BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Basketbol

Basketbol (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
219622.759 in reply to 219622.758
Date: 10/17/2013 6:08:54 PM
Overall Posts Rated:
198198
Bu oyunarla zor. Biz hiçbirşekilde savunma yapmadan olaganustu 3lük yüzdesiyle kazandık maçı her hafta bukadar rahat şut imkanı vermezler. Efes zaten hali içler acısıydı ligdeki maçta bu maçı izlemedim ama bukadar rahat kazanması mucize gibi geldi bana. Fenerbahceyse son peryoda kadar çok çok zorlandı maçta ukrayna takımı hep 1 adım önde gitti Allah tan tecrübesiz bi takımla oynuyordu maç sonunu kaldıramadılar son peryotta pespese yaptıkları 4 5 top kaybıyla fenerbahçenin tecrübesinin devreye girmesine müsade edip hediye ettiler. 3 takımımızda bi an önce toparlanmak zorunda yoksa yine 3 takımla top 16ya girip elimiz boş döneriz.

This Post:
00
219622.760 in reply to 219622.759
Date: 10/18/2013 5:37:11 AM
Overall Posts Rated:
5858
umutcan abi efesin maçını izlemedim ama Fenerimin rakibi dediğin gibi mücadeleci ama tecrübesiz bir takımdı bu yüzden ilk 3 çeyrek üstün oynadı üçlükleride hep girince önde oldular ama son çeyrek sadece 7 sayı atabildiler

hücum gibi savunmada takım halinde yapılıyor bu yüzden takım birbirine alıştıkça daha az sayı yiyeceğiz

Galatasaray ise Arroyo önderliğinde Top 8'i zorlayabilir muazzam bir oyuncu beyniyle oynuyor ama şutu ve yeteneğide var

This Post:
00
219622.761 in reply to 219622.759
Date: 10/18/2013 10:40:47 AM
Overall Posts Rated:
152152
8/17 yada 9/20 öyle çok da olağanüstü değil bence. Ha çok daha kötülerini gördük ama Fenerin 8/17 attığı maçta Kiev 10/21 attı. Galatasaraya bakarsak da bu Ergin Ataman'ın oyun stili ve o takımda 1'den 5'e kadar üçlük atan adamlar var. Takımın pivotu bile 5'te 3 attı.

Galatasaray'ın bir diğer artısı da kolay bi gruba düşmüş olması. 2.torbadan gelen Siena'nın hali ortada. Brown olmadan takım ne yaptığını bilmez halde. Topu Hackett alıyo ve canı ne isterse onu yapıyo. Takviye yapmazlarsa gruptan dördüncü çıkmak için Bayern'le kapışırlar.Unicaja kadrosunda 1996 doğumlu bir , 1994 ve 1993 doğumlu ikişer oyuncu var. Bu seviye için biraz tecrübesizler.Eurobasket'te çok beğendiğim Kuzmizskas ve Dragic'in yanında savunma yönü ağır basan Vasquez ve bence biraz bencil olan Suarez'den medet umuyolar.Stelmet'in bu grupta maç kazanabileceğini düşünmüyorum. Bayern'in kadrosu yetenekli oyunculardan oluşuyo. Başlarında Svetislav Pesic gibi bi dahi var ve benim dördüncülük için adayım ancak daha ilerisini beklemiyorum. Fenerbahçe ve Efesin grupları buna nazaran çok daha zorlu.Özellikle Fenerbahçe.

From: Guzzz

This Post:
00
219622.762 in reply to 219622.761
Date: 10/18/2013 2:32:08 PM
Overall Posts Rated:
255255
Erceg'e pivot demeyelim bence, fiziğine bakınca çok hoş durmuyor pivot demek.

Unicaja Malaga'nın 17 kişilik kadrosunda ikişer 94'lü, ikişer 93'lü ve 1996 doğumlu oyuncu var. Ve üstelik o 1996 doğumlu oyuncu Arvydas Sabonis'in oğlu olur ve geçen hafta İspanya Ligi'nde 15 dakika civarı süre alıp, 8 sayı, 6 ribaunt gibi bir istatislik yapmıştı. Gençler diye oynayamazlar anlamına gelmez.
Bunun dışında çok iyi ve yerinde transferler yaptılar, tahmin edilenden çok daha güçlüler. Kuzminskas-Dragic-Vasquez-Suarez dörtlüsünden çok da büyük bir hücum performansı zaten beklenmiyor. Arada yüksek skor katkısı da vereceklerdir ama asıl amaçları sağlam ve mücadeleci bir savunma yaratmak.Bunun yerine Txemi Urtasun, Earl Calloway ve Maccabi'den aldıkları Caner Madley üçlüsünden daha fazla sayı bekliyorlar. Şu an kadrolarında tek bilmediğim isim Uruguaylı Jayson Granger o da geçen sezon ACB'de 10 sayı ortalamalarıyla mücadele etmiş. Şu an takım hakkında tek emin olamadığım nokta 5 numaralı pozisyon. Geçen sezon Real Madrid'de neredeyse hiç süre almamış Hettschmeier ve Vladimir Stimac var pivot olarak. Onlar da belli bir standartı tuttururlarsa Unicaja Malaga benim için çok rahat bir şekilde çeyrek final adayıdır.

Siena zaten NBA'in geliştirme liginden çıkmış bir takım görüntüsünde. Milyon tane ne yaptığını, sistem ne demek bilmeyen ABD'li oyuncu var, takımda İtalyan oyuncu sayısı da dört. Biri Hackett, biri Senegalli bir genç. Takımda ruh koyacak insan yok.
Bayern Münich de çok parlak bir kadroya sahip değil. Stelmet Gora ise Eurochallange'da bile iyi bir derece alamayacak kadar kötü, hatta şu anda Bayern Münich'ten 20 sayı fark yemekteler.

Olympiacos ise bana göre bu sezon yaptığı transferler ile geçen sezonki kadrolarından daha zayıf demeyelim de daha ruhsuz bir kadroya sahip. Takımın kimyasına uyacak transferler yaptıklarını düşünmüyorum. Tek beğendiğim transferleri Ioannis Papapetrou adındaki bir genç oldu, o da süre alabilirse bu kadar çok ABD'li oyuncunun içinde.

Özetlemek gerekirse bu grup için favorim Unicaja ya da Olympiacos bugünkü maçtan sonra daha iyi kestirebilirim. Galatasaray gruptan çıkacaktır ilk iki için de mücadele verecektir ancak yeterli olur mu bilemiyorum. Siena ise düzen kurabilirlerse Bayern Münich ve Stelmet Gora'yı geçecektir.

Tam şu anda NTV Spor'da Olympiacos-Malaga maçı başladı, izlemenizi tavsiye ederim :)

Edit: Olympiacos'un Mirza Begic'i aldığını unutmuşum. Bence tam Olympiacos'a uyacak bir oyuncu, harika bir transfer olmuş :)

Edit 2: Malaga için Urtasun'dan skor bulmaya çalışabilirler demiştim onun yerine Uruguaylı guard'dan skor katkısı istiyorlar gibi görünüyor.

Last edited by Guzzz at 10/18/2013 3:02:22 PM

From: HeyBonnie

This Post:
00
219622.763 in reply to 219622.762
Date: 10/18/2013 4:53:05 PM
Overall Posts Rated:
152152
Gençler diye oynayamazlar anlamına gelmez elbette, Euroleague seviyesinde oynayamazlar demek bu sadece. Yetenekli olabilirler ama tecrübeli değiller. Grubun final niteliği taşıyan maçlarında onlardan katkı beklenmez demek:)

Calloway geçen seneyi 9.3 Urtasun geçen seneyi 7.5 ortalama ile bitirmişti ve ben bu senede çok iyi bi şey beklemiyorum.
Ben diyorum ki Unicaja şu gruptan rahat çıkar ama kesinlikle bir çeyrek final adayı falan değildir. Bugünkü maçta Urtasun yoktu ama Calloway ve Medley çok da etkili olamadı.Ben Zoran Dragic'i yine beğendim ve bu sene o takımı taşıyacağını düşünüyorum nedense. Neyse bekleyip görücez:)

This Post:
00
219622.764 in reply to 219622.763
Date: 10/18/2013 5:48:04 PM
Overall Posts Rated:
255255
Aynen guardlar ortada yoktu. Calloway ve Uruguay'lı beklenilen performansı veremedi, Medley de çok kaçırdı.
Urtasun nasıl desem böyle takımın çocuğu gibi birkaç sayı atar takım gaza gelir vs. Bugün olmaması guardlarda sıkıntı varken önemliydi.

Euroleague için 9.3 ve 7.5 ciddi rakamlar bana kalırsa.
İddialı takımlarda genelde skorda çok öne çıkan bir isim olmuyor. Çıkan olsa bile maximum 15 sayılar civarında dolanıyor o isim. Takım halinde birçok yerden katkı geliyor. Favori olmayan takımlarda genelde takımın ABD'lisi sürekli top kullanır ve sürekli skor atar ama ortada sonuç yoktur. İlk haftadan Daniel Hackett ve JSF Nanterre'li Will Daniels'ı örnek gösterebiliriz, tahminen sayı krallığında yukarılarda olacaklardır ikisi de. (Ayrıca Bojan Bogdanovic gibi doğuştan düzen içinde skor bulan birkaç oyuncu vardır, onlar ayrı.)
Mesela geçen sezonun Olympiakos'una baktığımızda sayı lideri 14 ile Vassilis Spanoulis, ardından gelen isimler 9 ile Hines ve Printezis, 8 ile Acie Law ve Papanikolau.
Yani sonuç olarak demek istediğim Urtasun ve Calloway sayı katkısı vermek için ideal oyuncular. Tabii aradan lider özellikli bir oyuncunun biraz daha sıyrılması da harika olacaktır Malaga için.

Edit: Ki bu mücadeleleri ile bence direkt çeyrek final adayı konumundalar.

Edit 2: Gençler diye Euroleague'de oynayamazlar lafına da bir örnek geldi aklıma. Ve örneğimiz yine Olympiacos'tan ; Kostas Papanikolau, Kostas Sloukas ve zaman zaman oynayan Mantzaris-Katzivelis güzel güzel oynadılar iki sezon boyunca. Üçüncü sezonlarına da giriyorlar.

Last edited by Guzzz at 10/18/2013 5:52:39 PM

This Post:
00
219622.765 in reply to 219622.764
Date: 10/18/2013 6:11:21 PM
Overall Posts Rated:
152152
Plaza da benim gibi düşünmüş olacak ki, Conde ve Sabonisi almış kadroya sadece. Conde de 14 saniye kadar oynamış. Katsivelis henüz çok da ön plana çıkmadı ama diğerlerinin Euroleague'de kendini göstermesi 21 yaşındayken olmuştu galiba.Sabonis 17 yaşında henüz:)

Last edited by HeyBonnie at 10/18/2013 6:12:48 PM

This Post:
00
219622.766 in reply to 219622.765
Date: 10/20/2013 1:16:36 PM
Overall Posts Rated:
255255
Oyuncu oynatılınca kendini gösterir, illa 21 yaşında mı olması lazım ?
İyiyse, oynar.

This Post:
00
219622.767 in reply to 219622.766
Date: 10/20/2013 3:27:24 PM
Overall Posts Rated:
152152
Neyse bunları sezon sonunda tekrar konuşuruz, ben dediklerimin arkasındayım :)

Efes ligde ikide sıfır çekti. Belki zor rakiplerle oynadılar ama Farmar'ın yokluğu hemen belli ediyo kendini. Takım maçın belli bölümlerinde çok dağınık. En azından ben öyle gördüm. Planinic, takımın kalanını pek iyi tanımıyor gibi. İlk yarıda Savanovic ayakta kaldı bi tek. İkinci yarı o da göçünce Fener yine rahat kazandı. Bir çift söz de Bogdanovic'e. Abi hem o kadar yetenekli olup, o kadar yüzdeli atıp, o kadar da bireyselleşmeden, takım oyunu içerisinde kalan fazla adam yoktur bence. Vallahi helal olsun...

This Post:
00
219622.768 in reply to 219622.1
Date: 10/24/2013 9:39:52 AM
Overall Posts Rated:
198198
Herkes suskun ama bu gece çok güzel bi maç izliycez ntvspordan. Belkide avrupanın en iyi oyunkurucusu karşı karşıya gelicek. Benim gibi oyunkurucu izlemekten zevk alan insanların kaçırmaması gereken bi maç olcak. 2 sezondur Türkiye ligine damga vuran Arroyo bakalım 2 sezondur euroligi kazandıran spanulise karşı neler yapıcak. Varmı tahmini olan :)

This Post:
00
219622.769 in reply to 219622.768
Date: 10/24/2013 9:53:23 AM
Overall Posts Rated:
198198
Bu arada terence williams türk telekoma transfer olmuş. 11. sıradan draft edilmişti 2009da baya beklenti olan bi oyuncuydu çaylak sezonu için istatiskleride fena degilmiş. NBA2k11dede baya yetenekliydi aslında ama sonra ne yaşamış bilgim yok eski günlerine dönerse lige damgasını vurur kesinlikle.

Advertisement