za nutricionistu je teško reći... trebalo bi imat lvl5 ili više cijelu sezonu da bi se vidio učinak... dosada bez treninga stamine, normalan je jedan drop stamine po igraču unutar 1 sezone... da li to može nutricionist spriječiti, ili čak ovi najviši nivoi nekom igraču popravit staminu, znat ćemo na kraju ove nove sezone...
ostaje upitno da li je isplativije plaćat 20k platu sedmično nutricionistu, ili 1-2 treninga u sezoni potrošit na staminu... za timove koji treniraju, pogotovo u21 ili NT reprezentativce, trenrianje stamine je gubitak treninga, tako da je možda nutricionista dobro rješenje, bez obzira koliko mali učinak bio...
Dok sam trenirao Vladane (od njihove 18-31 god) nisam niti jednom trenirao staminu i nije opadala svake sezone po jedan skil nego u proseku jednom na 2 sezone. Davno sam negde pročitao na forumu, nemogu pronaći gde, da stamina opada ne na osnovu dana, sezona, utakmica nego ukupno odigranih minuta, kao da se troši. Recimo da sam uvek težio da rasporedim igračima minutažu da imaju po 60 minuta nedeljno, pa to puta 28 (14 nedelja jedna sezona) sami zaključitekoliko je potrebno odigranih minuta da se potroši jedan skil stamine. Možda je bolje rešenje dok je igrač mlad i ne jure se rezultati da igra samo 48min nedeljno samo koliko je potrebno da dobije pun trening, kako bi se sporije trošila stamina nego plaćati nutricionistu, mislite o tome!