BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
235782.761 in reply to 235782.760
Date: 3/12/2014 2:06:28 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
a ko potpisuje ove redove?
mozda nusic, domanovic ili neko iz te ekipe :D
meni vise lici na domanovica.

This Post:
33
235782.762 in reply to 235782.760
Date: 3/12/2014 4:46:07 AM
Overall Posts Rated:
590590
Mislim da selektor ne bi trebao da pokazuje svoju naklonjenost bilo kojem od klubova, pogotovo ne naklonost prema Partizanu ili Czt. A kada je u pitanju selektor koji je dobrim delom zaslužan (direktno ili indirektno) za razjedinjenost zajednice, ne bi smeo još više da je podriva kačeći provokativne i neistinite tekstove.

Čemu potreba da se bilo šta objašnjava ako je to istina??? Ili ipak treba objašnjenje kako bi se podigao moral i vratila vera i kod samih pisaca redova o "Istini"??? Čijoj i kakvoj istini? Ko je to odlučio i razaznao šta je istina, pa je rešio da otvori oči i nama običnim smrtnicima??? Kakav obraz treba da ima neko ko će sopstvene zakulisne radnje da proglasi genijalnim projektom? Ili se ta genijalnost odnosi na domen kriminalnih radnji?

Da ne dužim, nemam ništa protiv toga da navijate za koga hoćete, ali nemojte nas da ubeđujete kako navijate za nekog drugog. Na kraju krajeva, čemu to ubeđivanje nas koji imamo SVOJ TIM, osim ako vi sami nemate problem identiteta i grižu savesti što navijate za jedan privatan klub koji pokušava da preuzme sve što je jedan slavni klub gradio decenijama. Nažalost, očito je da su "navijači" najlakše pristali da se odreknu one "prave" Crvene Zvezde. Za Čovića i kompaniju (uključujući i PPV-a) nemam i nikada neću imati ni mrvicu respekta, jer sam na posredan način mogao da se uverim u njihovo "poštenje" i van košarkaških terena.

Navijajte, budite uz tim koji ste (novo)izabrali, ali nemojte da trujete našu ljubav prema ovoj igri. Imajte bar toliko dostojanstva i prihvatite da je vaš (novi) klub privatno vlasništvo, a ne deo sportskog društva kojim ste se nekada ponosili.

Želim vam puno sreće i uspeh u Evrokupu večeras, a nadam se da ćemo koplja ukrstiti i u finalu ABA lige. Pa, neka bolji pobedi.
Živeli!

Last edited by Zvone Kralj at 3/12/2014 4:46:42 AM

This Post:
00
235782.763 in reply to 235782.762
Date: 3/12/2014 5:35:42 AM
Overall Posts Rated:
178178
Bez zelje da te ubedjujem u nesto i sirim diskusiju samo da te ispravim u jednoj velikoj zabludi.. U zemlji Srbiji ne postoji ni jedan privatan klub, privatizacija u sportu jos nije uradjena i bez obzira za koji klub ko navija taj klub nije privatan.. Svi imaju svoje organe koji se mogu menjati na skupstini :)
A tekst koji je krmelj okacio je dosta dobar da veliki broj ljudi koji vole da se bave pravom i ekonomijom a ne znaju mnogo o tome malo edukuje iz definicija koje su pisali strucni ljudi iz datih oblasti :)

Last edited by Navaro at 3/12/2014 5:36:39 AM

This Post:
00
235782.764 in reply to 235782.760
Date: 3/12/2014 5:44:41 AM
Overall Posts Rated:
353353
Aj kad si već pokrenuo temu da kažem i ja koju, da zanemarimo te priče na koji način su toliki poverioci sa tako velikim potraživanjima, među kojima i dosta prilično zajebanih tajkuna pristali da na plan reorganizacije (to je jedan ekonomski potez koji naliči na ono izbegavanje bankrota grada Beograda od strane privremene uprave krajem prošle godine, u oba slučaja se javlja isti ekonomski mag, gospodin Čović), mislim da je za sadašnje potrebe ključna ova rečenica iz teksta: "Бренд је тај за који се везују људи, успеси, трофеји, није носилац. Онима који прате франшизу, односно уживају у експлоатацији истог, није битно да ли је носилац бренда, ДОО, АД или удружење, њима је битна егзистенција франшизе." Takođe spominju se i primeri NBA klubova.
E sad bih ja hteo da pitam ove koji se razumeju u NBA, da li postoji neki primer NBA kluba da je franšiza prešla u ruke drugog lica sa sedištem u istom gradu, jer one primere koje ja pamtim, tipa Minneapolis-LA Lakers svakako nemaju više iste navijače zbog velike razdaljine. Primer koga sam se iz glave setio vezan je za drugi sport, naime to su Oakland i LA Raiders, i tu je zbog blizine gradova svakako zadržano jezgro navijača koji su pratili klub. Međutim, u pitanju su klubovi koji prelaze iz ruke jednog u ruke drugog privatnog lica, običnih poslovnih ljudi, možda ne skroz poštenih ali svakako u glavi običnog navijača bezličnih. Zvezda (originalna) nije privatni klub bila pre reorganizacije, bila je klub svih njenih navijača, i onda je franšiza data privatnom vlasniku, koji je uzgred već bio vezan identitetski za jedan jako poznat domaći košarkaški klub, a pored toga je i kontroverzna ličnost koja je umešana u mnoge kriminalne radnje. E to je ono što po meni stvara krizu identiteta i potrebu da se pišu ovakvi tekstovi.

This Post:
00
235782.765 in reply to 235782.762
Date: 3/12/2014 5:50:17 AM
Overall Posts Rated:
353353
Malo si ga i ti preterao Zvone pa nije Krmelj Sale Đorđević, nek podržava koga oće ovo je BB Srbija nismo mi potpisali ugovor o strateško-poslovno-tehničkoj saradnji sa Republikom Srbijom :)

This Post:
00
235782.766 in reply to 235782.765
Date: 3/12/2014 6:06:33 AM
Overall Posts Rated:
590590
Selektor je uvek selektor, mora da radi na jedinstvu, a ne da nas deli

This Post:
11
235782.767 in reply to 235782.763
Date: 3/12/2014 6:09:42 AM
Overall Posts Rated:
590590
Bez namere da te uvredim, ali ako veruješ da tim za koji navijaš nije privatno vlasništvo, onda je Zabluda tvoje srednje ime...

This Post:
00
235782.768 in reply to 235782.764
Date: 3/12/2014 6:19:46 AM
Overall Posts Rated:
178178
U NBA ligi vlasnici klubova su privatna lica, i opet ponavljam da to kod nas nije slucaj.. Covic nije vlasnik FMP-a, to nije njegov privatni klub, on je samo osnivac a iz strukture upravljanja moze biti izbacen i eliminisan sto se naravno nece desiti jer su u upravnom odboru njegovi ljudi.. Ali on taj klub ne moze da proda kao sto se radi u NBA.. Ovde se radi o fransizi izmedju drustvenih preduzeca gde su upravni odbori i jedne i druge strane to morali da odobre..
Kljucno u svemu ovome je da nije postojao drugi nacin da se Zvezda spase, a Covic kao iskusan i strucan covek je nasao rupe da to prodje sto bezbolnije.. Sto se tice tih potrazivanja i zasto su poverioci pristali ajde da te pitam jednu stvar samo, kako bi se oni naplatili da se pribeglo drugom resenju da se proglasi bankrot :) Tu bi bila dvostruka steta, ugasio bi se jedan slavan klub a poverioci ostali bez prebijene pare jer ako i nesto stigne na racun tog kluba sto ne bi bio slucaj te pare bi odlazile automatski na porez po listi prioriteta.. Na ovaj nacin za 5 godina to bi sve trebalo da se ispegla i Zvezda ce moci da nastavi da se takmici normalno, ali to otvara drugo pitanje koje mene najvise zanima, a to je odakle tolike pare za ovakav tim i da se uredno placa rata u reprogramu na drugoj strani koja uopste nije mala..
Slicna dilema je zakucala i na vrata Partizana, bio je pred gasenjem na pocetku ove sezone, drzava je to odlozila obezbedjivanjem nekih sponzora ali je pitanje do kada..

This Post:
00
235782.769 in reply to 235782.767
Date: 3/12/2014 6:29:56 AM
Overall Posts Rated:
178178
Hahahaha, e stvarno si kralj :) Nemam sta da verujem, znam da kod nas ne postoje privatni klubovi, to je samo ono sto je po zakonu :) Mozes da kazes jedino da navijam za klub ciji je osnivac Nebojsa Covic, a vlasnik nikako :)

This Post:
00
235782.770 in reply to 235782.769
Date: 3/12/2014 7:14:41 AM
Overall Posts Rated:
590590
Haha veruj u ono sto ti lakse pada a drago mi je sto jos ima ljudi Srbiji koje se drze slova zakona. Kao pravi legalista, verovatno ces u nedelju da zaokruzis broj XY. Kao i ja

Last edited by Zvone Kralj at 3/12/2014 7:26:44 AM

This Post:
00
235782.771 in reply to 235782.770
Date: 3/12/2014 7:18:38 AM
Overall Posts Rated:
178178
Haha veruj u ono sto ti lakse pada :) a drago mi je sto jos ima ljudi Srbiji koje se drze slova zakona. Kao pravi legalista, verovatno ces u nedelju da zaokruzis broj 3. Kao i ja :D

Tu vrstu opredeljenosti cu ipak ostaviti za sebe, ovde se treba drzati teme sporta :)

Advertisement