo skupi gotovo kao i obični treneri...