Nareszcie post, w którym można opisać rozjazd między BB i HT w tym momencie :) Bez urazy Mysza oczywiście ;)
1) W Polsce nie ma drużyny posiadającej aktualnie na koncie 6mln $ (no może w przypadku jednej drużyny mam wątpliwości ;)) Jeśli miałaby się już pojawić to wiązałoby się to biorąc pod uwagę aktualne ceny ze sprzedażą pewnie z 2-3 pierwszoplanowych postaci w zespole...Na świecie jest może kilka takich drużyn, ale...->pkt. 2)
2) Na świecie jest może tylko kilkanaście drużyn, które zdecydowałyby się na jego utrzymywanie...ale co do treningu to wszystkie z tych drużyn już odpadają...Może jakiś kamikadze, czy farma ale...pkt. 4)
3) Opisanych kilkunastu drużyn należałoby szukać raczej nie w tych krajach, a raczej w małych, gdzie nawet na najwyższych poziomach znajdują się jeszcze boty, konkurencja jest mała, a dochody z hali pierwszoligowe...Tyle, że właśnie takim krajem jest choćby Irlandia, w której Jerzego (od kiedy on ma ksywkę "Jacek"?! :)) też już nie chcą :/
4) Dla takich graczy to ja naprawdę nie wiem, kiedy się farmy pojawią...III-ligowiec nie dzwignąłby...II-ligowiec musiałby pójść na cały szereg ustępstw, a jednocześnie się w tej lidze utrzymywać...Pierwszoligowcy są opisani tak jakby wyżej...
Kurdesz...Coraz gorzej się to wszystko z grubsza czyta, coraz więcej poważnych pytań i coraz więcej naleciałości HT się przebija :/
Jak na mój gust jest tu nadal na tyle swojsko, miło i klimatycznie, że nie warto na siłę już brnąć w jakieś rozmowy o poważnych sztabach, 10letnich planach rozwoju, optymalizacjach treningów, relacjach selekcjonerów U21 a NT...Za ideologiczne to wszystko :/
Pomysły vinny'ego jednak popieram, ale już widzę pewne momenty zapalne, które mogą się pojawić na drodze...
Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 6/3/2009 6:51:19 AM