ad monstrum - já bych to spíše definoval jako hráče, jehož plat neodpovídá tomu, co jeho skilly týmu přinášejí, takže v zásadě se dá souhlasit s tím, že má vytrénované základní skilly, které mu na jeho pozici zvyšují plat plus bych dodal, že ostatní skilly má na nízké úrovni a nejde tudíž o všestranného hráče
Ale smyslem nebylo se dohadovat o definici slova monstrum, ale chtěl jsem vědět, jak byste si hruba představovali, že by měli vypadat hráči, kteří Vám v repre chybí (nebo si myslíte, že chybí). A o to se zatím dle mého názoru pokusil jen MVP24, u Tebe zatím eviduji, že Ti chybí IS, ale to je pro mne trochu málo pro komplexní představu.
Můžeme to zkusit nějakým příklad, např. si na aktuálním přestupovém trhu najděte všechny hráče s platem nad 300k, myslíte si, že podobné typy mohou být v NT prospěšné? Já si to nemyslím prakticky ani o jednom z nich.
Když si vezmu celý přestupový trh, zkuste si najít třeba kanadského reprezentanta jménem Téo Saint-Arnaud, ten se nejvíce blíží nějaké mé představě o hráči použitelném v repre, i když to taky ještě není pořád ideální, musel by určitě minimálně jeden na jednoho nějakou dobu potrénovat.
Co se týče těch problémů pod košem, abychom tady nepracovali s domněnkama, tak udělám podrobnou analýzu toho, jak naše letošní zápasy NT probíhaly v této sezoně, protože jak již zde bylo uvedeno, neshodujeme se v tom, kde je hlavní problém naší reprezentace.
Co se týče toho postování hráčů soupeře do federace. Tady sis asi trochu popletl role. Primární snad je, aby je měl k dispozici trenér. To, že je tam postujete, je jen další ze zdrojů, které má trenér při sběru těchto informací. My si tyhle informace udržujeme ve strukturované formě, takže je to o tom, abychom data, které nám dáte na forum, překopírovali do tohoto souboru a ne naopak.
Můžeme se dohodnout, že před zápasem na foru zvěřejníme skilly soupeřových hráčů, pokud je známe, ale nebudeme forum používat jako hlavní zdroj toho, kde jsou tyto informace uloženy.
Navíc já osobně si primárně zachytávám skilly hráčů, co objeví na trhu, kvůli soupeřům v B3, protože ty mají až na výjimky hráče, co trhem prošli. Takže to, že je to náhodou reprezentant, je bonus a řeším to, až před zápasem, jesti mi v těchto sítích někdo uvízl.
Můžeme udělat to, že ve federaci/na externím fóru majitelé našich hráčů zveřejní jejich vlastností (pokud budou chtít), plus tam můžeme dávat vlastnosti našich hráčů ve chvíli, kdy se objeví na trhu, byť předtím majitel sám nedával vlastnosti k dispozici.
Předchozí 2 body vidím jako návrh na vstřícný krok k tomu, abyste měli před zápasem co nejvíce informací o našich i soupeřových hráčích.
Co se týče toho breku NT trenérů (a speciálně největšího španělského uplakánka), tak to bylo zejména na začátku sezony, když se změnily platy a bylo to nejaktuálnější. Nicméně bych dodal, že tam proběhla nejen z mé strany ale i ze strany BBs oponentura a nepřišlo mi, že by jim měli jít na ruku. Já osobně v tomto očekávám, že na základě stavu ekonomiky zase může přijít v některých sezonách globální snížení platů, nicméně ty disproporce zůstanou a myslím, že letošní skok byl cca. maximem, co se dá za jednu sezonu očekávát, běžně očekávám spíše menší skoky.
Podle mne ta doba, kdy nastane stav, že již jsme konkurenceschopni, není tak daleko. Uznávám, že příští kvalifikace pro nás může být těžší, než jsem na začátku minulé sezony předpokládal (přesto bych se rád o postup pokusil). V dalším turnaji útěchy bych už rád hrál důstojnou roli a přespříští kvalifikaci bych bral jako velkou prohru mé koncepce, kdybychom nebyli konkurenceschopní. Takže jsem snad dostatečně vysvětlil, že se nebavíme v horizontu třeba 5-10 sezon. I ti hráči, po kterých voláš, nejsou v tuhle chvíli připravení na tu přechodnou dobu, taky by museli něco dotrénovat. A kdyby hned byli připraveni, raději budu sbírat zkušenosti těm, co v budoucnu s tím týmem můžou dokázat něco většího, než abych hrál s nějakými dočasnými, které za pár sezon odložíme stranou.
Last edited by rwystyrk at 5/19/2010 10:25:31 AM