BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXIII

Kérdés és csevegő XXIII (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254982.763 in reply to 254982.762
Date: 7/11/2014 12:49:30 AM
Overall Posts Rated:
411411
További 2 draftpontokért kaptunk, újabb infókat.
Itt kaptunk csillagokat amik a tehetségére utaltak, a fizetése labdákba volt amit láttunk már első körbe.

További 2 draft pontért a tehetségre utaló dolog a labda, a fizetés már nem lehetett labdákba mérni, azt már bötűk és -/+ jelölik, és ezt nem láthattad az első körben, ezért nem nagyon értem a dolgot, de mind1! Leírtam, hogy szerintem a sztár is 4 labdás már.

This Post:
00
254982.764 in reply to 254982.763
Date: 7/11/2014 2:36:52 AM
Overall Posts Rated:
188188
Figyeljetek oda. Holnaptól jegyárak módosulnak. Akit érint állítsa a mai napon.

This Post:
00
254982.765 in reply to 254982.749
Date: 7/11/2014 5:21:27 AM
Overall Posts Rated:
55
Köszi a válaszokat mindenkinek!

Inkább az alacsonyabb potúak érdekeltek, h. mégis kb mennyi az annyi.
Nem mintha ténylegesen érintett lennék (2 mvp, 1 supersztár van edzésben), de jó tudni, hamár sehol sem találtam róla infót. :)

This Post:
00
254982.766 in reply to 254982.765
Date: 7/11/2014 7:02:00 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Ma nem edzenek a fiúk? Lemaradtam valamiről?
(Ez a mobilnet a festés miatt elképesztő...)

This Post:
00
254982.767 in reply to 254982.766
Date: 7/14/2014 9:54:51 AM
Overall Posts Rated:
411411
Másnak is retek szar napok óta a játék? Nem tudok csinálni semmit, mert nem tölt be semmit. Nem tudok levelezni átadót nézni minden 10 percet tölt mire bármi bejön. Minden más oldal fut ezerrel, csak ez a játék nem.

This Post:
00
254982.768 in reply to 254982.767
Date: 7/14/2014 11:02:26 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Igen, de irtak is, es tudjuk is minden szezon kezdetkor 1-2 hetig ilyen.

From: Fossza
This Post:
33
254982.769 in reply to 254982.768
Date: 7/14/2014 12:19:30 PM
Overall Posts Rated:
88
Inkább ide írom.
Ennek a leosztogatásnak nem sok értelmét látom, az igaz, hogy előzőleges tapasztalatokra támaszkodva vélhetően jó kezekbe kerül, nade egyrészt sérül a szabad piac, másrészt megkárosítjuk a tulajt, mivel kevesebb szereplő vív árcsatát. Arról nem is beszélve, hogy a sértődések végett elindulhat az a folyamat, hogy inkább vesznek majd külföldit az edzeni vágyók.
Véleményem szerint amennyiben két vagy több megbízható menedzsernek ugyanaz az emberke tetszik, ne legyen szempont, hogy ki beszélte le előbb XY-al, majd a piac eldönti, hogy kihez kerül. (válogatott szempontból kb. tökmindegy)
A másik meg, hogy korai lenne örülni és elpazarolni a magyarokat edző felhasználókat, csak azért, mert kicsit növekedett az edzők száma. Ez csak egyszeri külső behatás eredménye (Utópia), jövőre fele ennyi új edző se lesz, arról nem beszélve, hogy akiknek nagy műgonddal kiosztogatjátok a játékosokat gondolom nem egy két szezonig nevelik, azaz ők se fognak egy ideig edzeni. Ha meg mégis eladják egy két szezon múlva, akkor meg nincs miről beszélni, mivel akkor nem edző csapatok, hanem ugyanúgy traderek, mint azok a kínaiak, akik rövidebb határidővel adnak túl a játékosokon.

From: JoeBlack

This Post:
00
254982.770 in reply to 254982.769
Date: 7/14/2014 12:46:16 PM
Overall Posts Rated:
411411
semmi értelme nincs magunknak felnyomni az árat. neked az jó, ha valakit megveszel 1 milláért és utána 6 szezon edzés után eladod 1,3 milláért? nem. inkább megveszed a külföldit. ezáltal a magyarok vagy nem jó kézbe kerülnek, vagy mennek külföldre, akik meg értenek az edzéshez és akarnának edzeni de nincs mondjuk elég pénzük, veszik majd az olcsó külföldieket és edzik azokat külföldre. ezáltal csökken a minőségi magyar játékosok száma, így túlkereslet fog fellépni ami tovább drágítja a magyar játékosok árát. ez se neked, se az eladónak nem jó hosszútávon. nem hiszem, hogy a rövid boldogulás jobb ebbe a játékban, itt hosszútávon kell gondolkodni, aki nem teszi, az úgyis befejezi csak idő kérdése. ez a mókuskerék nem vezet sehova sem, ezt átéltük már szezonokkal ezelőtt, semmi jó vége nincs, csak a külföldieket gazdagítjuk. nem egy esetben volt olyan, hogy aktív használható lelkes csapatok érték felett vettek játékosokat felesleges licitharc miatt, aztán az eladó fél vagy elherdálta a lóvét, vagy szimplán elbotult a kidobott millióinkkal. a piac így is belövi az árakat, nem írunk egy külföldinek sem, hogy ne licitáljon, így a megvételi ár teljes mértékben fedi a valóságot. aki olcsón van kint, arra ráugrik a kínai vonal, meg a trader sereg. szóval ha átgondolod...........................!

From: JoeBlack

This Post:
00
254982.771 in reply to 254982.769
Date: 7/14/2014 12:56:58 PM
Overall Posts Rated:
411411
hja és még valami. érezhető, hogy amikor ilyen aktívan lépünk fel draftnál, akkor van kereslet, akarnak edzeni a játékosok, ha nem foglalkozunk az egésszel megy mindenki külföldre. így valahogy sokkal több mindenkihez eljut az üzenetünk. és ez tapasztalat. mint ahogy az is, hogy megfelelően párosítva több korosztály is edzhető egymással. 18-19 évesek pl. ha megnézed a magas potosoknál ügyelünk arra, hogy ha lehet tapasztalt magas edzős játékosoknak osszuk ki a draftoltakat, így ügyelve arra, hogy elkerüljük ezt:

Ha meg mégis eladják egy két szezon múlva, akkor meg nincs miről beszélni, mivel akkor nem edző csapatok, hanem ugyanúgy traderek, mint azok a kínaiak, akik rövidebb határidővel adnak túl a játékosokon.

az alacsony potosoknál meg nem gond, ha csak 22 éves korig vannak edzve, nyerészkedjen rajtuk aki ahogy tud, erről szól az edzés. a lényeg, hogy az edzésben folyamatos fluktuáció legyen, ha eladott valakit vegyen újat.

From: Fossza

This Post:
11
254982.772 in reply to 254982.771
Date: 7/14/2014 2:03:02 PM
Overall Posts Rated:
88
Persze nekem nem érné meg olyan játékost edzeni, hacsak nem saját használatra kell. De akik alapvetően magyar játékost edzenek, azoknál alapvetően megkérdőjelezhető a racionalitás. De ettől függetlenül az eladó károsodhat. Az, hogy ő meg mit csinál a pénzzel az ő dolga. Értem amit írsz és elfogadom abban az esetben ha mindenkinek a közösség boldogulása lenne a célja. (erről már sok vita volt korábban és rendszerint zsákutcába torkollott)

Nincs pénze edzeni, de szeretne. Én is sok mindent szeretnék, de akkor vegyen külföldit, nyerészkedjen és majd vesz a későbbiekben magyart, ha még mindig szívügye a válogatott. Nagyobb eredményt jelentene a külföldiekkel való hatékony, edzésre rábíró kommunikáció, mintsem a magyar bázis szűkítése. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesztek ezért is és sejtem, hogy nehéz lehet, de hosszútávon járhatóbb útnak tűnik.
Nem bírálni szeretném a jelenlegi döntéshozókat csak szerintem ez károsan hathat a dolgokra.

Amúgy amit leírtál kereslet kínálat példa, ha továbbgondolod az pont arra lenne jó, hogy a szűkülő piac és dráguló játékosok miatt visszaszorulna a tradelés is. Persze ez is ciklikus mozgás lenne, mint a jelenlegi élénkülés. Drágább játékosok, több menedzser kezd edzeni (mert nem tudná megfizetni a kész játékost vagy mert üzletet lát benne) --> növekvő bázis.
Most viszont az ellenkezője van, túlkínálat vastagon, relatíve olcsó játékosok. Szezonon belül óriási ármozgások (te is áldozatává lettél) Az edzés kevésbé éri meg, az edz akinek szívügye a válogatott vagy minimális hasznot remél.
Épp ezért a jelentkezőket meg kell becsülni, a liciharc miatt bekövetkező drágulást csakugyan, mivel a trend lecsengése után (visszavonuló magas fizetésű játékosok, monoskillesek kiszelektálódása) jól fog jönni az a plusz pénz a játékba.
Ezt a folyamatot persze most késlelteti az Utópia, de megakadályozni nem fogja.

Mégegyszer mondom, nem kérdőjelezem meg a szakmai hozzáértéseteket, csak számomra fura a piac ilyenféle befolyásolása.

From: kaygee

This Post:
00
254982.773 in reply to 254982.772
Date: 7/14/2014 2:15:56 PM
Overall Posts Rated:
173173
Persze nekem nem érné meg olyan játékost edzeni, hacsak nem saját használatra kell. De akik alapvetően magyar játékost edzenek, azoknál alapvetően megkérdőjelezhető a racionalitás. De ettől függetlenül az eladó károsodhat. Az, hogy ő meg mit csinál a pénzzel az ő dolga. Értem amit írsz és elfogadom abban az esetben ha mindenkinek a közösség boldogulása lenne a célja. (erről már sok vita volt korábban és rendszerint zsákutcába torkollott)

Ehhez csak két dolog:

- Sajnos amikor egy (talán tapasztalatlanabb, talán nem) magyar tulaj meghallja, hogy egy scout érdeklődik a játékosa iránt, varázsütésre duplázódik az ár, amennyiért hajlandó eladni. Természetesen tisztelet a kivételnek. Ez túl gyakori példa ahhoz, hogy általánosságban ki lehetne jelenteni azt, hogy az eladó károsodna. Inkább jóval a piaci ár felett sikerül itthon tartani a magyar fiatalokat.

- Ha kikerül egy magyar fiatal a piacra, akkor legjobb esetben 3-4 magyar érdeklődőről beszélünk, ezzel szemben potenciálisan van egy csomó külföldi. Emiatt nem túl valószínű, hogy túlságosan eltorzulnának a piaci viszonyok, sokkal inkább nehéz a külföldi gazdagabb csapatokkal felvenni a versenyt, akiknek nem feltétlenül az edzés a célja. Ebben sincs semmi elítélendő, mindenki azért játszik, amiért akar, csak persze a magyar közösségnek az edzés lenne a célja, aminek ők az útjában állnak.

Advertisement