BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.768 in reply to 235782.764
Date: 3/12/2014 6:19:46 AM
Overall Posts Rated:
178178
U NBA ligi vlasnici klubova su privatna lica, i opet ponavljam da to kod nas nije slucaj.. Covic nije vlasnik FMP-a, to nije njegov privatni klub, on je samo osnivac a iz strukture upravljanja moze biti izbacen i eliminisan sto se naravno nece desiti jer su u upravnom odboru njegovi ljudi.. Ali on taj klub ne moze da proda kao sto se radi u NBA.. Ovde se radi o fransizi izmedju drustvenih preduzeca gde su upravni odbori i jedne i druge strane to morali da odobre..
Kljucno u svemu ovome je da nije postojao drugi nacin da se Zvezda spase, a Covic kao iskusan i strucan covek je nasao rupe da to prodje sto bezbolnije.. Sto se tice tih potrazivanja i zasto su poverioci pristali ajde da te pitam jednu stvar samo, kako bi se oni naplatili da se pribeglo drugom resenju da se proglasi bankrot :) Tu bi bila dvostruka steta, ugasio bi se jedan slavan klub a poverioci ostali bez prebijene pare jer ako i nesto stigne na racun tog kluba sto ne bi bio slucaj te pare bi odlazile automatski na porez po listi prioriteta.. Na ovaj nacin za 5 godina to bi sve trebalo da se ispegla i Zvezda ce moci da nastavi da se takmici normalno, ali to otvara drugo pitanje koje mene najvise zanima, a to je odakle tolike pare za ovakav tim i da se uredno placa rata u reprogramu na drugoj strani koja uopste nije mala..
Slicna dilema je zakucala i na vrata Partizana, bio je pred gasenjem na pocetku ove sezone, drzava je to odlozila obezbedjivanjem nekih sponzora ali je pitanje do kada..

This Post:
00
235782.769 in reply to 235782.767
Date: 3/12/2014 6:29:56 AM
Overall Posts Rated:
178178
Hahahaha, e stvarno si kralj :) Nemam sta da verujem, znam da kod nas ne postoje privatni klubovi, to je samo ono sto je po zakonu :) Mozes da kazes jedino da navijam za klub ciji je osnivac Nebojsa Covic, a vlasnik nikako :)

This Post:
00
235782.770 in reply to 235782.769
Date: 3/12/2014 7:14:41 AM
Overall Posts Rated:
590590
Haha veruj u ono sto ti lakse pada a drago mi je sto jos ima ljudi Srbiji koje se drze slova zakona. Kao pravi legalista, verovatno ces u nedelju da zaokruzis broj XY. Kao i ja

Last edited by Zvone Kralj at 3/12/2014 7:26:44 AM

This Post:
00
235782.771 in reply to 235782.770
Date: 3/12/2014 7:18:38 AM
Overall Posts Rated:
178178
Haha veruj u ono sto ti lakse pada :) a drago mi je sto jos ima ljudi Srbiji koje se drze slova zakona. Kao pravi legalista, verovatno ces u nedelju da zaokruzis broj 3. Kao i ja :D

Tu vrstu opredeljenosti cu ipak ostaviti za sebe, ovde se treba drzati teme sporta :)

This Post:
00
235782.772 in reply to 235782.771
Date: 3/12/2014 7:26:04 AM
Overall Posts Rated:
590590
Evo, povlacim rec

This Post:
11
235782.773 in reply to 235782.762
Date: 3/12/2014 11:12:00 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
Zasto ne bih trebao da pokazujem svoju naklonjenost? Ovo je igrica,tesko da ce zbog mog pokazanog navijackog opredeljenja zajednica jos vise da se razjedini?!! Ovo je tema vezana za diskusiju oko realne kosarke i kao sto vidis,povela se diskusija

Mislim da je Navaro u onom svom poduzem postu opisao kako stoje stvari,a ovo sam postavio cisto jer je zanimljivo i informativno stivo,gde pisu neke konkretne pravnicke stvari,a diskusija se i zapocela zbog takvih kao sto si ti,sa laickim razmisljanjem ''Covketov panterski klub'' i tacka

Ono sto je meni kao deliji bitno je da svi trofeji koje ovaj klub osvoji idu u riznicu Crvene Zvezde i dokle god je taj grb tu na dresu,ja cu navijati za taj klub! Jedino problematicno pitanje je ovo koje je Navaro vec napisao,cudno je malo odakle pare i za tim i za efikasan reprogram na drugoj strani? Vreme ce pokazati,buducnost je neizvesna i za Partizan i za Zvezdu.

This Post:
11
235782.774 in reply to 235782.766
Date: 3/12/2014 11:54:05 AM
Overall Posts Rated:
99
Evi posto si ti gore negde rekao da si protiv Jugoslavije ali za Srbiju, koja je po ovim tvojim kometraima bolja bez postojanja KK Crvena Zvezda da probam da ti dam moje misljenje o praksi i teoriji.

Praksa stoji ovako, ako te ja odvedem (hipoteticki) u prodavnicu sportske opreme, ti ces prepoznati Zvezdin dres (ako bar malo pratis sport naravno), ako te odvedem na neku utakmicu, ne kazem ti unapred koju, prepoznaces u nekom trenutku da je rec o Zvezdinoj utakmici. E sada ako ti sada ovde napisem 10 ili cak i manje PIB brojeva, da li ces ti znati koji je od KK Crvene Zvezde ili KK Crvene Zvezde Telekom ili mozda Partizana?

Teorija je malo komplikovana za one koji nisu studirali prava ali cu tu samo reci da postoji vise teorija o tome sta je pravno lice. Da ne pisem mnogo o tome ovde, ako te budu zanimale mozemo na PP.

Upravo se za taj pojam pravnog lica hvataju oni koji kazu da "ova" Zvezda nije "ona" Zvezda i eto, ja ih pozivam da na teorijskom nivou raspravljamo sta je to pravno lice.

Sto se tice "Ugovora o fransizi", u ovom tekstu koji je izazvao s razlogom polemiku (ali zbog nacina na koji je napisan) je sve lepo objasnjeno, medjutim kod nas se u praksi nikada nije koristio za sportske klubove vec za turisticke agencije, restorane, hotele i prodajne markete itd.. Sada, nisam upoznat da li su pojam fransizinga isti u smislu NBA timova i u smislu prava koje se primenjuje na ovakve ugovore.

Sto se tice samog teksta, ne znam ko je autor istog ali je vrlo ostrascen, vredja odredjene ljude i moram da kazem da je u Covicevom stilu iako ga on mozda nije pisao. Uostalo sam taj sajt i njegov forum se dave u jednoumlju.
Vladan Tegeltija je takodje vrlo ostrascen, ali licno mislim da to javno "bockanje" Zvezde zapravo i nema veze sa Zvezdom vec sa Covicem. Njihov licni rat traje vec godinama... Ume Tegeltija da bocka privatno zvezdase ali dok Covic nije dosao u Zvezdu nikada to nije radio javno. Mnogo sam ga cenio kao novinara i mnogo toga sam bio uradio da bih dosao do SOS kanala i radio malo tamo kao novinar, ali od tada je moje misljenje o njemu sve losije i losije.

I na kraju, kada bismo se doslovce drzali zakona, mnogim sportskim klubovima bi racun bio blokiran zbog dugovanja poreza, a samim tim bi bili korak blize stecaju, medjutim drzava se tu ne drzi zakona a mnogi legalisti u drzavi se nikada nisu pozivali na to...

This Post:
11
235782.775 in reply to 235782.773
Date: 3/12/2014 2:12:54 PM
Overall Posts Rated:
590590
Slusaj sinak, to "informativno stivo" je cista propaganda i sluzi pojedincima da se operu. Ti sto pisu "konkretne pravnicke stvari" su nam uveli politiku u sport, razjebali i Partizan i Zvezdu, a ti nasedas kao pavijan..
Napisacu ti jos jednu stvar i zavrsavam s tobom. Ako uspes da razumes, bice mi drago, nije toliko poucno kao tvoje "informativno stivo", ali ima poentu, veruj mi.
"Nikad ne ulazi u raspravu sa budalom, jer ce te spustiti na svoj nivo a onda pobediti na iskustvo."

This Post:
00
235782.776 in reply to 235782.774
Date: 3/12/2014 2:25:39 PM
Overall Posts Rated:
590590
Druze, imao sam nameru da procitam sve sto si napisao, ali si vec u prvom pasusu izveo pogresan zakljucak, te nema svrhe nastavljati sa daljim citanjem.
Dakle, jesam protiv Jugoslavije, ali odakle ti da sam protiv postojanja Zvezde??? Odakle ti taj vispreni zakljucak??? Naprotiv, ja se zalazem za Zvezdu, nikako za Covicev klub. Dakle, onu pravu s kojom smo razvili rivalitet i s kojom je svaki duel praznik sporta u Srbiji. Protiv sam lazi i obmana, a u taj kos svrstavam i Jugoslaviju i Covicev tim.
Takodje, vidim da se pozivas na studiranje prava. Ne znam da li si jos uvek student ili si diplomirao, ali na tu temu uvek mozemo da diskutujemo. Uspeo sam da uradim nesto u svom zivotu, pa sam tako stigao i da masteriram prava (malo rogobatan izraz, ali jbg). Ali pitanje je ima li svrhe dalja diskusija ove vrste jer ce svako ostati na svojim pocetnim pozicijama.

This Post:
22
235782.777 in reply to 235782.775
Date: 3/12/2014 3:40:44 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
Slusaj ti,ja sam postavio ovo kao tekst koji je zanimljivo procitati,a ne da bi doslo do svadja. Ni ne ulazim u raspravu nego to upravo radis ti.
Sto uopste odjednom vredjas??? Idi popi koje pivo,ispisaj se pa se stisaj... Malo iskuliraj sa ovim recnikom i uvredama koji ocigledno proizilaze iz nekog tvog loseg misljenja o meni. Idi pa mi pisi u BB mail ako imas nesto uvredljivo da srocis,a ne ovde da se kurcis i pravis pametan.

This Post:
00
235782.778 in reply to 235782.776
Date: 3/12/2014 4:12:57 PM
Overall Posts Rated:
99
Znaci u prevodu da kazem i ja da sam za Partizan ali onaj kome predsednici nisu recimo Djuric i Karadzic, sa njima to nije isti klub?

Odlicno ako si zavrsio prava, onda znas da su pojam pravnog lica kroz razne teorije dali mnogo uceniji ljudi od tebe i mene i da to nema veze sa Covicem. Takodje onda znas i da se drzava drzi zakona (kao sto se ne drzi) da bi mnogi klubovi bili na korak od stecaja ukljucujuci i KK Partizan. Crvenoj Zvezdi je racun bio blokiran tako sto su menice pustili privatni poverioci, a mogla je i drzava, kao sto moze i Partizanu.

Moram da kazem da sam od nekoga ko je zavrsio prava ocekivao bilo kakav ozbiljan argument a ne samo za/protiv i zalazem se, a nista "sta" i "kako". Taj argument "nisam za Zvezdu kojoj je predsednik Covic" ce jos smesnije izgledati u trenutku kada se zavrsi postupak reorganizacije i kada i formalno pravno Zvezda bude poslovala sa svojim PIB a predsednik i dalje bude bio Covic (nemoj da mislis da sam njegov simpatizer, naprotiv).

Advertisement