אני חושב שהרעיון הכללי של תקרת שכר הוא רעיון נכון אבל גם חושב שאתה טועה ומטעה כשאתה טוען שצריך להוסיף אותה- היא קיימת כבר מזמן:...
מה שתיארת אינו תקרת-שכר, אלא תקרת-הכנסות, ואין שום קשר בין הדברים.
יותר מכך, כפי שכתבת, ההכנסות שלך היו גבוהות ביותר - בגלל האולם הענק, למשל - לכן, היכולת שלך להוציא היתה המקסימלית.
היא לא נחסמה ע"י חציון הכנסות (מה שנהוג לקביעת תקרת-שכר), אלא מיכולת הכנסות שלך.
כלומר - לא היתה כאן שום תקרה ובעיית התחרותיות בעקבותיה מוכחת מכאן.
שכח מסיסמת "תקרת השכר" , תפסיק להדבק ברעיון הזה כי הוא לא הפתרון.
כאמור, ב-נבא ובליגות נוספות בארה"ב השתמשו בדיוק בחוק הזה (כחוק ראשי) לטיפול בבעיית התחרותיות (ששם נובעת משווקים בגדלים שונים).
כלומר - זו לא סיסמא, אלא כלי מוכח וידוע.
אתה רוצה פתרון- קח את הרעיונות הטובים של עידן למשל- דראפט איכותי יותר בליגות נמוכות בדומה למציאות, טרייד דדליין מוקדם בהרבה לפני הפלייאוף/בעונת הגביע וכו' וקח ממני כמה רעיונות:
עוד טקטיקות, ... וכו'
הראשון של עידן זכה לתשובה - זה בהחלט עשוי לעזור והועלה בזמנו על-ידי בפורום ההצעות הכללי שבאנגלית. הוא עדיין כלי פחות טוב לנושא חוסר התחרותיות, אך בהחלט יכול לבוא
בנוסף.
היתר, אינן הצעות לשיפור התחרותיות, אלא להפיכת המשחק למאתגר יותר וכזה שמבדיל טוב יותר בין מנהלי הקבוצות השונים שבמשחק.
רעיונות טובים (לפחות חלקם), אך אין להם קשר לפיתרון בעיית התחרותיות.
לסיכום- אני חושב שאתה מפספס את הרעיון של המשחק- לקחת קבוצה מאפס ולבנות אותה בהדרגה(רמז לכוונת המשורר כשבנה את המשחק - אימון לשחקן בעל הפוטנציאל הגבוה ביותר, בגיל הצעיר ביותר לוקח שבועיים בעונה של 14 שבועות לדוגמא) וההמשכיות פה היא כל הקטע.
מה אתה רוצה שיהיה- זבנג של שתי עונות ואליפות המדינה? ... וכו'
אין שום קשר, כפי שכבר עניתי בסיכום הדיון הזמני בת'רד הנ"ל.
כל שנה הפער נשמר (במקרה הטוב). הדוגמאות של המדינות שהבאתי הינן הוכחה לכך.
עכשיו בוא ניקח את הקבוצה שלי לדוגמא - רק עליתי מליגה 2 לליגת העל בעונה שעברה... עידן שעלה לליגת העל העונה וסיים במקום השישי... האם זה מראה לך על תחרותיות או לא?
בצורה פשוטה - לא. זה לא מראה על תחרותיות.
ראשית, יש לבחון את הדרך שבה המשחק שוחק.
כן, כמו שהוכח בגרמניה ובאיטליה - יש דרך עקומה ונוראית להצליח במשחק והיא - "לא לשחק את המשחק במשך כמה עונות...". תקרא את הקטע הנ"ל בפוסט הראשון ותבין למה אני מתכוון. חבל שאחזור על אותם דברים שוב.
אני יכול להיכנס ולראות איך אתה ועידן שיחקתם ולהסביר לך "איך זה קרה". זה פשוט מיותר.
בנוסף, חלק מההצלחה שלכם נובעת מכך שהבנתי שכמה קבוצות בכירות עזבו את המשחק (או נזרקו).
מאמן שעושה לאורך זמן את הדברים הנכונים יצליח- נקודה.
בפוסט הפותח ובסיכום ישנן שתי שאלות שלא ענית עליהן.
אחזור על אחת - אנא הסבר איך מה שקרה באיטליה, ספרד, גרמניה, צרפת וארגנטינה (אלה היחידות שבדקתי עד כה) אפשרי במצב של "קיום תחרותיות במשחק".
התשובה היחידה - כי אין תחרותיות שכזו.
מצד שני התחרותיות נשמרת כל הזמן- השחקנים מזדקנים וערכם יורד,... וכו'
עניתי על זה גם באותו סיכום.
אנא קרא.
בהצלחה...
גם לך...